Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Βοηθάω και χαρίζω για τα αδέσποτα.Τι είναι και πώς λειτουργεί.

Βοηθάω και χαρίζω για τα αδέσποτα. Τι είναι και πώς λειτουργεί;

PenΌλοι εμείς οι φιλόζωοι, γνωρίζουμε καλά πως φιλοζωία δεν σημαίνει αγαπώ τον σκύλο μου ή την γάτα μου, αλλά αγαπώ και τα αδέσποτα. Ίσως θα έπρεπε να πούμε, κυρίως τα αδέσποτα. Εκείνα εξάλλου είναι που ζουν κάθε μέρα φοβισμένα, εκτεθειμένα στο κρύο, την πείνα και τα άρρωστα μυαλά αυτού του κόσμου.

Είναι γνωστό επίσης, πως τα αδέσποτα ζωάκια, έχουν εξαιρετικά μικρό προσδόκιμο ζωής και οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. Κατ΄εμέ, ο πιο λυπηρός είναι πως από τον φόβο και την ανασφάλεια δεν κοιμούνται.

Απλώς «λαγοκοιμούνται» και βρίσκονται σε επιφυλακή, πράγμα που επηρεάζει θανάσιμα το ανοσοποιητικό τους σύστημα και τέλος πεθαίνουν.

Όσοι λοιπόν, νιώθουμε πως οφείλουμε να τα βοηθήσουμε, εφόσον συνάνθρωποί μας δεν φταίνε που έχουν γεννηθεί αδέσποτα (γιατί τα παρατάνε, δεν τα προσέχουν και χάνονται κλπ.) σίγουρα έχουμε έρθει σε σημείο να ασφυκτιούμε κάποιες φορές, τόσο από τον αριθμό τους όσο και από τον απαιτούμενο αριθμό χρημάτων που πρέπει να δώσουμε προκειμένου αυτή η βοήθεια να εκτελεστεί.

Έλα, όμως, που δεν γίνεται πάντα. Γιατί ο μισθός δεν φτάνει, οι υποχρεώσεις είναι πολλές και οι προτεραιότητες ακόμα περισσότερες…

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, γεννήθηκε η σελίδα «ΒΟΗΘΑΩ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ Προκειμένου όσοι μπούμε, να συνδράμουμε  με τον τρόπο μας  για την ευζωία αυτών των βασανισμένων πλασμάτων.

Εάν για παράδειγμα κάποιος βρει ένα μικρό ορφανό γατάκι και χρειαστεί ειδική σκόνη γάλακτος για να επιβιώσει, αλλά δεν έχει τα χρήματα για να αγοράσει, θα μπορεί πλέον μέσω της σελίδας «ΒΟΗΘΑΩ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ,» να εξυπηρετηθεί, διότι κάποιος άλλος φιλόζωος μπορεί να το διαθέτει και να του το προσφέρει δωρεάν.

Λίγα λόγια για την σελίδα:

Είναι μια μη κερδοσκοπική ομάδα, φτιαγμένη από μία εξαιρετικά φιλόζωη κοπέλα, που θέλει να κάνει τον σκληρό κόσμο των ζώων λίγο καλύτερο, σκεπτόμενη και τους ανθρώπους που δυσκολεύονται οικονομικά και δεν μπορούν να βοηθήσουν, ακόμη και αν το θέλουν.

Σημαντικό είναι να τονιστεί, πως η κοπέλα δεν θα έχει καμία σχέση με όσες ανταλλαγές λάβουν χώρα, απλώς έβαλε το λιθαράκι της να ανοίξει ένας νέος δρομος. Τόσο φιλοζωίας όσο και φιλανθρωπίας.

Πώς λειτουργεί; 

Η σελίδα λειτουργεί ως μια κοινή σελίδα αγγελιών. Για παράδειγμα: Ζητώ να μου χαρίσουν ένα σπιτάκι σκύλου για αδέσποτο σκυλάκι που θέλω να προστατέυσω απο την βροχή ή Χαρίζεται τροφή για γατούλες σε όποιον φιλόζωο έχει ανάγκη.

Προσοχή!

  •  Οι υιοθεσίες είναι κάτι που δεν έχει σχέση με την συγκεκριμένη σελίδα, μιας που έχει διαφορετικό σκοπό και υπάρχουν πολλές αντίστοιχες και αξιόλογες σελίδες στο διαδίκτυο.

Εάν λοιπόν, θέλεις και εσύ να βοηθήσεις τα αδέσποτα  ζωάκια, έλα στην παρέα μας κάνοντας like στην σελίδα μας ΕΔΩ! 

 

Σύνταξη και Επιμέλεια κειμένου: Αλεξάνδρα Τζαμάνου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Αλεξάνδρα Τζαμάνου

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Τζαμάνου και ζω στην Αθήνα. Έχω τελειώσει τεχνολογία τροφίμων, μα το πάθος μου είναι το διάβασμα, η συγγραφή, η ομορφιά και οι τέχνες. Για αυτό και πλέον, σπουδάζω αυτό που αγαπώ, λογοτεχνική μετάφραση και επιμέλεια κειμένων. Η γραφή είναι για μένα βασικό «καύσιμο» για την καθημερινότητα μου. Το να μιλώ και να εκφράζομαι γραπτώς ήταν ανέκαθεν για μένα ανάγκη. Στο Nancy’s Blog και το News4U, θα μοιραστώ μαζί σου τις ανησυχίες και τις σκέψεις μου. Καλή σας ανάγνωση!

Δείτε Επίσης

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Verified by ExactMetrics