Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Αφήσε τo παιδί σου να κάνουν τις δικές τους επιλογές.

Αφήσε το παιδί σου ελεύθερο, να ανοίξει τα «φτερά» του!

Pen Αφήσε το παιδί σου ελεύθερο να κάνει τις δικές του επιλογές. Δεν είναι δυνατόν να θες να πραγματοποιήσεις τα δικά σου ανεκπλήρωτα όνειρα μέσω του παιδιού σου. Κάτι τέτοιο είναι πολύ εγωιστικό για να το θέλει ένας γονιός.

Ως ενήλικος άνθρωπος και ως γονιός οφείλεις να αντιληφθείς ότι το παιδί σου είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Ανεξάρτητη από τη δική σου, που σημαίνει ότι έχει τις δικές του δυνατότητες και τα δικά του όνειρα για το μέλλον του.

Μπορεί να μην έχει την ωριμότητα της δικής σου ηλικίας, αλλά ούτε κι εσύ την είχες στα 18 σου. Μην ξεχνάς τα δικά σου νιάτα, την δική σου λαχτάρα για ζωή. Μπορεί στη δική σου ζωή να μην έκανες τις σωστές επιλογές ή να μην είχες τη δυνατότητα να σπουδάσεις και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Επέτρεψε μου, όμως, να σου πω ότι δεν έχεις δικαίωμα να καταστρέψεις τη ζωή του παιδιού σου, γιατί εσύ δεν έζησες όσα ήθελες.

Αντιθέτως, πρέπει να δώσεις «φτερά» στο παιδί σου να πετάξει και κάθε που πάει να πέσει, εσύ να είσαι εκεί για να του τα φτιάχνεις και όχι για να του τα καταστρέφεις.

Άσε το παιδί σου να κάνει λάθη και σωστά, αλλά να είναι δικά του και όχι δικά σου. Αγάπησε το παιδί σου και για τις λάθος επιλογές του και αγκάλιασέ το πιο σφιχτά. Και αυτή τη φορά φόρεσέ του καλύτερα φτερά για να πετάξει ακόμα πιο ψηλά και να φτάσει πιο μακριά.

Μη φοβάσαι, το παιδί σου είναι έτοιμο να «στύψει» την πέτρα. Τώρα μπορεί να το κάνει κι εσύ δεν έχεις το δικαίωμα να σταθείς εμπόδιο σε αυτό.

Αγάπησε το παιδί σου για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα ήθελες να είναι.

Άσε να κάνει μόνο του το μηχανογραφικό του και μάθε το να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Με το να αποφασίζεις εσύ για το τί θα σπουδάσει, σε ποιόν θα πει ναι και σε ποιόν όχι. Υποτιμάς τη νοημοσύνη του παιδιού σου και «αποσυνθέτεις» τη προσωπικότητά του. Ο σεβασμός της προσωπικότητας του ατόμου είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας. 

Να είσαι πάντα δίπλα στο παιδί σου, αλλά όχι για να του επιβάλεις τα δικά σου όνειρα. 

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …