Ρ. Βιτάλη στο One Channel: Γεννήθηκα για να παρατηρώ και να γράφω

Ρ. Βιτάλη στο One Channel: Γεννήθηκα για να παρατηρώ και να γράφω

Pen Καλεσμένη στην εκπομπή Citizen One βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (12/7), η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ρέα Βιτάλη σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Αφορμή για το «κάλεσμα» στο τραπέζι της εκπομπής, έγινε η μυθιστορηματική βιογραφία του Βασίλη Ζούλια, με την υπογραφή της κ. Βιτάλη «Το παλτό μου μαμά», στην οποία παρουσιάζεται η μάχη του διάσημου Έλληνα μόδιστρου με τα ναρκωτικά.

«Το βιβλίο αφορά κυρίως τη μάχη του Βασίλη με τον εθισμό και τα ναρκωτικά» δήλωσε σχετικά η κ. Βιτάλη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους κρυμμένους και ύπουλους εθισμούς πού όλοι μας μπορεί να αντιμετωπίζουμε , ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούμε.

Στο πλατό του Citizen One, η Ρέα Βιτάλη, μίλησε για το χρονικό της γνωριμίας της με τον Βασίλη Ζούλια, αναφέροντας και κομβικά σημεία αυτής, όπως η απόπειρα αυτοκτονίας που είχε διαπράξει ο γνωστός σχεδιαστής, η οποία και αποτέλεσε και την έμπνευση πίσω από τον τίτλο του βιβλίου της. Η κ. Βιτάλη μίλησε επίσης για το προηγούμενο βιβλίο της -επίσης μια μυθιστορηματική βιογραφία αυτή τη φορά για τον πολυβραβευμένο Έλληνα εικαστικό Κώστα Τσόκλη, με τίτλο «Δεν πέθανα εγκαίρως».

Συζητώντας με τον Κ. Γιαννακίδη, η κ. Βιτάλη μίλησε μεταξύ άλλων για τα παιδικά της χρόνια και τη ζωή της, για τις επαγγελματικές της σχέσεις και τη σχέση της με την πολιτική, για τον τρόπο που λειτουργεί το μυαλό ενός συγγραφέα αλλά και τη μάχη της με τον καρκίνο, όταν ξεκίνησε να γράφει και το τελευταίο της βιβλίο.

«Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικό ον απέναντι στον καρκίνο. Για εμένα λειτούργησε περίεργα. Ένιωσα ότι από κάθε πόρο μου να βγαίνει μια ευγνωμοσύνη για κάτι» σημείωσε μιλώντας για την προσωπικής εμπειρία ενώ συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι απλά αλλάζει η δοσολογία της αλήθειας σου. Η αρρώστια δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, δεν αποκτάς έναν καινούριο εαυτό. Τα δύσκολα βγαίνουν όταν τελειώνει η αρρώστια. Στα απόνερα πνίγεται ο άνθρωπος όχι στο κύμα».

 

Πηγή: onetv.gr & in.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Στέλλα Καλλέ: «Έκλαψα πολύ γράφοντας σκηνές βίας ή θανάτων.»

Στέλλα Καλλέ: «Έκλαψα πολύ γράφοντας σκηνές βίας ή θανάτων.»

Το Nancy’s Blog έχει τη χαρά να φιλοξενεί σε μία όμορφη συνέντευξη την κα Στέλλα …

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Η Ελένη Αβραμοπούλου είναι 26 ετών και ασχολείται για περισσότερα από 6 χρόνια με ένα …

«Η Ανατολή»: Ένα μυθιστόρημα για την Κύπρο του 1974

Σήμερα, σας προτείνω να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα που βρέθηκε στα χέρια μου και λάτρεψα! Πρόκειται …

«Γινάτι»: Το συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου

Το «Γινάτι» είναι ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα, με πρωτότυπους και αληθινούς χαρακτήρες. Πρόκειται για ένα …

Verified by ExactMetrics