Σάββατο , 4 Δεκεμβρίου 2021
Αρχική / Μαμά&Παιδί / Η τρυφερή φωτογραφία αυτού μωρού με λαγόχειλο κάνει το γύρο του διαδικτύου (pics)

Η τρυφερή φωτογραφία αυτού μωρού με λαγόχειλο κάνει το γύρο του διαδικτύου (pics)

Pen Όπως η ίδια ανέφερε στην πρώτη φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ανακοινώνοντας τη γέννησή του, το λαγόχειλο ήταν κάτι που ανακάλυψαν στο υπερηχογράφημα της 20ης εβδομάδας.

«Κατά τη διάρκεια του υπερήχου στην 20η εβδομάδα, μας ανακοίνωσαν τα νέα ότι ο Beau θα γεννιόταν με λαγόχειλο και λυκόστομα. Η καρδιά μου ράγισε όταν πρωτο-άκουσα τα νέα. Πάντα γνώριζα ότι τα παιδιά μου είχαν τον κίνδυνο να γεννηθούν με αυτή την εκ γενετής ανωμαλία καθώς ο Adam επίσης γεννήθηκε με λαγόχειλο και λυκόστομα, αλλά όταν αυτό συμβαίνει στο δικό σου παιδί, τότε όλος ο κόσμος καταρρέει.

Πέρασα την εγκυμοσύνη μου νιώθοντας λύπη για τον Beau καθώς σκεφτόμουν το μέλλον, τα χειρουργεία, τη λογοθεραπεία, τα προβλήματα κατά τη σίτισή του και πάει λέγοντας. Όταν γνώρισα αυτό το μικρό αντράκι σήμερα όλοι μου οι φόβοι και όλες μου οι ανησυχίες έφυγαν βλέποντας αυτό το υγιές μωράκι που ολοκλήρωσε την οικογένειά μας με τον πιο απίστευτο τρόπο. Νιώθω ευλογημένη που μας διάλεξες για γονείς σου και τους Aj και Leah για αδέρφια σου. Όλοι σε αγαπάμε πολύ!».

Το λαγόχειλο είναι μια εκ γενετής ανωμαλία που προκαλεί σχιστία, διαχωρισμό του άνω χείλους με επέκταση άλλοτε μεγαλύτερη και άλλοτε μικρότερη στην άνω γνάθο και τη μύτη.

Οι σχιστίες είναι από τις συνηθέστερες γενετικές μορφολογικές ανωμαλίες και οφείλονται στην ατελή διαμόρφωση των μαλακών και σκληρών ιστών του στόματος κατά την ανάπτυξη του εμβρύου. Οι πιο συχνές μορφές είναι η σχιστία του χείλους (λαγωχειλία) και η σχιστία της υπερώας (λυκόστομα) που χαρακτηρίζονται από ασυνέχεια στην δομή των συγκεκριμένων ιστών στην περιοχή του μέσου του προσώπου.

Δείτε φωτογραφίες του μικρού Beau έτσι όπως τις δημοσίευσε η μαμά του στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

 

Πηγή φωτογραφιών: Instagram account /Kristina Bighill

 

Πηγή άρθρου: mothersblog.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Θάλασσα και παιδί: Κολύμπι και παιχνίδι με ασφάλεια!

Θάλασσα και παιδί: Κολύμπι και παιχνίδι με ασφάλεια!

Τα καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα είναι η χαρά των παιδιών, ταυτόχρονα όμως γεννούν και ανησυχία …

Πειθαρχία: Έτσι θα μάθετε στο παιδί να σας ακούει!

Πειθαρχία: Έτσι θα μάθετε στο παιδί να σας ακούει!

Πώς θα κάνετε το παιδί σας να σας ακούσει, χωρίς εντάσεις και φωνές Έχετε πει …

Η φίλη της καρδιάς μου, θα γίνει μανούλα! Αφιερωμένο!

Η φίλη της καρδιάς μου, θα γίνει μανούλα! Αφιερωμένο!

Η φίλη της καρδιάς μου, θα γίνει μανούλα, για εμένα, είναι σαν να έμαθα πως …

Ένα παιδί ίσο με κανένα: Η πολυχρησιμοποιημένη και εκνευριστική κασέτα!

Ένα παιδί ίσο με κανένα: Η πολυχρησιμοποιημένη και εκνευριστική κασέτα!

«Ένα παιδί ίσο με κανένα», μία από τις πιο γελοίες φράσεις που έχω ακούσει. Πέντε …