Τρίτη , 5 Δεκεμβρίου 2023
Χαρακτηριστικά ζωδίων: Ιχθύς

Ιχθύς: Μάθε πώς μπορείς να τον «ψαρέψεις»…

Pen Ανάμεσα στον Σκορπιό και τον Καρκίνο βρίσκεται ο Ιχθύς μας και ανήκει στα Ζώδια του Νερού. Διακρίνεται από συναισθηματισμό και ευαισθησία (υψηλή), όμως, είναι κάποια πράγματα που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Πώς είναι ο Ιχθύς στην σχέση του;

Μπορεί να φαντάζει περίεργη μια σχέση με έναν Ιχθύ, αλλά σε πληροφορώ ότι το ρομάντζο θα είναι στο ζενίθ. Το ψαράκι μας θέλει να σε ικανοποιεί με κάθε τρόπο και να σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένη. Είναι σίγουρο ότι δεν θα δυστυχήσεις δίπλα του.

Πώς προτιμά το ταίρι του;

Ένα ψαράκι τι ζητά; Να βρει το «λιμάνι» του. Δεν αντέχει τις περιστασιακές σχέσεις και είναι διατεθειμένος να κινήσει γη και ουρανό για να βρει την μοναδική/ο για εκείνον. Αναζητά ένα ταίρι που θα μοιράζεται τις ίδιες πεποιθήσεις και τα ίδια θέλω. Αναζητά ένα σύντροφο που θα κάνει βαθιές συζητήσεις για το μέλλον και επειδή ο Ιχθύς μας είναι και ονειροπόλος… θέλει ένα ταίρι να μπει στον κόσμο του και να τον κάνει άνω κάτω. Ψάχνει κάποιον να τον εξιτάρει εγκεφαλικά, διότι ως ένα από τα πιο έξυπνα ζώδια με πάμπολλες γνώσεις, ο Ιχθύς μας θέλει ένα άτομο μορφωμένο κοινωνικά και να έχει άποψη για όλα τα θέματα.

Ζηλεύουν τα «ψαράκια» μας;

Όσον αφορά θέματα ζήλιας, αλλά και πίστης… είναι κάθετος. Δεν πρόκειται να απιστήσει, αλλά αν το κάνει ο σύντροφός του, τότε «θα μελαγχολήσει και ύστερα αυτός και ύστερα αυτός πως θα συνεχίσει»…. Η αλήθεια είναι πως θα στενοχωρηθεί πολύ, αλλά θα σε συγχωρήσει εύκολα, γιατί όταν επιλέξει ένα άτομο παίζει πολύ νωρίς το χαρτί των συναισθημάτων με σκοπό ο σύντροφός του να νιώθει πιεσμένος.

Όσον αφορά την ζήλια είναι ο πιο κτητικός από όλα τα δώδεκα Ζώδια ( ναι και από εσένα Σκορπιέ) διότι πάντα τον κυριεύει το συναίσθημά του και πάντα είναι καχύποπτος! Μεταξύ μας δεν πρόκειται εξ’ ολοκλήρου να εμπιστευτεί κανέναν σύντροφο, ακόμα και αν είναι πιστός, ο Ιχθύς θα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά και ας αφεθεί συναισθηματικά η καχυποψία δεν θα φύγει από το μυαλό του. Όταν όμως βρει αυτό που θέλει ( Καρκίνος) τότε μαζί θα συνδεθούν συναισθηματικά και εγκεφαλικά και θα βάλουν πλώρη για τον φαντασιακό τους κόσμο.

Ιχθύς και αρνητικά χαρακτηριστικά…

Το ψαράκι μας δεν ξέρει πάντοτε τι επιθυμεί και πάντα προσπαθεί να «ζυγίσει» την κοινωνική, την επαγγελματική και την αισθηματική ζωή. Όλο αυτό τον κουράζει και τον κάνει να έχει έλλειψη θέλησης, διότι έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτό στέκεται εμπόδιο στον δρόμο του. Μιλώντας για αρνητικά, ο Ιχθύς κοιτά πάντα την αρνητική πλευρά των πραγμάτων, ιδιαίτερα αν δεν έχει κάποιο κίνητρο ή κάποια ώθηση. Επίσης, είναι υπερβολικά ευαίσθητος σε σημείο που, αν κάτι δεν συμβεί σύμφωνα με τις προσδοκίες του, μπορεί να κάνει την τρίχα τριχιά. Επιπρόσθετα τα συναισθήματα του επηρεάζουν πολύ την επαγγελματική του ζωή και όταν δεν είναι ψυχολογικά σωστά, τότε μπορεί να γίνει τεμπέλης γι’ αυτό και είναι δύσκολο να βρεις έναν Ιχθύ σε ένα επάγγελμα που πραγματικά αγαπάει και να θέλει να μείνει για πολύ καιρό, διότι ο ενθουσιασμός και η ενέργειά του εξαντλούνται πολύ γρήγορα. Ένας Ιχθύς μπορεί πολύ εύκολα να γίνει τελειομανής, αλλά αυτό δεν γίνεται πολλές φορές, όμως, όταν συμβεί και έχει οίστρο τότε μπορεί να φανεί, μέσα από την δουλειά του, την διάθεσή του και την συμπεριφορά του.

