Παρασκευή , 7 Αυγούστου 2020
Αρχική / Σχέσεις / Η πολλή καλοσύνη βλάπτει γιατί λίγοι είναι ικανοί να την εκτιμήσουν
Η πολλή καλοσύνη βλάπτει γιατί λίγοι είναι ικανοί να την εκτιμήσουν

Η πολλή καλοσύνη βλάπτει γιατί λίγοι είναι ικανοί να την εκτιμήσουν

Pen Σας έχει τύχει να φερθείτε σε κάποιο άτομο με καλοσύνη κι εκείνο να  σας το ανταποδώσει με το χειρότερο τρόπο; Να εκτιμάτε και συμπαθείτε κάποιον και εκείνος πίσω από την πλάτη σας να σας κατηγορεί; Να ανέχεστε άτομα τοξικά και άτομα με κακή συμπεριφορά; Και όλα αυτά συνέβησαν διότι τα δώσατε όλα απλόχερα… αγάπη, βοήθεια, στήριξη.

Με το να είστε καλοί με όλους μόνο κακό σας κάνει.

Μην περιμένετε ότι θα το εκτιμήσουν όλοι. Μην περιμένετε ότι θα ακούσετε από όλους ευχαριστώ και ότι θα σας φερθούν ανάλογα. Κάποιοι θα κοιτάξουν να σας εκμεταλλευτούν για να κάνουν πολύ απλά τη δουλειά τους. Ακόμα και να σας εκμεταλλευτούν οικονομικά.

Κάποιοι θα σας εξομολογούνται τις κακίες, τα παράπονα, τις πικρίες τους από άλλους ή και τα ψυχολογικά τους προβλήματα και απωθημένα με αποτελέσματα να σας αρρωσταίνουν ψυχολογικά χωρίς να το καταλάβετε και αυτό γιατί θέλετε να είστε καλοί μαζί τους και να μη τους στενοχωρήσετε με μια άρνησή σας.

Τέλος, μπορεί να φέρεστε με τον καλύτερο τρόπο σε κάποιο άτομο κι εκείνο να σας κατηγορεί πίσω από την πλάτη σας με αποτέλεσμα να πληγώνεστε όταν το καταλάβετε. Επίσης μπορεί να σας φέρονται άσχημα κι εσείς να το ανέχεστε.

Με το να είστε τόσο καλοί με όλους μόνο κακό σας κάνει.

Φτάνει πια! Καλοσύνη με μέτρο. Δεν είστε σάκος του μποξ. Μην ανέχεστε να φορτώνεστε τις ευθύνες, τα ψυχολογικά προβλήματα και τις άσχημες συμπεριφορές άλλων. Δεν μπορείτε να είστε καλοί με όλους. Δεν γίνεται. Απλά θα πρέπει να είστε πιο επιλεκτικοί στα άτομα που ανοίγεστε και θέλετε να βοηθήσετε. Δεν μπορείτε να ικανοποιείτε τους πάντες.

Να μάθετε να λέτε και κάνα όχι.

Μην τους κακομαθαίνετε όλους λέγοντας σε όλους «ναι» σε κάθε απαίτηση που έχουν ή σε κάθε χάρη που ζητάνε. Ακόμη κι αν κάποιος που συναναστρέφεστε έχει ψυχολογικά προβλήματα, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε γι’ αυτόν είναι να τον παροτρύνετε να επισκεφθεί ένα ψυχολόγο και όχι να επιφορτίζεστε εσείς τα πάντα. Έτσι θα τον βοηθήσετε πραγματικά και όχι ανακυκλώνοντας τα ίδια και τα ίδια προβλήματα.

Επίσης αν κάποιος σας φέρετε άσχημα κάντε του ξεκάθαρο ότι δεν ανέχεστε τέτοια συμπεριφορά και αν δεν βελτιωθεί η συμπεριφορά του απομακρυνθείτε.

Να θυμάστε πάντα ότι αξίζετε σεβασμό και ευγένεια.

Μάθετε πρώτα να αγαπάτε και να σέβεστε τον εαυτό σας και ύστερα θα σας αγαπήσουν και θα σας σεβαστούν και οι άλλοι. Κάθε διαπροσωπική σχέση (φιλική, ερωτική, συγγενική, επαγγελματική) θα πρέπει να έχει όρια και από τις δύο πλευρές.

Να σκεφτόσαστε ότι η ζωή είναι μικρή και δεν αξίζει να χαλιέστε χωρίς λόγο για κανέναν.

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Αγάπη: 10 αλήθειες που ξεχνάμε

Τι είναι η πραγματική αγάπη; 10 αλήθειες που ξεχνάμε

Όλοι αναζητάμε την αγάπη, τον ένα και μοναδικό άνθρωπο που θα μας προσφέρει τη ζεστασιά, …