
Σπιτική λεμονάδα
Υλικά:
-
- 500 γρ. χυμό λεμoνιού
- 500 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει, ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε γυάλινες αποστειρωμένες μπουκάλες.
Η συνταγή θα μας βγάλει 1,5 λίτρο λεμονάδα (για να υπολογίσετε πόσες μπουκάλες θα πρέπει να έχετε αποστειρώσει). Όταν θέλουμε να σερβίρουμε τη λεμονάδα ρίχνουμε σε ποτήρι 1/3 από τη λεμονάδα , συμπληρώνουμε με 2/3 κρύο νερό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με φυλλαράκια δυόσμου και φέτες λεμονιού.
*Για την αποστείρωση απλά τοποθετείστε τα μπουκάλια σε κατσαρόλα που βράζει νερό, βγάλτε και αφήστε να τα στεγνώσουν.
Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε!
Στην υγειά σας!!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου