Τετάρτη , 21 Φεβρουαρίου 2024

Τα πάχη μας τα κάλλη μας! Βάλτε μαγιό και ξεχυθείτε στις παραλίες

PenΌλες οι γυναίκες λίγο πριν έρθει η ώρα της παραλίας, του μπικίνι και των καλοκαιρινών διακοπών πανικοβάλλονται με το σώμα τους και προσπαθούν να χάσουν τα περιττά κιλά κάνοντας ακραίες δίαιτες έως και αφαγία.

Όμως, αυτή είναι μια λάθος τακτική, καθώς ο οργανισμός καταπονείται και στο τέλος καταλήγουμε να έχουμε χαμηλό αιματοκρίτη, απώλεια μαλλιών, χαμηλή πίεση έως και λιποθυμίες.

Κανένα σώμα δεν αλλάζει σε μια μέρα, όπως και δεν υπάρχει σώμα που δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Αν θέλουμε να έχουμε ένα καλαίσθητο σώμα πρωτίστως για την υγεία μας και έπειτα για την εικόνα μας οφείλουμε να φροντίζουμε γι’ αυτό 365 ημέρες τον χρόνο. Το γυμναστήριο δεν θα πρέπει να το επισκεπτόμαστε μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες (βέβαια από το καθόλου κάτι είναι και αυτό), αλλά πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

Επομένως, αν τρεφόμαστε σωστά καθημερινά, πλην κάποιων ημερών που ως άνθρωποι θα ξεφύγουμε κι αν γυμναζόμαστε τακτικά δεν θα χρειάζεται κάθε καλοκαίρι να προσφεύγουμε σε εξαντλητικές δίαιτες και σε ατέλειωτες ώρες γυμναστικής.

Παν μέτρον άριστον – έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και θα συμφωνήσω σε αυτό.

Σε όλα χρειάζεται ένα μέτρο, ακόμα κι όταν κάνουμε σωστή διατροφή χρειάζεται προσοχή! Δεν πρέπει να το παρακάνουμε και να βγάζουμε από το καθημερινό μας διαιτολόγιο τροφές με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Βάλτε φρένο στην λαιμαργία, η οποία κάλλιστα μπορεί να σας οδηγήσει στην παχυσαρκία.

Όσες, λοιπόν, έχετε αγχωθεί με τα επίμονα περιττά κιλά σας και ντρέπεστε να βγείτε στην παραλία να απολαύσετε τον ήλιο, την θάλασσα, το κολύμπι και την ανεμελιά ένα έχω να σας πω…

Τα πάχη μας τα κάλλη μας και το εννοώ.

Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε το σώμα μας όπως είναι… Να αφήσουμε τα κόμπλεξ κατά μέρος και να απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή!

Αγάπησε τις καμπύλες σου, την κυτταρίτιδά σου, τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης που δεν πρόλαβες να τα χάσεις και βγες στην παραλία χωρίς να κοιτάς αν η διπλανή κοπέλα έχει καλύτερο σώμα από το δικό σου.

Όλοι οι άνθρωποι υστερούν σε κάτι και υπερτερούν σε κάτι άλλο! Ουδείς τέλειος αγαπημένες μου!

Έτοιμες για ηλιοθεραπεία;

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Verified by ExactMetrics