Savoir vivre μεταξύ μαμάδων

Savoir Vivre μεταξύ μαμάδων. Τι κάνουμε όταν φιλοξενούμε φίλο του παιδιού μας στο σπίτι μας για παιχνίδι;

Pen

Πόσες φορές έχεις στενοχωρηθεί από κάποια συμπεριφορά μανούλας;

Όταν χωρίς να ρωτήσει έδωσε σοκολάτα στο παιδί σου, όταν χωρίς να ξέρει άφησε τα παιδιά με τις ώρες να παίζουν video game, όταν έδωσε για σνακ γαριδάκια; Εννοείται (στον δικό μου κόσμο τουλάχιστον) ότι τίποτα δεν γίνεται με κακή πρόθεση. Απλά οι άνθρωποι δεν έχουμε τις ίδιες συνήθειες, ούτε τις ίδιες ανάγκες, ούτε τα ίδια θέλω για τα παιδιά μας.

Μπορείς χωρίς να δημιουργήσεις παρεξήγηση να εξηγηθείς από την αρχή…

Τι εννοώ;

Όταν ξεκινήσεις εσύ να ρωτάς πράγματα για το πώς θα πρέπει να φέρεσαι στο παιδάκι της, θα το κάνει και εκείνη και έτσι θα δημιουργήσετε ένα κώδικα επικοινωνίας μεταξύ σας, ο οποίος θα σας αποτρέψει από παρεξηγήσεις και στενοχώριες. Και θα αισθάνεσαι άνετα και ασφαλής…

Καλός τρόπος Νο 1 : 

Δεν δίνουμε οτιδήποτε πόσιμο ή φαγώσιμο εάν πρώτα δεν ενημερώσουμε την άλλη μανούλα. Θα την ρωτήσουμε για τις διατροφικές συνήθειες που έχει το παιδάκι της για να το κάνουμε να αισθανθεί και πιο άνετα σπίτι μας.

Καλός τρόπος Νο. 2 : 

Ενημερώνουμε ότι στο σπίτι μας έχουμε κατοικίδιο ή κατοικίδια για τυχόν αλλεργίες ή και παραξενιές ακόμα. Κάποια μανούλα μπορεί να μην θέλει να παίζει ή να αγγίζει το παιδάκι της ζωάκια.

Καλός τρόπος Νο. 3 

Κάνουμε σαφές στην μανούλα ότι θα έχουμε ως γονείς την πλήρη επίβλεψη του παιδιού της εντός και εκτός του σπιτιού (π.χ. αυλή)

Καλός τρόπος Νο. 4 

Δεν πάμε κρυωμένο το παιδάκι μας επίσκεψη για παιχνίδι ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Ενημερώνουμε την μανούλα και κανονίζουμε εκ νέου play date.

Καλός τρόπος Νο. 5 

Φτιάξε στο παιδάκι σου μια μικρή τσάντα με μία αλλαξιά. Ίσως υπάρξει ατύχημα στην τουαλέτα ή μπορεί να παίξουν στον κήπο ή να λερωθεί με φαγητό κτλ.

Καλός τρόπος Νο. 6 

Ρωτάμε πάντα εάν και πόσο επιτρέπεται η τηλεόραση ή παιχνίδια και τι του αρέσει να βλέπει. Έτσι θα τσεκάρουμε εάν ταιριάζουν και τα γούστα τους.

Καλός τρόπος Νο. 7 

Μαθαίνουμε στο παιδάκι μας να σέβεται το χώρο όπου φιλοξενείται (βγάζουμε παπούτσια, μιλάμε ευγενικά, δεν τρώμε παντού εκτός και εάν μας το επιτρέψουν, δεν σπάμε κ.ά.)

Καλός τρόπος Νο. 8 

Σε περίπτωση που το παιδάκι μας χαλάσει ή σπάσει κάτι ζητάμε αμέσως από την μανούλα να το αντικαταστήσουμε (παιδάκι είναι μπορεί να σπάσει κάτι ή να χαλάσει κάποιο παιχνίδι)

Καλός τρόπος Νο. 9 

Δεν αφήνουμε το παιδάκι μας με τις ώρες στο σπίτι της άλλης μανούλας, χωρίς να ενημερώσουμε και χωρίς να συμφωνήσουμε κάτι τέτοιο από κοινού.

Καλός τρόπος Νο. 10 

Ευγένεια βρε κορίτσια και όλα γίνονται. Με όμορφο τρόπο άλλωστε χτίζονται όλες οι όμορφες φιλίες. Όταν κάποιο σπίτι φιλοξενεί το παιδάκι μας οφείλουμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Η φιλία δεν είναι από την μία πλευρά μόνο…

Ενωμένες και αγαπημένες μπορούμε να κάνουμε πολλά!

Και όπως λέει και η αγαπημένη μου be kind to one another

Σε φιλώ,

Ειρήνη

 

Πηγή: www.apomamagiamamades.com

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Κουπ Πατ: Εναλλακτικοί τρόποι χρήσης τους

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας αρκετά κουπ πατ, τα οποία, συνήθως, χρησιμοποιούμε μόνο για να …

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …

Verified by ExactMetrics