Παρασκευή , 14 Αυγούστου 2020
Αρχική / Υγεία / Ψυχολογία / Ενέργεια και ανθρώπινο σώμα
Ενέργεια και ανθρώπινο σώμα

Ενέργεια και ανθρώπινο σώμα

Pen Ενέργεια και ανθρώπινο σώμα. Οι σκέψεις είναι ενέργεια, τα συναισθήματα είναι ενέργεια κι όλα αυτά επηρεάζουν την κατάσταση της υγείας σας. Εσείς επιλέγετε τις σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας και δημιουργείτε τη δική σας ενέργεια.

Του Kanta Jacob Katz N.D.

Η ενέργεια βρίσκεται παντού και στα πάντα. Ο πλανήτης μας και όλα όσα υπάρχουν σ’ αυτόν είναι φτιαγμένα από ενέργεια. Ο ήλιος, ο αέρας, η θάλασσα, οι τροφές που τρώμε, το νερό που πίνουμε, η βενζίνη που κινεί τα αυτοκίνητά μας, είναι ενέργεια.

Συνήθως, όταν μιλάμε για ενέργεια, αναφερόμαστε σε θέματα όπως η «πράσινη ενέργεια» ή «καθαρή ενέργεια» κλπ. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για κάτι που λέγεται «προσωπική ενέργεια», την οποία διαθέτει κάθε άνθρωπος. Η προσωπική ενέργεια είναι ένας συνδυασμός όλων των σκέψεων και συναισθημάτων μας, σε σύνδεση με τις πεποιθήσεις και τη στάση μας απέναντι στη ζωή. Η προσωπική ενέργεια είναι η δονητική συχνότητα που δημιουργείται όταν, βάσει αυτών που πιστεύουμε και νιώθουμε για το ποιοι είμαστε και τι είμαστε, αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον μας.

Στην Ελλάδα έχουν συμβεί πολλές αλλαγές τα τελευταία χρόνια που σίγουρα δεν έκαναν τη ζωή ευκολότερη αλλά αντίθετα τη γέμισαν με περισσότερες προκλήσεις. Με αυτές τις αλλαγές, η κυρίαρχη ενέργεια που υπάρχει σήμερα στην κουλτούρα μας είναι περισσότερο στρες, θυμός και φόβος επιβίωσης.

Για να δείτε εάν η προσωπική σας ενέργεια έχει επηρεαστεί, κάντε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Πώς θα περιγράφατε τη ζωή σας τώρα;
 • Είστε στο δρόμο που είχατε ξεκινήσει για να δημιουργήσετε αυτό που επιδιώκατε ή κάποια από τα όνειρά σας αργόσβησαν και χρειάστηκε να προσαρμόσετε αλλιώς τη σκέψη σας;

Οι απαντήσεις θα σάς βοηθήσουν να καθορίσετε πώς έχει επηρεαστεί η ενέργειά σας.
Εάν η σημερινή κατάσταση ενέργειας που μάς περιβάλλει είναι φόβος επιβίωσης και η προσωπική ενέργεια που κουβαλάμε έχει εξασθενίσει λόγω του οικονομικού συστήματος και των αλλαγών που έχουν εφαρμοστεί, τι συμβαίνει όταν αυτές οι δύο ενέργειες αναμειχθούν;

Τότε δημιουργείται μια τοξική σούπα όπου ο εσωτερικός φόβος αρχίζει να συνδέεται με τον εξωτερικό φόβο που εισχωρεί στο περιβάλλον μας. Όταν συμβαίνει αυτό, η ενέργειά μας ουσιαστικά χειροτερεύει. Γιατί; Επειδή όσο περισσότερο αυτές οι ενέργειες αναμειγνύονται, τόσο δημιουργούν ένα ισχυρότερο αίσθημα απελπισίας, ανικανότητας και στάση ζωής «τι νόημα έχουν όλα;». Το σώμα μας γίνεται πιο ευάλωτο στο να απορροφάει ενέργεια από το περιβάλλον μας (φόβο επιβίωσης). Σε αυτό το σημείο ακριβώς αρχίζουμε να μην αισθανόμαστε καλά. Και κάνουμε εξετάσεις για να δούμε τι πρόβλημα υπάρχει, μη βρίσκοντας πολλές φορές ανακούφιση.

Αφήστε τη δύναμη της ενεργειακής θεραπείας να μεταμορφώσει τη ζωή σας!

Αυτό συμβαίνει γιατί όταν κάποιος έχει μια ενεργειακή διαταραχή, οι τρέχουσες ιατρικές εξετάσεις δεν μπορούν σ’ αυτό το στάδιο να βοηθήσουν στη διάγνωση του προβλήματος. Εάν είστε από εκείνους που δεν αισθάνονται καλά και δεν μπορείτε να κάνετε τις συνδέσεις για να βρείτε ποια είναι η πραγματική δυσκολία, τότε προτείνω να επισκεφθείτε έναν ενεργειακό θεραπευτή. Ίσως ψάχνετε απαντήσεις σε λάθος μέρος.

Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να είναι μια πρόκληση να διατηρήσετε ένα υγιές ενεργειακό πεδίο. Γιατί; Επειδή είμαστε συνεχώς σε αλληλεπίδραση με διαφορετικές ενέργειες που μπορούν να μάς επηρεάσουν. Για να έχουμε υψηλή ενέργεια και να τη διατηρήσουμε, χρειάζεται ξεκάθαρη επιλογή και κάποια σχήματα που να χρησιμοποιούμε καθημερινά.

10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε και να προστατεύσετε την προσωπική σας ενέργεια:

 1. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ομορφιά
 2. Τρώτε τροφές που υποστηρίζουν τις φυσικές σας ανάγκες και σάς αρέσουν
 3. Κάντε κάτι κάθε μέρα που σας κάνει να νιώθετε ότι η ζωή αξίζει να τη ζείς
 4. Αν νιώθετε μοναξιά, πάρτε ένα ζώο
 5. Να είστε δημιουργικοί
 6. Βρείτε κάποιον να συζητάτε τους προβληματισμούς σας
 7. Κάντε γυμναστική καθημερινά
 8. Πάρτε λίγο χρόνο κάθε μέρα να αναπνέετε βαθιά, και αν μπορείτε, κάντε διαλογισμό
 9. Διαβάστε ή παρακολουθήστε κάτι που σας εμπνέει, κάθε μέρα
 10. Ακούστε τις σκέψεις σας και διώξτε την γκρινιάρικη φωνή της κατάκρισης, αντικαθιστώντας την με μια παρήγορη φωνή αγάπης, ανοιχτή σε πιθανότητες.

 

Πηγή:naturanrg.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Γονεϊκή Aποδοχή: Μία βασική προϋπόθεση της αγάπης

Γονεϊκή Aποδοχή: Μία βασική προϋπόθεση της αγάπης

«Τα παιδιά σας δεν είναι παιδιά σας, είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας …