Σάββατο , 4 Ιουλίου 2020
Αρχική / Κοινωνικά / Ο μεγάλος άνθρωπος είναι σαν το μικρό παιδί…χρειάζεται φροντίδα!
Η ζωή είναι κύκλος!
Να' ταν τα νιάτα δυο φορές τα γηρατειά καμία.

Ο μεγάλος άνθρωπος είναι σαν το μικρό παιδί…χρειάζεται φροντίδα!

Pen Η ζωή είναι ένας κύκλος που ανοίγει και κλείνει με παρόμοιο τρόπο. Όταν ένα βρέφος γεννιέται είναι απόλυτα εξαρτημένο από τους γονείς του, μιας και δεν μπορεί να μιλήσει, να περπατήσει, να είναι αυτόνομο. Όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει αποκτά δύναμη και εφόδια για να είναι ανεξάρτητος και αυτοεξυπηρετούμενος.

Όσοι έχουν την ευλογία να φτάσουν μέχρι τα γηρατειά.

Kαι να φύγουν από τη ζωή πλήρεις ημερών, βλέπουν σταδιακά τις δυνάμεις τους να τους εγκαταλείπουν και να μην μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν όπως παλιότερα. Έτσι, όσοι είναι τυχεροί και έχουν παιδιά με φιλότιμο, περιθάλπτονται από αυτά όπως έκαναν οι ίδιοι όταν ήταν εκείνα μωρά.

Όπως μας φαίνεται φυσιολογικό να αλλάζουμε πάνα σε ένα μωρό, εξίσου αναγκαίο και φυσιολογικό θα πρέπει να μας φαίνεται η αλλαγή πάνας σε ένα γερασμένο άνθρωπο. Είτε είναι ο γονιός μας, είτε ο παππούς μας ή η γιαγιά μας. Όπως, μας φρόντισαν όταν είμασταν παιδιά να είμαστε καθαροί και ταϊσμένοι, έτσι έρχεται η στιγμή που πρέπει και εμείς να φροντίσουμε για τη δική τους υγιεινή και διατροφή.

Ας μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που μας φρόντισαν, μας μεγάλωσαν και μας έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα.

Ο γέροντας μπορεί να μην μοσχοβολάει όπως ένα μωρό. Αλλά αν τον φροντίσεις μπορεί να έχει το ίδιο άρωμα με εσένα.

Όλοι μας θέλουμε να περάσουμε από όλες τις ηλικίες και να φτάσουμε ως τα γηρατειά. Όμως όσοι έχουμε τη τιμή και τη χαρά να έχουμε ζήσει με παππούδες γνωρίζουμε καλά πως τα γηρατειά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ας τους βοηθάμε τουλάχιστον να ζουν αξιοπρεπώς. Να ακούνε μια καλημέρα από τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Και ας μην ξεχνάμε ότι εδώ που είμαστε εμείς τώρα, ήταν εκείνοι κάποτε. Και εκεί που βρίσκονται αυτοί τώρα, Θεού θέλοντος, θα βρεθούμε κι εμείς μια μέρα.

Κλείνω με μια φράση που μου λέει πολύ συχνά η γιαγιά μου- μάνα μου, της οποίας το νόημα άργησα πολύ να καταλάβω.

«Να’ ταν τα νιάτα δυο φορές, τα γηρατειά καμία».

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Ένας μύθος και μια στυγερή δολοφονία

Στο Βιβλίο 2 της Πολιτείας του Πλάτωνα, δια στόματος του Γλαύκωνος, αφηγείται ο μύθος  για …