Τετάρτη , Αύγουστος 21 2019
Αρχική / Μαμά&Παιδί / Με ποιο τρόπο θα βοηθήσουμε όλοι στο οικογενειακό τραπέζι;
Πως βοηθάμε όλοι στο οικογενειακό τραπέζι

Με ποιο τρόπο θα βοηθήσουμε όλοι στο οικογενειακό τραπέζι;

PenΌπως έχουμε ήδη αναφέρει και σε άλλο άρθρο μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την οικογένεια να καταφέρνει να τρώει έστω ένα από τα γεύματα της ημέρας μαζί. Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής μας, δυστυχώς έχουν αντικαταστήσει την συζήτηση στο τραπέζι με την τηλεόραση, που παίζει παιδικά ή ειδήσεις. Στο σημερινό άρθρο θα αναφέρουμε κάποιους από τους «κανόνες του τραπεζιού».

Έτσι:

  • Βοηθάμε όλοι μαζί στο στρώσιμο του τραπεζιού και δεν περιμένουμε απλά το πότε θα είναι έτοιμο για να καθίσουμε.

  • Όταν καθίσουμε στο τραπέζι, κλείνουμε τηλεόραση και όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.

  • Δεν γκρινιάζουμε ούτε φωνάζουμε αν δεν μας αρέσει το φαγητό. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με συζήτηση από την προηγούμενη μέρα ή από το σαββατοκύριακο για το προγραμματισμό «του μενού» της εβδομάδας

  • Δεν ξεκινάει ο καθένας μόνος του να τρώει, περιμένουμε να καθίσουν όλοι. Αυτό δεν είναι μόνο σεβασμός προς το πρόσωπο που δεν έχει καθίσει ακόμη αλλά και προς την «ώρα του φαγητού»

  • Χρησιμοποιώ μαχαιροπίρουνα και πάντα μασάω με κλειστό στόμα. Δεν φτύνω το φαγητό μου ούτε γλύφω τα δάχτυλα μου ή το πιάτο μου.

  • Χρησιμοποιώ την χαρτοπετσέτα μου όταν λερωθώ και όχι το τραπεζομάντηλο.

  • Δεν απομακρύνομαι από το τραπέζι πριν τελειώσω το φαγητό μου και αν είναι δυνατόν περιμένω να ολοκληρώσουν και οι υπόλοιποι.

  • Το γλυκό έρχεται πάντα τελευταίο. Δεν αφήνω το φαγητό μου για να φάω γλυκό.

  • Τέλος, βοηθάω στο μάζεμα του τραπεζιού αλλά και στο πλύσιμο των πιάτων.

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται αυτονόητα ή σε κάποιους ακόμη και γελοία αλλά δεν είναι. Όλοι μαζί βοηθάμε στο οικογενειακό τραπέζι, δεν τα κάνει όλα μόνο η μαμά ή ο μπαμπάς και οι υπόλοιποι απλά το απολαμβάνουμε. Απολαύστε την στιγμή αυτή όλοι μαζί και μην το βλέπετε ως καταναγκαστικό έργο. Δείτε το ως παιχνίδι, μοιράστε ρόλους και θα με θυμηθείτε!!!

 

Επιμέλεια: Λάλου Σπυριδούλα Μαρία, Εκπαιδευτικός

Follow & Like :Teacher’s Blog

Πηγές: Κοσμαρίκου Αλεξάνδρα, Παιδίατρος & lalouspiridoula.blogspot.com

Like us on facebook & follow us on instagram

Περί Σπυριδούλα- Μαρία Λάλου

Σπυριδούλα- Μαρία Λάλου
Είμαι η Σπυριδούλα Μαρία Λάλου και έχω επιλέξει το ομορφότερο επάγγελμα, Παιδαγωγός. Υποστηρίζω πως είναι το ομορφότερο, διότι λατρεύω τα παιδιά για τον αυθορμητισμό τους, τις γλυκές τους σκέψεις και τις χωρίς φόβο εκφράσεις τους. Η συγγραφή είναι το χόμπι μου. Με βοηθάει να εκφράζω τις σκέψεις, τις ιδέες και τα πιστεύω μου. Γι’ αυτό δημιούργησα και το δικό μου Blog, βέβαια δεν θα έχανα ποτέ την ευκαιρία να συνεργαστώ με το Nancy’s Blog, ένα site που μου έδειξε αμέσως την εμπιστοσύνη και την αγάπη του. Ευχαριστώ Nancy’s Blog!!!

Δείτε Επίσης

Τα παιδιά είναι για να πετάνε μακριά μη φοβάσαι φίλη μου

Τα παιδιά είναι για να «πετάνε» μακριά… δώστε τους «φτερά» να πετάξουν!

 Χαζεύω στο Facebook πέφτει το μάτι μου εκεί που λέει τι σκέφτεσαι;  Τι σκέφτομαι; Τη …