Όσον αφορά τα θετικά του στοιχεία:

Είναι αρκετά υποστηρικτικός, ευγενικός και αγαθός. Μην ξεχνάμε πως είναι ζώδιο του Νερού, συνεπώς έχει μια τάση να βοηθάει και να συμπονά τον συνάνθρωπό του. Επιπλέον είναι ξεχωριστός, διότι ποτέ δεν ακολουθεί τη λογική, αλλά ούτε και την καρδιά. Ακολουθεί πάντα το ένστικτό του και συνήθως βγαίνει σωστός! Θεωρεί πως κάθε ευκαιρία πρέπει να γίνεται μάθημα και να αποκομίζουμε όσο πιο πολλές γνώσεις μπορούμε.

Είναι κοινωνικός ο Ιχθύς; 

Η κοινωνική του ζωή δεν είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, διότι ο Ιχθύς μας δεν είναι και ιδιαίτερα κοινωνικός. Εμπιστεύεται λίγους ανθρώπους και όσο πιο πολλοί των πληγώνουν τόσο περισσότερους βγάζει από τη ζωή του. Του αρέσει η μοναξιά πολλές φορές γι’ αυτό και υπάρχουν λίγοι σε αυτόν τον κόσμο που θα τον καταλάβουν. Είναι δύσκολο να ψυχολογήσεις έναν Ιχθύ, διότι δεν έχει σταθερό χαρακτήρα είναι ανάλογα με την διάθεσή του. Μόνο ένας Ιχθύς μπορεί να τον κατανοήσει, διότι έχουν την ίδια ψυχοσύνθεση, όμως, πάντοτε χρειάζεται καθοδήγηση από φίλους επειδή κάποιες φορές παίρνει τις λάθος αποφάσεις που τον οδηγούν σε συναισθηματική κατάρρευση και ας είναι δικό του το λάθος. Ως ιδεαλιστής, ο Ιχθύς είναι ιδιαίτερα απόλυτος με κάποιες απόψεις του και έχει αγύριστο κεφάλι σε σημείο μερικές φορές οι φίλοι του να προσβληθούν από την ξεροκεφαλιά του. Η φιλική υποστήριξη… του είναι απαραίτητη και ας μην την θεωρεί απαραίτητη.

Ο Ιχθύς και ο γάμος πάνε μαζί ή όχι;

Η απάντηση είναι πως κάνεις δεν ξέρει, διότι όσο υπερέχουν τα καλά τόσο υπερέχουν και τα αρνητικά. Στον γάμο του είναι ένας δύσκολος άνθρωπος με υπεράριθμες απαιτήσεις. Ο σύντροφός του πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπομονετικός και να ακολουθεί τις συχνές αλλαγές της διάθεσής του. Πέραν αυτών, ο Ιχθύς είναι έξτρα ρομαντικός και έξτρα προστατευτικός με το ταίρι του μέχρι που θα κάτι θα πει και το ψαράκι μας θα τον παρεξηγήσει. Εκεί ακολουθεί «η Μάχη του Βατερλό»…

Ο Ιχθύς είναι λάτρης των τσακωμών και μετά της συμφιλίωσης (ας μην επεκταθώ επί αυτού του θέματος), δηλαδή έχουμε να κάνουμε με περίπτωση… «που την την μια λέει έτσι και την άλλη γιουβέτσι» και αναφερόμενη σε φαγητό, ο Ιχθύς είναι καλοφαγάς και θέλει έναν «Μποτρίνι» δίπλα του. Αλίμονο αν δεν είσαι καλή νοικοκυρά και καλή μαγείρισσα… Τα θέλει όλα σε ένα! Ας ελπίσουμε να μην είναι πυρηνικός αυτός ο γάμος, καθώς «η ζωή είναι μια διαρκής μάθηση!»

Ο Ιχθύς ταιριάζει περισσότερο με: Καρκίνο, Σκορπιό, Παρθένο, Ταύρο

Ταιριάζει λιγότερο με: Αιγόκερω, Ζυγό, Λέων

ΔΕΝ ταιριάζει με: Δίδυμο, Υδροχόο, Τοξότη, Κριό

 

Σύνταξη: Μαρίλια Λιαποπούλου

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Μαρίλια Λιαποπούλου

Είμαι η Μαρίλια Λιαποπούλου και λατρεύω να ασχολούμαι με τα ζώδια. Αγαπώ τα ταξίδια και οτιδήποτε vintage . Έμπνευσή μου; Τα συναισθήματά μου!

Δείτε Επίσης

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Verified by ExactMetrics