Δευτέρα , Δεκέμβριος 9 2019
Αρχική / Συνταγές / Coleslow vegan σαλάτα για όλα τα γούστα- Νόστιμη και θρεπτική
Coleslow vegan σαλάτα για όλα τα γούστα- Νόστιμη και θρεπτική

Coleslow vegan σαλάτα για όλα τα γούστα- Νόστιμη και θρεπτική

Pen Η σαλάτα αυτή, είναι ιδανική επιλογή για τον χειμώνα, είτε ως συνοδευτικό, είτε ως μια χορταστική μερίδα. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, με πρωταγωνιστή το λάχανο, που είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες, την υποστήριξη καλής λειτουργίας στην καρδιά και στο πεπτικό σύστημα, σε συνδυασμό με την ροβίτσα ( φύτρες φασολιού), η οποία βοηθάει στον καθαρισμό των εντέρων.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ:

Για την σαλάτα θα χρειαστούμε: 

  • 200 γρ. ψιλές φέτες λευκό  λάχανο
  • 200 γρ. ψιλές φέτες κόκκινο λάχανο
  • 10 γρ. ζουλιέν κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 10 γρ. ζουλιέν πιπεριά κέρατο
  • 5 γρ. ζουλιέν φρέσκο κρεμμύδι
  • 10 γρ. λοξοδιαγώνιες ψιλές φέτες σέλερι
  • 30 γρ. ροβίτσα
  • 10 ψιλές φέτες ξινόμηλου
  • 3 γρ. κύμινο
  • 70 γρ. τριμμένο καρότο
  • Αλάτι λεμονιού σε νιφάδες αλλιώς 1 κ.τ.γ κοινό αλάτι ( κοφτή)
  • 20 ml χυμό lime σουρωμένο
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ: 

  • 200 γρ. γιαούρτι καρύδας
  • 60ml καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 50 ml γάλα καρύδας
  • 1 κ.τ.γ κύμινο σε σκόνη
  • 1 κ.τ.γ κάρδαμο σε σκόνη
  • 2 σταγόνες έλαιο από λεμονόχορτο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση:

Προτού ξεκινήσουμε την σαλάτα μας,( δύο μέρες πριν σε χειμερινή περίοδο) βάζουμε την ροβίτσα μέσα σε αρκετό νερό, τόσο ώστε να σκεπαστεί δύο με τρεις φορές ( 100 ml νερό). Έπειτα ξεκινάμε την σαλάτα μας και ανακατεύουμε τα λαχανικά, όλα μαζί σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το κύμινο, το πιπέρι και το αλάτι, κάνοντας τα ένα μείγμα.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, και στο μείγμα που έχουμε τα λαχανικά μας, ρίχνουμε το μείγμα με τα αλατοπίπερα και το μπαχάρι. Ανακατεύουμε καλά όλο το μείγμα πια, αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε το ντρέσινγκ.

Για το ντρέσινγκ γιαουρτιού καρύδας:

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, χτυπάμε δύο- τρία λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί και φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε την σαλάτα μας.

TIPS!

  • Tα λίγο πιο ιδιαίτερα υλικά, της σαλάτας, τα βρίσκουμε σε καταστήματα όπου πουλάνε μπαχαρικά ή ντελικατέσεν.
  • Ζουλιέν, είναι τρόπος κοπής. Εννοούμε, σε ψιλές φέτες (μπαστουνάκια).
  • Καλό είναι η σαλάτα να σερβιριστεί κρύα, από το ψυγείο.
  • Εάν επιθυμούμε, έναν πιο πράσινο τόνο στην σαλάτα μας, προσθέτουμε  baby σπανάκι.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! 

Μην ξεχάσεις να δεις άλλη μια ξεχωριστή συνταγή του Executive Chef, Παναγιώτη Τζαμάνου για καροτόσουπα με γλυκοπατάτα και ψητά μανιτάρια ΕΔΩ!

 

Σύνταξη: Παναγιώτης Τζαμάνου

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Τζαμάνου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Παναγιώτης Τζαμάνου

Παναγιώτης Τζαμάνου
Το όνομά μου είναι Παναγιώτης Τζαμάνου. Γεννήθηκα ένα Φθινόπωρο, την χρονιά 1979. Έκτοτε, περιτριγυρίστηκα και έμαθα από την τρυφερή μου νιότη την ομορφιά της γεύσης, στην ξεχωριστή κουζίνα της μητέρας μου, μιας μαγείρισσας ομολογουμένως θαυμάσιας. Δεν άργησε η στιγμή που αποφάσισα την ομορφιά αυτή, να την κάνω επάγγελμα και σήμερα, μετράω 24 περήφανα χρόνια, ως executive chef, πια. Μαζί σας, θα μοιραστώ την αγάπη μου, την γνώση, την εμπειρία και την ομορφιά της ζωής μέσα από τα πιάτα μου. Εύχομαι να σας αρέσουν!

Δείτε Επίσης

cheesecake- Το γλυκό που λατρεύουν, μικροί και μεγάλοι!

Cheesecake- Το γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Το cheesecake είναι ένα γλυκό που όλοι μας απολαμβάνουμε ιδιαίτερα, τόσο για την πλούσια και ανάλαφρη …