Κυριακή , 2 Απριλίου 2023
Η ευτυχία είναι επιλογή

Tips που θα σε φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία, γιατί η ευτυχία είναι επιλογή σου!

Pen Η ευτυχία είναι ένα ζεστό όπλο που κάθε άνθρωπος θέλει να έχει στη ζωή του. Ποιες προϋποθέσεις συντελούν στην ευτυχία; Είναι η ευτυχία επιλογή μας ή μήπως όχι;

Όλοι μας επιδιώκουμε την ευτυχία στη ζωή μας, αλλά έχει βαρύνουσα σημασία με ποιους τρόπους και προϋποθέσεις προσπαθούμε να την αποκτήσουμε.

Tips που δείχνουν ότι η ευτυχία είναι επιλογή σου!

 • Να είσαι καλός άνθρωπος,

Προφανώς, ο κακός άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος, μιας και η ζωή του περιστρέφεται γύρω από την κακία και την αρνητικότητα.

 • Να έχεις καλή πνευματική κατάσταση και γαλήνια καρδιά.

Η κατάσταση της ψυχής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα συναισθήματά και την ανθρώπινη υπόσταση. Διάβασε εδώ γιατί συμβαίνει αυτό…

 • Να δίνεις και να παίρνεις πραγματική αγάπη.

Το βάλσαμο της καρδιάς είναι η αγάπη! Όταν η έκφραση και η είσπραξη της αγάπης είναι αληθινή, τότε καταλαβαίνεις τί σημαίνει ευτυχία!

 • Να είσαι τίμιος.

Όταν είσαι δίκαιος, φιλάνθρωπος, γενναιόδωρος και έχεις καθαρή τη συνείδησή σου, τότε συνειδητοποιείς ότι, ναι,  η ευτυχία είναι επιλογή σου!

 • Να μην είσαι υλιστής.

Ο υλισμός σε κάνει να νιώθεις χαρούμενος, μόνο όταν έχεις τα υλικά αγαθά που σε ευχαριστούν. Όταν δεν μπορείς να τα αποκτήσεις ή χάσεις κάποια από αυτά, καταλαβαίνεις ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία.

 • Να μην ασχολείσαι με το παρελθόν.

Το παρελθόν κάθε ανθρώπου δεν αλλάζει. Πολλοί πέφτουν στην παγίδα να κατακρίνουν τον εαυτό τους για τις επιλογές του παρελθόντος και να απογοητεύονται. Μάθε γιατί ζώντας στο παρελθόν δεν ευτυχείς στο παρόν. 

 • Να προσπαθείς να ελέγχεις και να αποβάλεις τα πάθη σου.

Ο άνθρωπος είναι ένα αρκετά ευάλωτο ον και επιρρεπές σε κακές συνήθειες. Κάποια πάθη που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα τον βλάψουν, καλό είναι να τα αποβάλει, γιατί του στερούν στιγμές ευτυχίας και γαλήνης.

 • Να είσαι χρήσιμος στην οικογένεια σου.

Η οικογενειακή γαλήνη κάνει τον άνθρωπο πραγματικά ευτυχισμένο. Αν θες να μάθεις πώς μπορείς να είσαι ευτυχισμένος στον γάμο σου!

Διάβασε εδώ όλα τα tips για έναν ευτυχισμένο έγγαμο βίο.

 • Να είσαι ευγνώμων!

Ο άνθρωπος έχει την τάση να ξεχνάει εύκολα τους ευεργέτες του. Αυτό τον οδηγεί στην γκρίνια, τη μιζέρια και κατ’ επέκταση επιλέγει την δυστυχία από την ευτυχία. Να είσαι, λοιπόν, ευγνώμον για όσα έχεις και να μην ξεχνάς τους ανθρώπους που σου χάρισαν ένα χαμόγελο όταν το είχες πραγματικά ανάγκη!

 • Να καλλιεργείς καθημερινά αυτά που σε κάνουν ευτυχισμένο.

Κάθε άνθρωπος έχει τις καλές και τις κακές συνήθειές του. Αν καλλιεργήσει τις ήδη υπάρχουσες καλές συνήθειές του και να περιορίσει τις κακές, τότε σίγουρα θα έχει μια χαρούμενη καθημερινότητα!

 • Να κρατάς μακριά σου τους τοξικούς ανθρώπους.

Ζώντας ή κάνοντας παρέα με τοξικά άτομα απομακρύνεις την ευτυχία από κοντά σου. Οι τοξικοί άνθρωποι μόνο με τοξίνες και αρνητισμό μπορούν να γεμίσουν τη ζωή σου, γι’ αυτό απομάκρυνέ τους άμεσα και διακριτικά από τη ζωή σου.

Εφαρμόζοντας τα παραπάνω, μπορείς να εξασφαλίσεις μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή, διατηρώντας μια απόσταση ασφαλείας από την δυστυχία.

Η ευτυχία είναι επιλογή σου!

 

Σύνταξη: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Δείτε Επίσης

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …