
Οι δε σύγχρονοι επιστήμονες προτείνουν στους γονείς να μην εμπιστεύονται τους παππούδες και να μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους. Στο σημείο αυτό, όμως, προκύπτουν κάποια σοβαρά ερωτήματα.
- Μήπως πολλοί που μεγάλωσαν με τους παππούδες εμποδίστηκαν να γίνουν λαμπροί επιστήμονες σε όλους τους τομείς;
- Μήπως δεν έγιναν άριστοι τεχνοκράτες σε παγκόσμια κλίμακα;
- Μήπως δεν έγιναν καλοί οικογενειάρχες και τροφοδότες της κοινωνίας;
- Μήπως δεν ήταν οπλισμένοι με ιδανικά και εμπειρίες;
Αυτά είναι ορισμένα από τα πολλά ερωτήματα που πρέπει να απασχολούν τους νεοέλληνες γονείς, που τρέχουν και οι δύο για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους. Ωστόσο και εδώ προκύπτουν κάποια σοβαρά ερωτήματα.
Όταν το ζευγάρι είναι υποχρεωμένο να εργάζεται πάρα πολλές ώρες της ημέρας ποιός δίνει στα παιδιά του ανατροφή;
- Μήπως οι ατελείωτες ώρες μπροστά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή.
- Μήπως οι γείτονες που έχουν και αυτοί τα δικά τους προβλήματα;
- Μήπως η ολιγόλεπτη απασχόληση σε διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες;
Νομίζω ότι πολλά από τα παραπάνω ερωτήματα δεν θα υπήρχαν εάν δεν βγάζαμε από τη ζωή μας τους παππούδες.
Τώρα, πόση εμπιστοσύνη έχει ο καθένας στους γονείς του, το γνωρίζει μόνο ο ίδιος, αφού αυτοί τον μεγάλωσαν.
Να μην μας διαφεύγει, όμως, ότι την αγάπη που στερούνται τα παιδιά λόγω των καθημερινών υποχρεώσεων των γονιών τους, μπορεί να τη συμπληρώσει μόνο η αγάπη των παππούδων τους.
Άλλωστε, δεν βγήκε τυχαία η λαϊκή ρήση:
«του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου!»
Σύνταξη: Παναγιώτης Αβραμόπουλος
Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου