Οι μεγαλύτεροι προδότες είναι αυτοί που πέρασαν από το κρεβάτι σου...

Οι μεγαλύτεροι προδότες είναι αυτοί που πέρασαν από το κρεβάτι σου…

Pen

Μια συζήτηση που με πήγε για λίγο μια βόλτα από την κόλαση στον παράδεισο και αξίζει να την διαβάσεις, αρκεί να έχεις προδοθεί έστω και μία φορά στη ζωή σου. Οι προδότες φίλοι μου δεν πάνε στον παράδεισο, το είδα!

Ποιός σε προδίδει παιδί μου σε αυτή τη ζωή;

Μήπως ο άγνωστος ή ο γνωστός; Αυτός που ευεργετήθηκε από σένα κάποτε ή αυτός που σε ευεργέτησε; Οι μεγαλύτεροι προδότες είναι αυτοί που είχες πολύ κοντά σου. Είναι αυτοί που τους άνοιξες την καρδιά σου, μοιράστηκες τα όνειρά σου και τους έκανες ένα με τη ζωή σου. Τους εμπιστεύτηκες, γιατί πίστεψες ότι σε αγαπούν με τον τρόπο που αγαπάς εσύ.

Κι όταν πλέον δεν τους έκανες τα χατίρια, όταν το κορόιδο ξύπνησε, τότε τί έκαναν όλοι αυτοί; Μήπως θέλησαν να σε εκδικηθούν με δόλια μέσα, βγάζοντας στην επιφάνεια την κακία τους και τον φθόνο που είχαν μέσα τους για σένα… τόσο καιρό;

«Οι μεγαλύτεροι προδότες είναι αυτοί που πέρασαν από το κρεβάτι σου παιδί μου»

Η προδοσία δεν ορίζει φύλο ή ηλικία. Μπορεί να έρθει από ένα ανώριμο παιδαρέλι, αλλά μπορεί να έρθει και από μια ώριμη «κυρία». Το ποιόν του κάθε ανθρώπου άλλωστε, φαίνεται από το πώς θα φερθεί μετά τον χωρισμό. Κάποιοι δεν αντέχουν την απόρριψη, δεν κάνουν την αυτοκριτική τους και ζουν και αναπνέουν μέχρι να βλάψουν τον άνθρωπο που κάποτε έγιναν ένα. Ένα στο σώμα, αλλά ποτέ στην ψυχή. Και ευτυχώς παιδί μου, γιατί αν γινόσουν ένα με την ψυχή του κάθε προδότη θα έχανες και τη δική σου ψυχή.

Κανένας προδότης μην περιμένεις να νιώσει την ασχήμια της ψυχής του.

Αντίθετα, θα νομίζει ότι έκανε και κάποιο κατόρθωμα… Και πράγματι, ίσως, μόνο αυτό να είναι το προσόν που έχει στη ζωή του και δικαιολογημένα να θεωρεί την κακία του ως κατόρθωμα. Κάτι τέτοιες πουλημένες ψυχές παιδί μου, δεν έχουν μπέσα και φαίνονται από την αρχή, παρ’ ότι ξέρουν να κρύβονται καλά.

Στην αρχή το παίζουν «καλοί», στην πορεία υψώνουν τον εγωισμό τους και στο τέλος την ανανδρία τους.

Γιατί θέλει ανδρισμό για να ξεπεράσεις ένα χωρισμό χωρίς να σκεφτείς να βλάψεις την πρώην, ακόμα κι αν σε παράτησε.  Αλλά παιδί μου, θέλει μεγάλη ανανδρία για να εκδικηθείς μια γυναίκα που της είπες έστω και μια φορά πως την αγαπάς. Δεν φοράει παντελόνια ο άνδρας που θα πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο, μόνο και μόνο να νιώσει ότι εκδικείται την πρώην του. Δεν έχει μπέσα η γυναίκα που ξεφτιλίζεται, αρκεί να δει τον πρώην να καταστρέφεται. Δεν έχουν τσίπα αυτοί οι άνθρωποι παιδί μου.

Οι μεγαλύτεροι προδότες είναι αυτοί που γεύτηκαν τη σάρκα σου, ρούφηξαν τη ψυχή σου και μετά τον χωρισμό σε «δάγκωσαν» σαν την οχιά.

Το δηλητήριό τους, να μην σε αγγίξει ποτέ. Να μην πέσεις στην παγίδα των τεχνασμάτων που θα βρουν για να σε εξοντώσουν. Μείνε αμέτοχος από τις ενέργειές τους, μην δώσεις την χαρά να πιστέψουν ότι σε εκδικήθηκαν. Δώσε μια ακόμη ανασφάλεια από τις τόσες που έχουν οι προδότες και δείξε ανωτερότητα. Αυτή δεν την αντέχει κανένας από το σινάφι τους.

Και τούτο έχω να σου πω και σε αφήνω:

Το κρεβάτι σου παιδί μου, μην το μοιράζεσαι με προδότες. Όσο κι αν φαίνονται ικανοί και ότι έχουν προσόντα εκείνη τη στιγμή, το επόμενο λεπτό μπορεί να σου αποδείξουν πόσο ανίκανοι και πουλημένοι είναι. Γι’ αυτό πρόσεχε παιδί μου με ποιόν θα μοιραστείς τη σάρκα σου, σε ποιόν θα δώσεις χώρο στη ζωή σου… Υπάρχουν πολλοί ανθρωποφάγοι σε αυτή τη ζωή.

Οι συμβουλές μιας ηλικιωμένης γυναίκας που έζησε την ύψιστη προδοσία από τον πρώην σύζυγό της. Και δεν εννοώ την απιστία, αλλά την κακία που είχε μέσα του καλά καμουφλαρισμένη και της την έβγαλε αφότου τον άφησε. Και τον άφησε γιατί ένιωσε πως δεν την αγαπούσε και δεν είχαν τίποτα κοινό. Άλλα τα χρόνια τότε, δύσκολα χώριζε ένα ζευγάρι. Ζούσαν για το «τί θα πει ο κόσμος.» Εκείνη, όμως, τόλμησε να αντισταθεί στο κατεστημένο και τον άφησε. Κι εκείνος την εκδικήθηκε… γιατί δεν άντεξε ότι τελικά, ήταν πολύ λίγος για εκείνη. Και η μικροψυχία του φάνηκε όταν έπεσε πάνω της με το αυτοκίνητό του και την άφησε ανάπηρη.

Ποτέ δεν θα καταλάβει, όμως, ο προδότης ότι ο ίδιος είναι ανάπηρος στο μυαλό και στη ψυχή και μεγαλύτερη αναπηρία από αυτή δεν υπάρχει.

  • Η ηλικιωμένη γυναίκα, παρά την σωματική της αναπηρία, δημιούργησε μια ευτυχισμένη οικογένεια στο πλευρό ενός άνδρα που τίμησε τα παντελόνια του μέχρι και την τελευταία του πνοή.

 

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Μικαέλα Κολλιοπούλου: Μία αθλήτρια του Muay Thai γεννημένη για την κορυφή

Η Μικαέλα Κολλιοπούλου είναι μια 28χρονη αθλήτρια. Έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με αρκετά μαχητικά αθλήματα …

Στέλλα Καλλέ: «Έκλαψα πολύ γράφοντας σκηνές βίας ή θανάτων.»

Στέλλα Καλλέ: «Έκλαψα πολύ γράφοντας σκηνές βίας ή θανάτων.»

Το Nancy’s Blog έχει τη χαρά να φιλοξενεί σε μία όμορφη συνέντευξη την κα Στέλλα …

Οι ψυχικά κενοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν!

Ψυχή: Οι ψυχικά κενοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν!

Οι ψυχικά κενοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν! Σίγουρα, κάπου, κάποτε θα τους …

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Η Ελένη Αβραμοπούλου είναι 26 ετών και ασχολείται για περισσότερα από 6 χρόνια με ένα …

Verified by ExactMetrics