ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ:
Για την σαλάτα θα χρειαστούμε:
- 200 γρ. ψιλές φέτες λευκό λάχανο
- 200 γρ. ψιλές φέτες κόκκινο λάχανο
- 10 γρ. ζουλιέν κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 10 γρ. ζουλιέν πιπεριά κέρατο
- 5 γρ. ζουλιέν φρέσκο κρεμμύδι
- 10 γρ. λοξοδιαγώνιες ψιλές φέτες σέλερι
- 30 γρ. ροβίτσα
- 10 ψιλές φέτες ξινόμηλου
- 3 γρ. κύμινο
- 70 γρ. τριμμένο καρότο
- Αλάτι λεμονιού σε νιφάδες αλλιώς 1 κ.τ.γ κοινό αλάτι ( κοφτή)
- 20 ml χυμό lime σουρωμένο
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
- 200 γρ. γιαούρτι καρύδας
- 60ml καβουρδισμένο σησαμέλαιο
- 20ml ελαιόλαδο
- 50 ml γάλα καρύδας
- 1 κ.τ.γ κύμινο σε σκόνη
- 1 κ.τ.γ κάρδαμο σε σκόνη
- 2 σταγόνες έλαιο από λεμονόχορτο
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση:
Προτού ξεκινήσουμε την σαλάτα μας,( δύο μέρες πριν σε χειμερινή περίοδο) βάζουμε την ροβίτσα μέσα σε αρκετό νερό, τόσο ώστε να σκεπαστεί δύο με τρεις φορές ( 100 ml νερό). Έπειτα ξεκινάμε την σαλάτα μας και ανακατεύουμε τα λαχανικά, όλα μαζί σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το κύμινο, το πιπέρι και το αλάτι, κάνοντας τα ένα μείγμα.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, και στο μείγμα που έχουμε τα λαχανικά μας, ρίχνουμε το μείγμα με τα αλατοπίπερα και το μπαχάρι. Ανακατεύουμε καλά όλο το μείγμα πια, αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε το ντρέσινγκ.
Για το ντρέσινγκ γιαουρτιού καρύδας:
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, χτυπάμε δύο- τρία λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί και φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε την σαλάτα μας.
TIPS!
- Tα λίγο πιο ιδιαίτερα υλικά, της σαλάτας, τα βρίσκουμε σε καταστήματα όπου πουλάνε μπαχαρικά ή ντελικατέσεν.
- Ζουλιέν, είναι τρόπος κοπής. Εννοούμε, σε ψιλές φέτες (μπαστουνάκια).
- Καλό είναι η σαλάτα να σερβιριστεί κρύα, από το ψυγείο.
- Εάν επιθυμούμε, έναν πιο πράσινο τόνο στην σαλάτα μας, προσθέτουμε baby σπανάκι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Μην ξεχάσεις να δεις άλλη μια ξεχωριστή συνταγή του Executive Chef, Παναγιώτη Τζαμάνου για καροτόσουπα με γλυκοπατάτα και ψητά μανιτάρια ΕΔΩ!
Σύνταξη: Παναγιώτης Τζαμάνου
Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Τζαμάνου