Πέμπτη , 27 Φεβρουαρίου 2020
Αρχική / Ομορφιά / Η ανακύκλωση του νεσεσέρ, που αφορά κάθε γυναίκα.
neseser

Η ανακύκλωση του νεσεσέρ, που αφορά κάθε γυναίκα.

PenΈχετε σκεφτεί φίλες μου ότι μπορούμε κι εμείς με μικρές πράξεις να συμβάλουμε στην μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος; Όλα είναι στο χέρι μας.

Η ανακύκλωση πρέπει να μπει στην ζωή μας!

Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει μόνος του πολλά. Αλλά εάν όλοι μαζί προσπαθήσουμε να βάλουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας και την προστασία του περιβάλλοντος θα δούμε μόνο οφέλη.

Για παράδειγμα σας έχω γράψει σε προηγούμενο άρθρο, τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο δέρμα μας. Εάν μπορούμε να μη χρησιμοποιούμε τόσο πολύ το αυτοκίνητο και εάν κάνουμε σωστή ανακύκλωση θα προσθέσουμε ένα μικρό λιθαράκι για την προστασία του περιβάλλοντος.

Εάν ανακυκλώνουμε σωστά τις διάφορες συσκευασίες, τώρα ακόμη και στο πιο απλό πράγμα που δεν είχαμε σκεφτεί μέχρι τώρα. Μπορούμε με μία αλλαγή στην νοοτροπία της σκέψης και της αντιμετώπισης κάποιων πραγμάτων να συμβάλουμε στην μείωση των αποβλήτων.

Για παράδειγμα:

Έχετε σκεφτεί πόσες συσκευασίες και πόσα υλικά πηγαίνουν για ανακύκλωση ακόμη και μέσα από το μπουντουάρ μας; Μέσα από το νεσεσέρ μας; Για να δούμε τι θα κάνω αυτή την παλέτα τώρα που τελείωσαν οι σκιές μου. Τι θα κάνω με αυτή τη συσκευασία; Θα την πετάξω στην ανακύκλωση.

Μπορούμε να το πετάξουμε στην ανακύκλωση, αλλά όλο αυτό το υλικό που μαζεύεται κάθε χρόνο είναι τεράστιες ποσότητες. Ενώ μπορούμε να το διαχειριστούμε με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο.

Χιλιάδες, λοιπόν, τόνοι των πλαστικών χαρτιού παράγοντα για τις συσκευασίες των καλλυντικών, αλλά και οι συσκευασίες τις οποίες στο τέλος τις πετάνε μόλις τελειώσει η πούδρα, ή η παλέτα σκιών ή το κραγιόν.

Εμείς θα τα πετάξουμε στον σωστό κάδο της ανακύκλωσης!

Τα σκουπίδια κοστίζουν όχι μόνο σε χρήματα, αλλά και στο μέλλον του πλανήτη. Μπορούμε να προσπαθήσουμε και να αλλάξουμε κάποια πράγματα.

Είναι πολύ καλό το ότι πολλές μάρκες καλλυντικών όπως: The Body Shop, Aveda, L’Occitane, έχουν ευαισθητοποιηθεί σχετικά με το θέμα.

Έτσι δημιουργούν καλλυντικά φιλικά απέναντι στο περιβάλλον. Οι συσκευασίες τους προέρχονται από ανακυκλώσιμα υλικά. Η ανακύκλωση των πλαστικών στοιχίζει 15 φορές περισσότερο από το να φτιαχτεί ένα καινούργιο πλαστικό αντικείμενο.

Επίσης διαθέτουν αρκετά από το έσοδά τους σε περιβαλλοντικούς οργανισμούς για την σωτηρία του πλανήτη.

Ελπιδοφόρο είναι ότι σε όλες τις άλλες εταιρείες όχι μόνο φυτικών καλλυντικών, αλλάζουν πολιτική μεγάλα ονόματα στον χώρο των καλλυντικών όπως, Estée Lauder, L’Oreal και άλλες.

Ανακοινώνουν ότι αλλάζουν τακτική για την μείωση των αποβλήτων και της κατανάλωσης νερού τον σεβασμό τους δηλαδή στην βιοποικιλότητα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι καταναλωτές μικρότερης ηλικίας 25 έως 34 ετών είναι πιο συνειδητοποιημένοι και προτιμούν καλλυντικά από εταιρείες φιλικές προς το περιβάλλον.

Τι κάνουμε, λοιπόν, όλοι εμείς; Μπορούμε να επιλέξουμε καλλυντικά τα οποία θα τηρούν όλες αυτές προϋποθέσεις.

Όπως είπαμε πολλές εταιρείες προσπαθούν και βγάζουν προϊόντα τα οποία έχουν ανακυκλώσιμες συσκευασίες δηλαδή μπορούμε να αγοράσουμε από εταιρείες που έχουνε για παράδειγμα ένα προϊόν όπως πούδρα οι σκιές τις οποίες μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε όταν τελειώσουν χωρίς να αλλάξουμε όλη τη συσκευασία.

Μπορούμε, λοιπόν, αν ψάξουμε λίγο περισσότερο να βρούμε το προϊόν το οποίο θα είναι καλό και για μας, αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον. Διότι το περιβάλλον είναι αυτό που θα μας βοηθήσει και εμάς τους ίδιους.

Μπορούμε τις συσκευασίες που ήδη έχουμε, να τις ξανά χρησιμοποιήσω, για παράδειγμα εάν έχουμε κάποιο βάζο, μπορούμε να βάλουμε σπιτικά καλλυντικά (δες προηγούμενα άρθρα).

Μπορούμε τις συσκευασίες που ήδη έχουμε να τις ξανά χρησιμοποιήσω για παράδειγμα εάν έχουμε συσκευασίες από παλέτες σκιών, ρουζ και αλλά. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να αποθηκεύσουμε διαφορά μικροπράγματα, καρφίτσες και συνδετήρες. Επίσης μια ωραία ιδέα είναι να γίνουν σαν καθρεφτάκια για την τσάντα μας.

Επίσης όπως σας είχα γράψει μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικά καλλυντικά και να τα αποθηκεύσουμε σε βαζάκια από κρέμες . Ακόμα και τα μπουκαλάκια από τα αρώματα, τα οποία πραγματικά είναι μικρά γλυπτά, μπορούμε να τοποθετήσουμε αρωματικά στικ και να διακοσμήσουμε τον χώρο μας.

 

Τα νούμερα λένε την αλήθεια:

  • Κάθε χρόνο παράγονται 120 δις. κομμάτια καλλυντικών.
  • Το χαρτί των συσκευασιών συμβάλλει στην απώλεια 18 εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους κάθε χρόνο.
  • Το 70% των αποβλήτων της ομορφιάς ανήκει στη συσκευασία τους.
  • Τα πλαστικά στις θάλασσες θα είναι περισσότερα από τα ψάρια.

 

 

Σύνταξη: Ιωάννα Μαργέλη (Beauty Editor & Fashion Illustrator with Beauty Products)

Follow: @makeup_illustrations

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Ιωάννα Μαργέλη

Ιωάννα Μαργέλη
Η τέχνη είναι διαχρονική και μέσα από αυτή χρησιμοποιώντας τα καλλυντικά τα οποία αντιπροσωπεύουν το εφήμερο, φτιάχνω έργα τέχνης. Η δημιουργία αυτής της στήλης, έχει ως απώτερο σκοπό κάθε εβδομάδα να σας παρουσιάζω καινούργια προϊόντα ομορφιάς, να φτιάχνουμε ωραία έργα και να ανταλλάσσουμε απόψεις γύρω από την ομορφιά και την τέχνη. Είμαι η Μαργέλη Ιωάννα, Beauty Editor and Fashion Illustrator with Beauty Products. @makeup_illustrations #drawingwithbeautyproducts

Δείτε Επίσης

5+1 λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ και δεν κρατάει κατά την διάρκεια της ημέρας

5+1 λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ και δεν κρατάει κατά την διάρκεια της ημέρας

Πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο τα προϊόντα μας με σκοπό …