Τετάρτη , 21 Φεβρουαρίου 2024
Τί σημαίνει ευτυχία;
Το κυνήγι της ευτυχίας

Τί είναι η ευτυχία που όλοι αναζητάμε και πόσο διαρκεί;

Pen Ευτυχία είναι η ψυχική κατάσταση που δίνει ικανοποίηση στον άνθρωπο. Το συναίσθημα αυτό προέρχεται από την  επιτυχημένη εκπλήρωση των στόχων που έχει θέσει κάθε άνθρωπος στην ζωή του.

Η ευτυχία είναι στιγμές και όχι μια μόνιμη κατάσταση.

Κάθε άτομο ορίζει την ευτυχία ανάλογα με τα πράγματα και τις καταστάσεις που το κάνουν να νιώθει ικανοποίηση και πληρότητα στην καθημερινότητά του.

Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ευτυχισμένοι με την απόκτηση:

  • υλικών αγαθών.
  • ενός κοινωνικού αξιώματος.
  • αναγνωρισιμότητας.
  • ιδανικού συντρόφου.
  • ενός παιδιού.

Όλα τα παραπάνω είναι ικανά να χαρίσουν στιγμές ευτυχίας στον άνθρωπο που τα επιζητούσε. Ωστόσο, κάποια δίνουν περισσότερες στιγμές χαράς και άλλα λιγότερες.

Σίγουρα, η αναγνωρισιμότητα που είναι αποτέλεσμα μιας καλής πράξης και σκληρής δουλειάς είναι επίτευγμα και προσφέρει ικανοποίηση σε ένα άτομο. Η οικονομική άνεση που μπορεί να επιτύχει στην ζωή του κάποιος μπορεί να του προσφέρει την άνεση επιλογών και να έχει τον τρόπο να ψυχαγωγείται συχνά.

Ωστόσο, έρχεται η μέρα που αντιλαμβάνονται ότι τα υλικά αγαθά στα οποία επένδυσαν την ευτυχία τους είναι εφήμερα. Και αυτό σημαίνει ότι σήμερα υπάρχουν σε αφθονία και αύριο μπορεί να είναι σε έλλειψη. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάκτηση ενός υλικού στόχου δεν τους έδωσε χαρά. Μόνο που τα υλικά αγαθά δεν έχουν πάντοτε γερά θεμέλια και το οικοδόμημα όσο δύσκολα χτίστηκε, τόσο εύκολα έπεσε.

  • Αρκεί να αναλογιστούμε πόσοι άνθρωποι έχασαν την οικονομική τους ευμάρεια, λόγω της οικονομικής ύφεσης που υπέστη η Ελλάδα και τα παιδιά της, κυριολεκτικά σε μία νύχτα. Πόσοι διάσημοι που άλλοτε αντιμετωπίζονταν με τιμές και δόξες σήμερα είναι στην αφάνεια.

  • Ενώ, όσοι «επένδυσαν» στις ανθρώπινες σχέσεις, ναι μεν αντιμετώπισαν την εφήμερη χαρά σε κάποιους ανθρώπους, αλλά όταν βρήκαν τον σωστό άνθρωπο για εκείνους ευτύχισαν πραγματικά στην ζωή τους.

  • Το μεγαλείο δε, της απόκτησης ενός παιδιού και η χαρά που δίνει στον γονέα που το ήθελε πολύ είναι η πιο ασφαλής επένδυση που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος που θέλει να έχει πολλές στιγμές ευτυχίας κατά την διάρκεια της ενήλικης ζωής του.

Θεωρώ ότι μια αγκαλιά από τα χέρια που σε γεμίζουν συναισθήματα χαράς και πληρότητας δεν ανταλλάσσεται ακόμα κι αν έχεις ένα τσουβάλι λίρες.

Γιατί όταν θα έχεις την χαρά σου, την λύπη σου, τους προβληματισμούς σου θα θες να τα μοιραστείς με κάποιον που θα σε νοιάζεται πραγματικά. Και τα χρυσά νομίσματα δεν έχουν ούτε λαλιά να σου πουν τον καλό τους λόγο, ούτε χέρια να σε αγκαλιάσουν όταν θα νιώθεις αδύναμος και μόνος.

Σε κάθε περίπτωση, το τί κάνει ευτυχισμένο έναν άνθρωπο είναι προσωπικό θέμα.

Το κυνήγι της ευτυχίας θα πρέπει να είναι στόχος ζωής όλων των ανθρώπων. Καθώς κάθε άνθρωπος αξίζει να είναι χαρούμενος και ικανοποιημένος στην καθημερινότητά του.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Κατάθλιψη: συμπτώματα και αίτια

Κατάθλιψη: Ποια είναι τα συμπτώματα και πότε πρέπει να ζητήσεις βοήθεια

Η κατάθλιψη είναι μία ασθένεια του σώματος και της ψυχής. Tα συμπτώματα της κατάθλιψης και …

10 φράσεις γεμάτες αισιοδοξία που θα σου φτιάξουν τη μέρα

10 φράσεις γεμάτες αισιοδοξία που θα σου φτιάξουν τη μέρα

Μα καλά είναι όλα τόσο ρόδινα; Που είναι αυτή η φωτεινή πλευρά της ζωής για …

Οι 16 λέξεις που φέρνουν χαρά και διώχνουν το άγχος!

Οι 16 λέξεις που φέρνουν χαρά και διώχνουν το άγχος!

Σύμφωνα με τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό [NLP] οι λέξεις επηρεάζουν τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά. Ποιες …

Θετική ψυχολογία: Γίνεται και καλύτερα!

Θετική ψυχολογία: Γίνεται και καλύτερα!

Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι- ίσως και περισσότερο από όσο θα θέλαμε- με τα αρνητικά συναισθήματα, όπως …

Verified by ExactMetrics