Να λες όταν αγαπάς

Όταν αγαπάς να το λες….τίποτα δεν είναι αυτονόητο!

Pen Η αγάπη δεν είναι αυτονόητη. Από το μικρό παιδί μέχρι τον ηλικιωμένο η αγάπη κατέχει την υψηλότερη θέση στη ζωή του ανθρώπου. Είναι εσωτερική ανάγκη κάθε ατόμου να αγαπάει, αλλά και να αγαπιέται.

Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει πάρει αγάπη από την οικογένειά του, μοιάζει με «αγρίμι», γιατί η καρδιά του έχει «σκληρύνει» για να αντέχει τον πόνο της απόρριψης.

Όταν αγαπάς πρέπει να το λες.

Για τους γονείς είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά τους αντιλαμβάνονται ότι τα αγαπούν και γι’ αυτό δεν τους το υπενθυμίζουν συχνά. Όση αγάπη κι αν δίνετε στα παιδιά σας, μην ξεχνάτε ότι έχουν ανάγκη να τους το πείτε ότι τα αγαπάτε και να τα μάθετε κι εκείνα να λένε «σε αγαπώ». Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από την αγάπη και πιο δυνατή λέξη από το «αγαπώ». Είναι η λέξη που σταματά το κλάμα ενός μωρού, που γλυκαίνει τα πρόσωπα των παιδιών, που γαληνεύει τις ψυχές των ανθρώπων.

Αλλά και για τους γονείς δεν είναι αυτονόητη η αγάπη των παιδιών τους. Την διεκδικούν καθημερινά και έχουν ανάγκη να τους τη δείχνουν εμπράκτως και λεκτικώς. Έτσι, παίρνουν δύναμη να συνεχίσουν να παλεύουν για μια καλύτερη ζωή, για  ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.

Την αγάπη να την διεκδικείς, να μην την απαιτείς.

Η αγάπη είναι σαν το σεβασμό. Εμπνέεται δεν απαιτείται! Δεν μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους, ούτε και να μας αγαπούν όλοι όσοι συναναστρεφόμαστε. Πολλές φορές τυχαίνει να αγαπάμε έναν άνθρωπο και να του δίνουμε τη ψυχή μας, αλλά εκείνος να μην μας νοιάζεται και τόσο. Και είναι φυσιολογικό να μην συνάδουν τα συναισθήματα μεταξύ δύο ανθρώπων. Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που δεν εκβιάζεται, ή την αισθάνεσαι ή όχι. Μέση οδός δεν υπάρχει.

Είτε η αγάπη που αισθάνεσαι είναι φιλική, είτε ερωτική, είτε μητρική, είτε πατρική, οφείλεις να την εκφράζεις με λόγια και με πράξεις, με πράξεις και με λόγια. Γιατί τίποτα δεν είναι αυτονόητο και η ανθρώπινη ψυχή έχει ανάγκη και από τα δύο!

Πώς εκδηλώνεις άραγε την αγάπη σου σε αυτούς που νοιάζεσαι και αγαπάς;

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

 

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Verified by ExactMetrics