Κυριακή , 5 Ιουλίου 2020
Αρχική / Σχέσεις / Το κλειδί της ευτυχίας των αντρών το κρατάει η…
Το κλειδί της ευτυχίας των αντρών το κρατάει η...

Το κλειδί της ευτυχίας των αντρών το κρατάει η…

PenΦως στους παράγοντες ψυχικής υγείας και συναισθημάτων ικανοποίησης στην ζωή των αντρών ρίχνει μια νέα από κοινού έρευνα από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Μίσιγκαν και το πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ.

Ένας άντρας, ο οποίος είναι δυσαρεστημένος με τον γάμο του, είναι πιο πιθανό να είναι γενικότερα ικανοποιημένος από την ζωή του εφόσον βλέπει ότι η σύζυγός του εκφράζεται θετικά και είναι ευτυχισμένη/ικανοποιημένη από την κοινή τους ζωή και τον γάμο τους.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της έρευνας των καθηγητριών Vicki Freedman και Deborah Carr.

Οι μεγαλύτερης ηλικίας σύζυγοι (άντρες και γυναίκες) αλλά και εκείνοι που διάγουν έναν ευτυχισμένο έγγαμο βίο είναι πιο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους. Αλλά η συνολική ικανοποίηση από τη ζωή για έναν άντρα που δυστυχεί στον γάμο του εξαρτάται από το πώς η σύζυγός του περιγράφει τη σχέση τους. Αν η ίδια περιγράφει τον γάμο τους ως πολύ καλό/ευτυχισμένο, τότε ο άντρας νιώθει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση από τη ζωή του, ακόμα και αν ο ίδιος δεν νιώθει το ίδιο ικανοποιημένος από τον γάμο του.

Η έρευνα είναι μεταξύ των πρώτων που εξετάζουν την επίδραση της “αξιολόγησης” ενός γάμου από τους συζύγους και της γενικότερης ψυχολογικής ευεξίας που αυτοί νιώθουν.

Οι ερευνήτριες ανέλυσαν δεδομένα από παλαιότερες έρευνες επάνω σε συνολικά 394 ζευγάρια όπου τουλάχιστον ο ένας σύζυγος ήταν ηλικίας 60 ετών και άνω.

Διαπίστωσαν ότι οι άντρες αξιολογούσαν την ποιότητα του έγγαμου βίου τους με μεγαλύτερο βαθμό ικανοποίησης σε σχέση με τις συζύγους τους. Αυτή η διαφορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν οι γυναίκες περιέγραφαν τον γάμο με θετικό τρόπο.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Marriage and Family.

 

Πηγή: onmed.gr

Like us on Facebook& follow us on Instagram

 

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Γιατί ένας κακός γάμος είναι χειρότερος για τα παιδιά από ένα διαζύγιο

Γιατί ένας κακός γάμος είναι χειρότερος για τα παιδιά από ένα διαζύγιο

Όταν ήμουν παιδί, οι χωρισμένοι γονείς επικρίνονταν άσχημα για την απόφασή τους. «Θα έπρεπε να …