Τετάρτη , 1 Απριλίου 2020
Αρχική / Σχέσεις / 25 τρόποι για να διατηρήσετε μια σχέση ζωντανή
25 τρόποι για να διατηρήσετε μια σχέση ζωντανή

25 τρόποι για να διατηρήσετε μια σχέση ζωντανή

PenΕίναι  δύσκολο να διατηρήσετε μια σχέση ζωντανή, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Δείτε 25 τρόπους για να το πετύχετε:

 • Να μιλάτε πάντα μεταξύ σας ευγενικά – Να μη βρίζετε – Να χρησιμοποιείτε θετικές εκφράσεις – Λέξεις ευγένειας και τρυφερότητας καθημερινά. Αυτό είναι η καλύτερη μορφή αγάπης.

 • Καθιερώστε μια καθημερινή βόλτα για 20-30΄. Είναι καλό και για άσκηση, επικοινωνία, ανταλλαγή ιδεών, εκτόνωση εντάσεων, κ.λ.π. Καλό είναι να περπατάτε κρατώντας τα χέρια σας.

 • Βρείτε καινούργια πράγματα παρέα. Ένα νέο ταβερνάκι, ένα καινούργιο φαγητό, μια συναυλία, ένα ξεχωριστό μέρος για διακοπές, ένα σεμινάριο, μια έκθεση ζωγραφικής, μια κίνηση εθελοντισμού. Μάθετε μαζί και θα είστε πιο ευτυχισμένοι.

 • Να κάνετε δωράκια ο ένας στον άλλο τακτικά. Μια συνδρομή σ΄ένα περιοδικό, ένα βιβλίο, λουλούδια, κάτι το ξεχωριστό. Όλα αυτά θα δώσουν νέα πνοή στη σχέση.

 • Αφήνετε ερωτικά μηνύματα ο ένας στον άλλον. Μέσα στα ρούχα του συντρόφου σας, σε ένα ντουλάπι στο μπάνιο ή στην κουζίνα. Γράψτε του/της ένα ερωτικό γράμμα γεμάτο πάθος. Αγοράστε ειδικό χαρτί για την περίσταση αυτή. Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας.

 • Μην κριτικάρετε, μη παραπονιόσαστε και μην αναθεματίζετε! Προσπαθήστε να ανεβάζετε το άλλο άτομο ψυχολογικά όσο περισσότερο γίνεται. Η συμπεριφορά γεννάει συμπεριφορά.

 • Αφήστε το σύντροφό σας να έχει την ευθύνη για τη δική του ζωή. Αυτός έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το πεπρωμένο του.

 • Πάντα να σέβεστε μια τέτοια επιλογή. Και οι δυο σας μπορείτε να ζήσετε τις ζωές σας αρμονικά. Να τιμάτε και να σέβεστε ο ένας τις ιδιομορφίες και διαφορές που σας χωρίζουν. Κάντε το καλύτερο δυνατό που μπορείτε για να ζείτε μια ήρεμη, ευκολότερη και όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη ζωή.

 • Κάνετε πράγματα που θα βελτιώσουν και τους δυο σας. Μεγαλώστε παρέα. Να μοιράζεστε παρόμοιες ιδέες και παρόμοιες δραστηριότητες. Αυτό θα σας «δέσει» ακόμα περισσότερο και θα έχετε κοινές μνήμες και προϊστορία.

 • Μην γίνεστε κτητικοί. Δεν «κατέχετε» το άλλο άτομο. Αισθανθείτε «διαχειριστές» της σχέσης. Να είστε ευγνώμονες και αρμονικοί.

 • Να ευλογείτε το χρόνο που περνάτε μαζί. Ίσως και να είναι η τελευταία σας ευκαιρία να είστε μαζί. Θυμηθείτε το ζευγάρι που έπεφτε πιασμένο χέρι-χέρι από τους δίδυμους πύργους!

 • Δεν υπάρχει πρόβλημα να αφεθείτε τελείως στις προσωπικές σας στιγμές. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα αρκεί και οι δυο σας να είστε ευτυχισμένοι. Δοκιμάστε, πειραματιστείτε ο ένας με το σώμα του άλλου.

 • Να είστε ανοικτοί σε καινούργια πράγματα και να μην είστε δογματικοί. Νέες ιδέες, παρέες, φιλίες. Με τον τρόπο αυτό εξακολουθείτε και μαθαίνετε μαζί.

 • Να συγχωρείτε και να αγαπάτε. Αφήστε πίσω σας το παρελθόν. Να ζείτε το τώρα. Μόνο αυτό έχετε. Σχεδιάστε το μέλλον από κοινού. Ονειρευτείτε μαζί.

 • Απελευθερωθείτε από τη μνησικακία, το θυμό, τη ζήλια, το μίσος και τον αναμεταξύ σας ανταγωνισμό. Ο καθένας μας δικαιούται να έχει τη γνώμη και την άποψή του.

 • Να σέβεστε τις ιδέες του άλλου, τη φιλοσοφία του άλλου και την προοπτική του για την ίδια του τη ζωή.

 • Μάθετε να ακούτε και να καταλαβαίνετε τι σας λέει ο σύντροφός σας όταν συζητάτε.

 • Να γελάτε ο ένας με τα αστεία παθήματα του άλλου, αλλά και μεταξύ σας. Το γέλιο είναι μία συνταγή μακροζωίας. Το κάθε σας χαμόγελο είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε ο ένας στον άλλο.

  Να κοιτάζεστε στα μάτια πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να κοιτάζεστε με αγάπη, αλήθεια και ομορφιά. Όσο περισσότερο κοιτάζεστε στα μάτια τόσο περισσότερο αγαπιέστε. Κάντε το καθημερινή συνήθεια. Είναι μια παντοδύναμη συνήθεια και έχει και πλάκα!

 • Να αγγίζετε τρυφερά ο ένας τον άλλο, καθημερινά. Αγκαλιαστείτε. Φιληθείτε. Χαϊδέψτε το σύντροφό σας. Όλοι χρειαζόμαστε τη δύναμη του αγγίγματος του αγαπημένου μας. (Έχουν γραφτεί βιβλία ολόκληρα πάνω στο θέμα)

 • Μπείτε σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Το καλό φαγητό βοηθάει να έχετε ένα καθαρό μυαλό. Τρώτε φρούτα, λαχανικά, τροφές με χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες. Να πίνετε πολύ νερό. Να ξεκουράζεστε. Να μη ξενυχτάτε. Να φροντίζετε την προσωπική σας υγιεινή.

 • Να φροντίζετε ώστε το σπίτι, αυτοκίνητο, κουζίνα, ντουλάπες, δωμάτια είναι καθαρά, τακτοποιημένα και καλά οργανωμένα. Έτσι θα έχετε περισσότερη ηρεμία (feng shui) και ευτυχία στη ζωή σας. Ξεκινήστε από σήμερα.

 • Να ντύνεστε πάντα περιποιημένα. Ακόμα και μέσα στο σπίτι. Τα ρούχα σας να είναι καθαρά για να νοιώθετε περισσότερο ανάλαφροι. Όταν βγαίνετε έξω από το σπίτι πάντα να είστε περιποιημένοι. Το πως εσείς δείχνετε έξω κάνει και το σύντροφό σας να θέλει να βελτιωθεί.

 • Να μοιράζεστε τα οικονομικά θέματα. Όλα τα οικονομικά να συζητιούνται και να μοιράζονται από κοινού (σε ένα παντρεμένο ζευγάρι). Αν έχετε τη δική σας δουλειά, θα πρέπει να ξέρετε και οι δυο τι γίνεται με τα κέρδη, τα έξοδα, τις ζημίες της επιχείρησης.

 • Να βάζετε από κοινού τις οικονομικές σας προτεραιότητες. Αυτό θα δυναμώσει τη σχέση σας, μια σχέση που θα έχει χτιστεί σε αμοιβαιότητα και εμπιστοσύνη. Είναι ιδιαίτερα σπουδαίο να χτίσετε από κοινού το οικονομικό σας μέλλον.

 • Να αποδέχεστε το σύντροφό σας έτσι όπως είναι κάθε μέρα. Μην προσπαθείτε να αλλάξετε τις όποιες μοναδικότητες έχει ο άλλος. Αφήστε το άλλο άτομο να αλλάξει αν και όταν θελήσει εκείνο. Έτσι, θα έχετε διαρκή ειρήνη μεταξύ σας.

 • Να λέτε : «Σ΄αγαπώ» Καθημερινά. Πολλές φορές. Ειδικά το πρωί που ξυπνάτε και το βράδυ προτού κοιμηθείτε. Να το λέτε για το υπόλοιπο της ζωής σας. Ποτέ μη παίρνετε την αγάπη του άλλου δεδομένη. Να την υπενθυμίζετε και προφορικά. Όλοι μας έχουμε ανάγκη να ακούμε τις μαγικές αυτές λεξούλες. Επαναβεβαιώνει πως αισθανόμαστε. Γι αυτό γεμίστε τις ζωές σας με εκατομμύρια στιγμών αγάπης λέγοντας «Σ΄αγαπώ» στο σύντροφό σας.

 

Πηγή: Ανθολόγιο Sapere aude

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Έτσι είναι η αγάπη δεν έχει πρέπει, αλλά μόνο θέλω!

Έτσι είναι η αγάπη δεν έχει «πρέπει»… μόνο «θέλω!»

Στα μάτια σου είδα τον κόσμο ξανά. Ήμουν χαμένη δίχως ελπίδα, δίχως πίστη. Μα ήρθες …