Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023

Η Ελλάδα του σήμερα: Ένας ολόκληρος λαός έχει κατάθλιψη

PenΗ Ελλάδα του σήμερα. Ένας ολόκληρος λαός έχει κατάθλιψη. Ένας λαός απογοητευμένος και αγανακτισμένος, γεμάτος θυμό και θλίψη. Μπορείς να διακρίνεις εύκολα την απόγνωση και την αγωνία στα μάτια των ανθρώπων. Δεν γυαλίζουν αλλά δακρύζουν γιατί είναι πονεμένα.

Η Ελλάδα του σήμερα. Ένας ολόκληρος λαός έχει κατάθλιψη. Βλέπεις σκυμμένα κεφάλια παντού, χωρίς δύναμη και ψυχές που αιωρούνται στο τίποτα, λες και ο ήλιος έδυσε για πάντα σε αυτή τη χώρα.

Και πού να βρουν τη δύναμη να σηκώσουν κεφάλι με όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, πώς να ονειρευτούν και σε τι να ελπίσουν;

Φτώχεια, αυτοκτονίες, ανεργία, χρέη, κατασχέσεις σπιτιών και μετανάστευση συνθέτουν ένα σκηνικό κόλασης. Η υγεία και η παιδεία στα τάρταρα! Ένας ολόκληρος λαός στα όρια της ταπείνωσης και της εξαθλίωσης.

Πώς  να είμαι περήφανη για τη χώρα μου όταν βλέπω συνανθρώπους μου να παλεύουν με την κατάθλιψη, ανθρώπους  να αυτοκτονούν, παιδιά στα σχολεία να λιποθυμούν από την πείνα, τα σκουπίδια να έχουν γίνει καθημερινή τροφή για πολλούς συνανθρώπους μου, οι δρόμοι και τα παγκάκια να έχουν γίνει μόνιμη στέγη και τέλος χιλιάδες νέοι  να μεταναστεύουν αναζητώντας την πίστη και την ελπίδα που έχουν χάσει στην Ελλάδα.

Αισθάνομαι ένα τεράστιο θυμό για όλα όσα βιώνουμε.

Θυμώνω όμως περισσότερο  με εμάς τους ίδιους που αφήσαμε τη μοίρα της Ελλάδας στα χέρια ανίκανων πολιτικών και παλιότερων γενιών που στηρίζουν με πάθος τις επιλογές τους. Εκνευρίζομαι όταν ακούω και βλέπω καθημερινά ανθρώπους να μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιος τους βόλεψε περισσότερο και ποιος λιγότερο, ο αριστερός ή ο δεξιός;  Και αναρωτιέμαι, για την «γενοκτονία» της νέας γενιάς ποιός θα τσακωθεί με ποιον και ποιός θα κληθεί να πληρώσει για τα δικά μας χαμένα χρόνια; Ειλικρινά θέλω να φωνάξω με όση δύναμη έχω, μήπως και «ξυπνήσουν» και καταλάβουν τι έχουν κάνει.

Συμπολίτες μου βολεμένοι σε γερές καρέκλες και πολιτικοί απατεώνες- προδότες ζουν εις βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων.

Άνθρωποι ικανοί να πατήσουν πάνω σε όλους εμάς προκειμένου να κρατήσουν τα προσωπικά και πολιτικά τους συμφέροντα. Τους κοιτάξαμε στα μάτια κι εκείνοι μας «υπνώτισαν», τους εμπιστευτήκαμε και μας πρόδωσαν. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι πρόδωσαν την πατρίδα μου και μαζί με αυτή πρόδωσαν την ιστορία της και την περηφάνια ενός ολόκληρου λαού. Κατέστρεψαν τη γενιά μου και δε τους το συγχωρώ.

Όσο αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν στην εξουσία τόσο θα συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, οδηγώντας στον αργό θάνατο όλο και περισσότερους.

Η Ελλάδα μου είναι μια χώρα με ένδοξη ιστορία, γνωστή σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με αξιοθαύμαστο πολιτισμό, ήθη και έθιμα από τα βάθη των αιώνων. Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, δυστυχώς, βρίσκεται υπόδουλη στα χέρια ανθελλήνων και Ευρωπαίων τρομοκρατών που έχουν συμφωνήσει να την αφανίσουν. Άνθρωποι χωρίς καρδιά και ψυχή βασανίζουν και παίζουν με τις ζωές όλων μας.

Αυτή την Ελλάδα ονειρευόμαστε; Αυτό το μέλλον θέλουμε σαν νέοι;

Γίνεται να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο, πριν να είναι αργά; Θα ήθελα σαν νέα γενιά να αφηγηθώ καλύτερες ιστορίες στα παιδιά και στα εγγόνια μου για τη χώρα μου. Και πονάω πραγματικά όταν κάθε μέρα μιλάω με τα χειρότερα λόγια για την Ελλάδα. Πονάω που μεγαλώνοντας θα έχω τις χειρότερες αναμνήσεις.

Η ιστορία όλα αυτά τα τραγικά χρόνια, δείχνει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πολιτικούς για να σωθεί. Χρειάζεται ήρωες σαν του 1821 και του 1940! Και για μένα ήρωες της σημερινής Ελλάδας είναι ο λαός!

Πρέπει να αγωνιστούμε για να πάρουμε ξανά πίσω τη ζωή μας, την πίστη και την ελπίδα, τα ιδανικά που μας έκαναν υπερήφανους και προπαντός, να επαναστατήσουμε όρθιοι και όχι καθιστοί, διότι όλοι μας έχουμε δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Η Ελλάδα του σήμερα…

Ένας ολόκληρος λαός έχει κατάθλιψη.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Άννυ Μιρζαχανιάν

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Άννυ Μιρζαχανιάν

Ονομάζομαι Άννυ Μιρζαχανιάν και είμαι εργαζόμενη μανούλα ενός πρίγκιπα! Λατρεύω τη γραφή και έχω σαν πηγή έμπνευσης την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου που συναντώ. Μάχομαι για την εξάλειψη της κακοποίησης κάθε είδους.

Δείτε Επίσης

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …