Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022
Άνθρωποι κενοί

Άνθρωποι που δεν άξιζαν να είναι στη ζωή μας, πέρασαν και χάθηκαν..

PenΣε πόσους ανθρώπους δώσαμε το είναι μας για να είναι εκείνοι καλά και όταν δεν μας είχαν πια ανάγκη, μας πέταξαν σαν στημένη λεμονόκουπα;

Στον διάβα της ζωής, γνωρίζουμε πολλούς ανθρώπους κάποιοι εκ των οποίων γίνονται φίλοι μας, σύντροφοί μας, απλοί γνωστοί μας κ.ά.

Η διαπίστωση και η αξιολόγηση που κάνουμε σε κάποια προχωρημένη ηλικία, είναι ότι από όλους αυτούς λίγοι άξιζαν πραγματικά να υπάρχουν στη ζωή μας, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Η πρώτη διαπίστωση έχει να κάνει με τα παιδικά τραύματα που κουβαλάει ο καθένας, που εκδηλώνονται σιγά σιγά και σε ορισμένες καταστάσεις και συνθήκες και σε εκπλήσσουν θετικά ή αρνητικά.

Αρκετοί γνωστοί, που τους θεωρούσαμε φίλους, μας απογοήτευσαν, μας πίκραναν, μας εκμεταλλεύτηκαν  και όπως αποδείχτηκε δεν ήταν άξιοι της εμπιστοσύνης μας.

Η προσπάθεια όλων μας είναι να τα πηγαίνουμε καλά με όλους, όμως η διαπίστωση είναι ότι έπρεπε να δώσουμε περισσότερη βάση στο καλό χτίσιμο της προσωπικότητας μας, γιατί είναι το «όπλο» που μας συντροφεύει καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας.

Υπήρξαν, λοιπόν, στη ζωή μας άνθρωποι γελαστοί και πολύ ευγενικοί, που έδιναν όρκους αγάπης και τους δωθήκαμε ολοκληρωτικά, χωρίς να γνωρίζουμε ότι το σεξ μόνο, δεν σημαίνει αγάπη και ευτυχία και ότι δεν είναι σίγουρο ότι οι χαμογελαστοί άνθρωποι είναι και ευτυχισμένοι.

Το λάθος μας είναι ότι δίνουμε την καρδιά μας σε ανθρώπους που δεν ξέρουν τί σημαίνει αγάπη.

Πολλές φορές λέμε σχεδόν τα πάντα σε κάποιους φίλους ή γνωστούς και αυτοί εκμεταλλευόμενοι αργότερα κάποιες συγκυρίες, τα χρησιμοποιούν κακόβουλα εναντίον μας για να μας βλάψουν την οικογένεια, την εργασία μας ή τη σχέση μας. Αυτή η συμπεριφορά εκδηλώνεται από πνευματικά κενούς, αδύναμους, σκληρούς και εκδικητικούς  ανθρώπους.

Πόσους ανθρώπους αγαπήσαμε και βάλαμε στη καρδιά μας, ενώ με την πάροδο  του χρόνου «έπεσαν στα μάτια μας»;

Υπήρξαν άνθρωποι που θεωρήσαμε σοβαρούς και μετρημένους. Όταν μας χρειάστηκαν τους προσφέραμε ό,τι μπορούσαμε και όταν πια δεν μας είχαν ανάγκη φανέρωσαν τον πραγματικό τους εαυτό. Αναφέρομαι σε αυτούς τους ανθρώπους που όταν πάρουν ό,τι θέλουν, την κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Όλοι και όλα αυτά φαίνονται από την αρχή αλλά εμείς λόγω ηλικίας και εμπειρίας αργούμε να τα καταλάβουμε. Τώρα, όμως, που τα αναγνωρίσαμε, ας βάλουμε στη ζωή μας ανθρώπους διάφανους με βάθος ψυχής και μπεσαλήδες. Ανθρώπους με καθαρό βλέμμα και μυαλό.

Ας αγνοήσουμε όλους τους επιζήμιους, ώστε να μάθουν να ζουν χωρίς εμάς, γιατί αρκετά ταλαιπωρήσαμε τον εαυτό σας.

“Είναι φίλος μου, όποιος μιλάει καλά για μένα πίσω από την πλάτη μου”
-Thomas Fuller

Συντάκτης: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Περί Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …