Δευτέρα , 6 Ιουλίου 2020
Αρχική / Εκπαίδευση / Σεπτέμβρης: Ο μήνας των αλλαγών και της όμορφης ρουτίνας!
Σεπτέμβρης, φθινόπωρο

Σεπτέμβρης: Ο μήνας των αλλαγών και της όμορφης ρουτίνας!

Pen Ήρθε ο Σεπτέμβρης και το κουδούνι χτυπά ξανά για μικρούς και μεγάλους και σημαίνει επιστροφή! Επιστροφή στο φθινόπωρο, επιστροφή στη δουλειά, επιστροφή στα θρανία, επιστροφή στη γλυκιά καθημερινότητα!

Ο καιρός αλλάζει σιγά σιγά. Το απαλό αεράκι μας δροσίζει, η μέρα σταδιακά μικραίνει και τα πρωτοβρόχια κάνουν την εμφάνισή τους. Ανοίγουμε ξανά τις ξεχασμένες ομπρέλες μας και μαζί τους ανοίγουμε και τα φτερά μας για νέα ξεκινήματα.

Η πόρτα του σχολείου ανοίγει διάπλατα για να υποδεχτεί, για ακόμα μια φορά, εκπαιδευτικούς, μαθητές, και όλο το υπόλοιπο προσωπικό που συντονίζει τη λειτουργία του. Ο Σεπτέμβρης και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι μια πραγματικότητα! Κάθε νέα σχολική χρονιά, ένας νέος άγνωστος προορισμός με συμμαθητές και εκπαιδευτικούς συνοδοιπόρους!

Αμέτρητα παιδικά προσωπάκια προσπαθούν να μαντέψουν ποια/ ποιός θα είναι η/ο  δασκάλα/ δάσκαλός τους και σιγοψιθυρίζουν μυστικά. Αναρωτιούνται, συζητούν, ανυπομονούν να την/τον γνωρίσουν και να συμπορευτούν.

Το ταξίδι κι αυτής της σχολικής χρονιάς θα είναι μεγάλο, γεμάτο γνώση, εμπειρία, δημιουργικότητα, υπομονή, άγχος, κούραση, χαμόγελα, κατσουφιάσματα, αλλά κυρίως αγάπη, πάνω από όλα αγάπη, αστείρευτη αγάπη, αμοιβαία αγάπη!

Αγαπώ τον Σεπτέμβρη κι ας κρύβει μέσα του μια χαρμολύπη. Κρύβει, όμως και άγχος, ανυπομονησία, αγωνία και νοσταλγία…

  • Αποχαιρετώ το καλοκαίρι κρατώντας το μέσα στην καρδιά μου μέχρι να έρθει το επόμενο…
  • Αφοσιώνομαι στο στόχο μου που δεν είναι άλλος από το να γεμίσει η τάξη μου παιδικά χαμόγελα μεταδίδοντας παράλληλα τη γνώση…

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα!

 

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου
Είμαι μητέρα τριών υπέροχων πλασμάτων και εκπαιδευτικός, όπως καταλαβαίνετε λατρεύω τα παιδιά! Τρελαίνομαι να διαβάζω καθετί που τα αφορά από θέματα ψυχολογίας, διαπαιδαγώγησης, παραμύθια και παιδική λογοτεχνία. Βιβλία που σχετίζονται με κατασκευές, χειροτεχνίες, παιχνίδια και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μέσα από το Nancy's Blog μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας ιδέες και σκέψεις που εύχομαι να σας προβληματίσουν θετικά και να ομορφύνουν την καθημερινότητά σας! Ευχαριστώ Nancy's Blog!

Δείτε Επίσης

Μαθήματα από την τηλεόραση για το Δημοτικό – Ξεκινούν από Δευτέρα, δύο ώρες κάθε μέρα

Μαθήματα από την τηλεόραση για το Δημοτικό – Ξεκινούν από Δευτέρα, δύο ώρες κάθε μέρα

Μαθήματα από την τηλεόραση θα μπορούν να παρακολουθούν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου από την …