Δευτέρα , 3 Αυγούστου 2020
Αρχική / Μαμά&Παιδί / Μητέρα δώρισε 14 κιλά από το μητρικό της γάλα αφού πέθανε ο γιος της
Μητέρα δώρισε 14 κιλά από το μητρικό της γάλα αφού πέθανε ο γιος της

Μητέρα δώρισε 14 κιλά από το μητρικό της γάλα αφού πέθανε ο γιος της

Pen Όταν η Sierra Strangfeld έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της, Samuel, ενθουσιάστηκε που θα γινόταν ξανά μαμά και θα είχε την ευκαιρία να ξαναθηλάσει. «Δεν ήθελα τίποτα περισσότερο από το να πάει καλά η εγκυμοσύνη, να φέρω στον κόσμο ένα υγιές παιδάκι και να διαρκέσει ο θηλασμός όσο περισσότερο γίνεται», δήλωσε σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook πέρυσι στις 13 Νοεμβρίου. Όταν ανακάλυψε στις αρχές Ιουλίου ότι ο γιος της πάσχει από μία σπάνια χρωμοσωμική διαταραχή που ονομάζεται Τρισωμία 18 ή Σύνδρομο του Edwards, κατάλαβε ότι το όνειρό της δεν θα γίνει πραγματικότητα. Ο γιος της πέθανε το Σεπτέμβριο και για να τιμήσει τη μνήμη του αποφάσισε να δωρίσει το μητρικό της γάλα σε μωρά που το χρειάζονται.

«Δεν μπόρεσα να σώσω τη ζωή του γιου μου, ίσως όμως μπορέσω να σώσω τη ζωή ενός άλλου μωρού», έγραψε η Sierra.

Για 63 ολόκληρες μέρες αντλούσε από το στήθος της το μητρικό γάλα και τα 14 κιλά που συγκέντρωσε συνολικά τα δώρισε στην τράπεζα μητρικού γάλακτος NICU. Η τελευταία της δωρεά έλαβε χώρα την ημερομηνία θανάτου του Samuel, δηλαδή στις 13 Νοεμβρίου. «Ακόμα και το περπάτημα πέρα δώθε στους διαδρόμους του νοσοκομείου ήταν για μένα ένα βήμα προς τη θεραπεία», έγραψε. «Το ξέρω επειδή το ένιωσα ότι ο Samuel ήταν μαζί μου».

O Samuel διαγνώστηκε με το σπάνιο αυτό σύνδρομο στην 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. H Τρισωμία 18 είναι η δεύτερη πιο κοινή χρωμοσωμική ανωμαλία μετά το σύνδρομο Down. Προκαλείται όταν ένα επιπλέον χρωμόσωμα, το χρωμόσωμα 18 (τρία συνολικά) επηρεάζει όλα τα συστήματα του οργανισμού του βρέφους και εμποδίζει τη φυσιολογική ανάπτυξή του με τρόπο που μπορεί να είναι απειλητικός για τη ζωή του. Με άλλα λόγια τα βρέφη με την πάθηση αυτή έχουν ένα επιπλέον χρωμόσωμα που προκαλεί σοβαρή αναπτυξιακή καθυστέρηση. Η Τρισωμία 18 συμβαίνει σε περίπου μία στις 2.500 εγκυμοσύνες στην Αμερική και σε μία στις 6.000 γεννήσεις παγκοσμίως.

«Είναι δυσβάσταχτο να μην ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον, να μην ξέρεις αν το παιδί σου θα επιβιώσει, αν θα καταφέρεις να το κρατήσεις ποτέ στην αγκαλιά σου».

Η Sierra είχε αποφασίσει να δωρίσει το μητρικό της γάλα πριν πεθάνει o Samuel. Ο αρχικός της στόχος ήταν να αντλήσει τη διπλάσια ποσότητα, αλλά δεν παρήγαγε αρκετό γάλα.

«Η άντληση γάλακτος δεν σε βοηθά ούτε σε ανακουφίζει. Είναι μία πολύ δύσκολη διαδικασία πνευματικά και σωματικά. Γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν το μωρό σου δεν είναι πια στη ζωή», έγραψε. «Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα θυμωμένη γιατί είχα γάλα χωρίς να έχω μωρό να ταΐσω. Ξύπναγα μέσα στη νύχτα γιατί ένιωθα την ανάγκη να θηλάσω αλλά δεν υπήρχε το παιδί μου. Από την άλλη σκεφτόμουν ότι το γάλα αυτό που παρήγαγε ο οργανισμός μου ήταν το μοναδικό πράγμα που με συνέδεε μαζί του. Ελπίζω να είναι περήφανος για μένα».

Η Sierra δήλωσε ότι αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της επειδή ήθελε να ενημερώσει και να αφυπνίσει το κοινό σχετικά με την Τρισωμία 18.

«Μπορεί στην αρχή να ήταν περισσότερο οδυνηρό αλλά πλέον χαίρομαι που ο κόσμος ευαισθητοποιείται και θέλει να ενημερωθεί για την Τρισωμία 18», έγραψε στο Facebook. «Δεν είναι η δική μου ιστορία. Είναι η ιστορία του Samuel».

H Sierra ίδρυσε τη δική της μη κερδοσκοπική οργάνωση «Smiling for Samuel» και για να την ενισχύσει, φτιάχνει και πουλάει μπλουζάκια και φούτερ με το λογότυπο του οργανισμού.

«Η ελπίδα και μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να συνεχίσω την κληρονομιά του», είπε.

 

Πηγή: singleparent.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

5+1 πράγματα που καλό θα ήταν να κάνεις πριν γίνεις μαμά!

5+1 πράγματα που καλό θα ήταν να κάνεις πριν γίνεις μαμά!

Ο ερχομός ενός παιδιού στη ζωή μας, όπως είναι λογικό, αλλάζει όλη την καθημερινότητά μας. …