Παρασκευή , 23 Απριλίου 2021
Αρχική / Entertainment / GNTM2: Ένα ριάλιτι που προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις
Greece's Next Top Model
Greece's Next Top Model

GNTM2: Ένα ριάλιτι που προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις

PenΤο πιο πολυσυζητημένο ριάλιτι της τηλεοπτικής χρονιάς για το 2019 υπήρξε αναμφισβήτητα το Greece’s Next Top Model 2. Ένα ριάλιτι που προκάλεσε αίσθηση και πολλές αντιδράσεις ύστερα από την διπλή νίκη λόγω ανικανότητας της παραγωγής του GNTM2 να εγγυηθεί  ότι το τηλεοπτικό κοινό θα έχει δικαίωμα ψήφου μιας που το παρακολουθούσε φανατικά.

Μέσα από αυτό το ριάλιτι, οι παίκτριες υπεβλήθησαν σε διάφορες δοκιμασίες ώστε να ξεχωρίσει το νούμερο 1 μοντέλο, το Top Model της Ελλάδας.

Ανταγωνισμοί

Το GNTM είναι  ένα παιχνίδι που δεν εστιάζει μόνο στην ανάδειξη του καλύτερου μοντέλου της Ελλάδας, αλλά και στον ανταγωνισμό. Οι παίκτριες πέραν από τις ικανότητές τους στο modeling, έδειξαν τα άσχημα στοιχεία του χαρακτήρα τους. Ίντριγκες, κουτσομπολιά, κλίκες αποτέλεσαν τα βασικά στοιχεία του ριάλιτι, με την παραγωγή να τα αναδεικνύει σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε τα νούμερα τηλεθέασης να «χτυπάνε κόκκινο.»

Οι διαγωνιζόμενες

Οι παίκτριες ήταν νέες κοπέλες, φρέσκες, όμορφες, με ένα κοινό όνειρο: Να αποκτήσουν φήμη, δόξα,να τους ανοίξουν οι πόρτες στο modeling. Κακό; Όχι απαραίτητα. Εξάλλου, η τηλεόραση πολλές φορές έχει βοηθήσει να αναδειχτούν νέα ταλέντα. Ωστόσο, στο βωμό της νίκης, αρκετές παίκτριες θυσίασαν το πιο σημαντικό….την αξιοπρέπειά και το ήθος τους. Η κακία πολλών εξ’ αυτών προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Οι εξαιρέσεις!

Κάποιες παίκτριες, που δεν επηρεάστηκαν από το πνεύμα του ανταγωνισμού, κράτησαν τον χαρακτήρα τους και την προσωπικότητά τους. Απέδειξαν ότι η εξωτερική ομορφιά πρέπει να συμβαδίζει με την ομορφιά του χαρακτήρα και της προσωπικότητας και κέρδισαν τον θαυμασμό του κοινού.

Ο Τελικός – «φιάσκο»

Και φτάνουμε στον τελικό του GNTM2, όπου σύσσωμοι οι τηλεθεατές περιμένουν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Η τελική νικήτρια θα ήταν αυτή  που θα συγκέντρωνε την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή και τις περισσότερες ψήφους του κοινού. Αλλά… η  παραγωγή επιφύλασσε και άλλες εκπλήξεις: Το σύστημα καταμέτρησης ψήφων για το κοινό «έπεσε» με αποτέλεσα να μην συνυπολογίσουν τη γνώμη του κοινού και να προκύψουν δύο νικήτριες, οι οποίες και μοιράστηκαν το έπαθλο.

Αντιδράσεις του Κοινού:

Όπως ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με το κοινό να κάνει λόγο για «στημένο παιχνίδι.»

Σκέψεις και Ερωτήματα!

Σαφώς και πρόκειται για ένα απλό τηλεπαιχνίδι, σαφώς και στο βωμό της τηλεθέασης προωθούνται συμπεριφορές που προκαλούν ίντριγκες. Είναι αυτό, όμως, το ζητούμενο; Τι είναι αυτό που θέλει το κοινό; Και τι μηνύματα περνούν στις νέες κοπέλες; Ότι πρέπει να είναι ανταγωνιστικές για να πετύχουν, θυσιάζοντας την προσωπικότητά τους, «πατώντας επί πτωμάτων;»

Συμπεράσματα:

Σε μια εποχή που υπάρχει κρίση αξιών, οφείλουμε να καταλάβουμε ότι αυτό που μας έχει απομείνει είναι η αξιοπρέπειά μας. Το μήνυμα που πρέπει να πάρουν οι νέες κοπέλες είναι ότι όση εξωτερική ομορφιά και να έχουν, η προσωπικότητα, ο δυναμισμός, το ήθος, ο επαγγελματισμός και το δυνατό μυαλό είναι αυτά που θα τις κάνουν να ξεχωρίσουν. Όσον αφορά τις νικήτριες, το μέλλον τους θα εξελιχτεί βάσει των επιλογών τους. Και ας μην ξεχνάμε… ήταν ένα απλό ριάλιτι.

 

Σύνταξη και Επιμέλεια:  Αναστασία Πάνου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Αναστασία Πάνου

Αναστασία Πάνου
Είμαι εκπαιδευτικός - φιλόλογος με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Ταυτόχρονα διδάσκω και την αγγλική γλώσσα καθώς έχω επάρκεια και διδακτική πιστοποίηση. Η δίψα μου για μεταβίβαση γνώσεων, ιδεών και εμπειριών με οδήγησε - παράλληλα με το διδακτικό λειτούργημά μου- στην συγγραφή άρθρων με τα οποία εκφράζω τις σκέψεις μου, τις αγωνίες μου και μου δίνεται η ευκαιρία να μεταδώσω τις εμπειρίες μου, τα βιώματα, και τις γνώσεις μου σε όλους. Μέσα από το Nancy's Blog θα γνωριστούμε καλύτερα και θα ενωθούμε στο ταξίδι της ανταλλαγής των εμπειριών, των ιδεών, των σκέψεων και των απόψεων. Καλό μας ταξίδι!!

Δείτε Επίσης

Γιώργος Κιμούλης: Γιατί δεν θα συνεργάζονταν ξανά μαζί του η Κατερίνα Παπουτσάκη και η Ευδοκία Ρουμελιώτη

Και οι δύο έχουν δυσάρεστες εμπειρίες από την θεατρική τους σύμπραξη με τον καταξιωμένο ηθοποιό …

Wonder Woman 1984: Άνθρακας ο θησαυρός

Wonder Woman 1984: Άνθρακας ο θησαυρός

Η πρώτη ταινία που πρωταγωνιστεί ο χαρακτήρας comic «Wonder woman», μέσα στο DC Extended Universe …

4+1 προϊόντα που κάθε μαμά πρέπει να έχει στο νεσεσέρ της

4+1 προϊόντα για να απολαύσεις ένα spa στο σπίτι

Οι γυναίκες και ιδίως οι μανούλες είναι πολυάσχολες και δεν βρίσκουν εύκολα χρόνο για την …

5 πολυχρηστικά και οικονομικά προϊόντα ομορφιάς για φρεσκάρισμα στο λεπτό

5 πολυχρηστικά και οικονομικά προϊόντα ομορφιάς για φρεσκάρισμα στο λεπτό

Σήμερα θα σας προτείνω τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς πολλαπλών χρήσεων τα οποία προσφέρουν άμεση ανανέωση …