Δευτέρα , 29 Μαΐου 2023
Τα λάθη που κάνουμε στη γυμναστική και καταστρέφουν τις αρθρώσεις και τα πόδια. Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Τα λάθη που κάνουμε στη γυμναστική και καταστρέφουν τις αρθρώσεις και τα πόδια. Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Pen Τα προβλήματα στις αρθρώσεις δεν αφορούν μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και τους νεότερους ανθρώπους. Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες στη γυμναστική που επιβαρύνουν την υγεία των αρθρώσεων.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί του The Mount Sinai Hospital στη Νέα Υόρκη, αναφέρουν ότι το ποσοστό των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα αρθριτικά τους και είναι μικρότεροι από 60 ετών, έχει αυξηθεί κατά 15%.

Οι ορθοπεδικοί υποστηρίζουν ότι η αύξηση οφείλεται στην ανάγκη των ανθρώπων να παραμένουν ενεργοί, όσο μεγαλώνουν, αλλά κάνουν λάθη πριν ή κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Τα προβλήματα στις αρθρώσεις είναι επικίνδυνα και μπορεί να χρειάζονται χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν. Ιδού ποια βασικά λάθη εντοπίζουν οι ειδικοί.

Το σωματικό βάρος

Κατά τη διάρκεια του τρεξίματος, οι αρθρώσεις στο γόνατο «σηκώνουν» από 7 έως 9 φορές το σωματικό βάρος. Παρ’όλο που το αντέχουν, όταν το βάρος είναι παραπάνω από το επιτρεπτό, αυξάνεται ο κίνδυνος για οστεοαρθρίτιδα. Έρευνα έδειξε ότι οι υπέρβαροι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στις αρθρώσεις, σε σύγκριση με όσους έχουν φυσιολογικό βάρος.

Kαθημερινή προπόνηση

Με την καθημερινή γυμναστική, επιβαρύνονται οι αρθρώσεις. Το σώμα και ιδιαίτερα οι αρθρώσεις, χρειάζονται διαλείμματα, τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα. Αν δίνετε έμφαση σε μία άσκηση, πρέπει να αποκτήσετε ποικιλία, για να ενεργοποιηθούν όλες οι μυϊκές ομάδες και να προστατεύσετε τις αρθρώσεις.

Διατάσεις

Οι διατάσεις μειώνουν την εμφάνιση πιασίματος στους μύες και είναι απαραίτητες για την υγεία των αρθρώσεων.
Με τις διατάσεις, οι μύες γίνονται πιο ευέλικτοι, αλλά βελτιώνεται και η αντοχή των αρθρώσεων. Μην παραλείπετε ποτέ τις διατάσεις. Τεντώστε τους μύες πριν και μετά τη γυμναστική.

Όρια

Το σώμα έχει την ικανότητα να «προειδοποιεί», όταν κάτι δεν πάει καλά. Το ίδιο συμβαίνει και με τη γυμναστική.
Όταν πιέζετε το σώμα σας και ξεπερνάτε τα όρια που αντέχει, επιβαρύνονται αρκετά οι μύες και οι αρθρώσεις. Δεν έχει σημασία το είδος προπόνησης, πάντα πρέπει να γυμνάζεστε με μέτρο και όσο αντέχει το σώμα.
Φυσικά πάντα να διαλέγετε τα κατάλληλα παπούτσια για το άθλημα που κάνετε και να θυμάστε: Τα φθηνά αθλητικά παπούτσια δημιουργούν προβλήματα στα πόδια και στο υπόλοιπο σώμα, σχεδόν κατά κανόνα. Ότι πληρώνεις παίρνεις…

Η τακτική γυμναστική είναι «φάρμακο» για τον άνθρωπο. Βελτιώνει την όψη του σώματος, την ψυχική υγεία και προσφέρει αμέτρητα οφέλη. Όμως, όπως λέει και το ρητό «παν μέτρον άριστον».

 

Πηγή: valueforlife.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Μαύρη σοκολάτα: 7 λόγοι να την επιλέξεις όταν θες να φας γλυκό!

«Όταν ψάχνεις για ένα γλυκό σνακ, ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας μπορεί να είναι στην πραγματικότητα …

Περπάτημα: Η φυσική θεραπεία με τα καλύτερα αποτελέσματα

Περπάτημα: Η φυσική θεραπεία με τα καλύτερα αποτελέσματα

Δεν υπάρχει καρδιολόγος που να μην έχει συστήσει στους ασθενείς του το περπάτημα είτε για …

Coronasomnia: Ο νέος τύπος αϋπνίας που έφερε μαζί της η πανδημία!

Coronasomnia: Ο νέος τύπος αϋπνίας που έφερε μαζί της η πανδημία!

Στο μικροσκόπιο των ειδικών η «coronasomnia», ο φαύλος κύκλος ανησυχίας και αϋπνίας που κλέβει τον …

Όταν παλεύεις με μια ασθένεια, είσαι εσύ κι αυτή, άσε τους άλλους απ' έξω...

Όταν παλεύεις με μια ασθένεια, είσαι εσύ κι αυτή, άσε τους άλλους απ’ έξω…

Όταν περνάς κάποια δυσκολία στη ζωή σου, χίλιοι άνθρωποι να σου πουν «όλα θα πάνε …