Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Μιλάς μαζί του και νιώθεις ήρεμος. Ένα μήνυμά του είναι αρκετό για να πετάξεις στα ουράνια. Ένα χαμόγελό του είναι αρκετό για να φτερουγίσει η καρδιά σου.

Είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι ήρεμος δίπλα στον άνθρωπό σου

PenΜήπως κάποτε έβαλες στη ζωή σου κάποιον που θεώρησες ότι ήρθε για καλό και στο τέλος αποδείχτηκε ότι ήρθε μόνο για να σου χαλάσει την ηρεμία και την ψυχική σου γαλήνη;

Μήπως το «σ’ αγαπώ» στην πορεία παρερμηνεύτηκε και καλύφτηκε πίσω από ατέλειωτους τσακωμούς, χωρισμούς και επανασυνδέσεις;

Κάποιοι θεωρούν ότι η αγάπη είναι μόνιμοι τσακωμοί, ίντριγκες, ζήλια και στο τέλος η σχέση αυτή μοιάζει με πεδίο μάχης.

Όχι η αγάπη δεν είναι αυτό!

Δεν είναι έτσι η αγάπη! Όταν κάποιος σε αγαπάει αληθινά κάνει τα πάντα για να νιώθεις ασφαλής και ήρεμος κοντά του. Θυσιάζει τον ελάχιστο χρόνο του και στον διαθέτει με την καρδιά του. Δεν θα στο υπενθυμίσει ποτέ, γατί δεν θα χρειαστεί. Θα είναι εκεί για σένα, ακόμα κι αν είναι χιλιόμετρα ή και μίλια μακριά σου.

Μιλάς μαζί του και νιώθεις ήρεμος.

  • Ένα μήνυμά του είναι αρκετό για να πετάξεις στα ουράνια. Ένα χαμόγελό του είναι αρκετό για να «φτερουγίσει» η καρδιά σου.

Να αναζητάς ανθρώπους που δεν θα σε ταράζουν…. αλλά θα γαληνεύουν τη ψυχή σου. Δεν ταιριάζουμε με όλους τους ανθρώπους, ακόμα κι αν τους ερωτευτήκαμε ή μας αγάπησαν τρελά. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο σε μια σχέση.

Μια σχέση την αποτελούν δυο άνθρωποι με διαφορετικές προσωπικότητες που έχουν γαλουχηθεί και μεγαλώσει με διαφορετικές αξίες και αρχές από τις οικογένειές τους.

Επίσης, οι προηγούμενες σχέσεις που έχει ο καθένας στη ζωή του πριν σε γνωρίσει παίζουν σημαντικό ρόλο. Αν για παράδειγμα η προηγούμενή του σχέση  ήταν αρρωστημένη δηλαδή υπήρχαν μόνιμοι τσακωμοί έως και ψυχολογική ή/και σωματική βία, τότε αυτός ο άνθρωπος είναι πολύ δύσκολο να σε εκτιμήσει. Είναι πολύ δύσκολο να ξεμάθει από όλο αυτό το αρρωστημένο που έζησε στις προηγούμενες σχέσεις του και  όσο καλή διάθεση και να έχει να ζήσει κάτι υγιές, τα βιώματα είναι εκεί και κάποια στιγμή θα βγουν στην επιφάνεια.

Τι είναι άραγε η υγιής σχέση;

Είναι 2 καρδιές που χτυπούν με τον ίδιο ρυθμό και δεν επιτρέπουν κανέναν εξωτερικό παράγοντα να αλλάξει αυτό το καρδιοχτύπι. Είναι 2 σώματα που ποθούν το ένα το άλλο και δεν διεγείρονται από κανένα άλλο. Είναι 2 ζευγάρια μάτια που όταν το ένα ανταμώνει το άλλο… τα λόγια περισσεύουν γιατί τα λένε όλα με το σπινθηροβόλο βλέμμα τους.

Υγιής σχέση σημαίνει να είσαι ήρεμος κοντά στον άνθρωπό σου και να λάμπεις από ευτυχία. 

Αν ποτέ συναντήσεις αυτόν που θα σου προσφέρει όλα τα παραπάνω μην τον αφήσεις να φύγει. Γίνε «χαλί να σε πατήσει»… και να είσαι σίγουρη πως όσο όμορφα και να του το «στρώσεις» δεν θα στο «πατήσει», γιατί δεν θέλει να χαλάσει ό,τι όμορφο του δίνεις.

Θα έρθει διακριτικά από το πλάι και θα μείνει δίπλα σου για πάντα.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Φίλε άνδρα, ποτέ μην υποτιμήσεις τη δύναμη μιας γυναίκας!

Γυναίκα, μια λέξη, μια ιστορία και ένα μεγάλο αίνιγμα. Κρίμα σε όποιον άνδρα πιστεύει ότι …

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Καθημερινά, πολλοί αποκαλούν τον εαυτό τους μάγκα, χωρίς να υποστηρίζουν τον τίτλο αυτό, εμπράκτως. Πολλοί …