Σάββατο , 28 Νοεμβρίου 2020
Αρχική / Μαμά&Παιδί / Η καθημερινότητα μιας εργαζόμενης μητέρας υπό το άγχος της απόλυσης…
Μητέρα-πολυεργαλείο
24ώρες δεν είναι ποτέ αρκετές για την εργαζόμενη μητέρα

Η καθημερινότητα μιας εργαζόμενης μητέρας υπό το άγχος της απόλυσης…

Pen Την καθημερινότητα μιας εργαζόμενης μητέρας θα την περιέγραφα ως μια αγωνιώδη προσπάθεια να προλάβει να κάνει όσα θέλει και ποτέ να μην τα καταφέρνει. Γι’ αυτό κινείται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και είναι μόνιμα αγχωμένη.

Τί πράγμα και αυτό το άγχος!

  • Άγχος να προλάβεις το πρώτο λεωφορείο στις 7 π.μ., γιατί αν δεν το προλάβεις θα χάσεις το μετρό των 7:10 π.μ και την ανταπόκριση στο Σύνταγμα και τότε θα ακούς το «next station» σαν τις καμπάνες όταν βαρούν πένθιμα. Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα θα περάσει από μπροστά σου όλος ο μονόλογος του αφεντικού σου, που άλλη όρεξη δεν έχεις με την τσίμπλα στο μάτι, να ακούσεις τις φωνές του. Ζεις καθημερινά υπό το φόβο της απόλυσης, αν τυχόν καθυστερήσεις να πας στην δουλειά, καθώς κανένας εργοδότης δεν νοιάζεται αν το παιδί σου είναι στο σπίτι άρρωστο, αν έξω ρίχνει κατακλυσμό, αν τα μέσα μεταφοράς έχουν στάση εργασίας και εσύ θα πληρώσεις το μεροκάματο της ημέρας σε ταξί.

  • Μετά την δουλειά πρέπει να τρέξεις να προλάβεις όλα τα μέσα μεταφοράς στην ώρα τους. Γιατί το παιδί σου θα είναι στο προαύλιο του σχολείου και θα σε περιμένει παρέα με την δασκάλα του. Πραγματικά δεν διανοείσαι μετά από μια τόσο κουραστική ημέρα να δεις το βλέμμα της δασκάλας που είναι έτοιμη να σε σκοτώσει που την καθυστέρησες 5 λεπτά.

  • Και δεν σου φτάνει που την μισή μέρα είσαι «στην πρίζα», πρέπει να πας στο supermarket να περιμένεις στην ουρά στα γαλακτοκομικά και ύστερα στο ταμείο. Όπου είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν δυο πολύ βιαστικοί που θα σου ζητήσουν εντελώς ευγενικά να τους παραχωρήσεις την σειρά σου. Και θα το κάνεις με τον σχετικό μορφασμό του στυλ «δεν τρέχει τίποτα», αλλά η ψυχούλα σου το ξέρει.

  • Καταλήγεις στο σπίτι όπου πρέπει να μαγειρέψεις. Να βρεις ρούχα όλης της οικογένειας για την επόμενη μέρα, να τα σιδερώσεις. Να ρίξεις το καθιερωμένο συζυγικό καβγαδάκι και όσος χρόνος απομείνει να κοιμηθείς.

Ω Θεέ μου! Μου ήρθε 5 φορές ως τώρα να βάλω τα κλάματα!

  • Τελικά αξίζει να ζούμε σε τόσο εξαντλητικούς και συνάμα βλαβερούς για την υγεία μας ρυθμούς;

Αφού δεν ζούμε… μόνο τρέχουμε για να προλάβουμε και ο χρόνος δεν είναι ποτέ σύμμαχός μας. Αυτοί που όρισαν ως πρότυπο ζωής μια τέτοια καθημερινότητα, ας σεβαστούν τουλάχιστον τις εργαζόμενες μητέρες, παρέχοντάς τους και τα αντίστοιχα προνόμια.

Ελληνίδα μάνα, είσαι ηρωίδα!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Εργαζόμενη μητέρα 4 παιδιών απαντά στο πως τα προλαβαίνει όλα!

Εργαζόμενη μητέρα 4 παιδιών απαντά στο πως τα προλαβαίνει όλα!

Έχετε σκεφτεί ποτέ σας ποιες είναι οι πιο κοινές ερωτήσεις που σας κάνει κάποιος; Εξαιρείται …

Τρομερά δίχρονα! Τι θα λέγατε να ταξιδέψουμε λίγο στον κόσμο τους;

Τρομερά δίχρονα! Τι θα λέγατε να ταξιδέψουμε λίγο στον κόσμο τους;

 Τρομερά δίχρονα! Τι θα λέγατε να ταξιδέψουμε λίγο στον κόσμο τους; Είμαι σίγουρη πως αν …

Μήπως κακοποιείς συναισθηματικά, άθελά σου, το παιδί σου;

Μήπως κακοποιείς συναισθηματικά, άθελά σου, το παιδί σου;

Ήξερες πως όποτε συγκρίνεις το παιδί σου το κακοποιείς συναισθηματικά; Η πιο ύπουλη και συχνή …

Γονεϊκή Aποδοχή: Μία βασική προϋπόθεση της αγάπης

Γονεϊκή Aποδοχή: Μία βασική προϋπόθεση της αγάπης

«Τα παιδιά σας δεν είναι παιδιά σας, είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας …