χαστούκι από μητέρα

Έγινα το λάθος παράδειγμα στο παιδί μου. Έγινα βίαιη κι έκλαιγα μαζί του!

PenΚάθε μαμά είναι άνθρωπος και μπορεί να χάσει την υπομονή της. Έχει και αυτή αντοχές που κάποια στιγμή μαζί με την υπομονή λιγοστεύουν. Χαστούκισε το παιδί της, αλλά το μετάνιωσε. Δεν το χτύπησε δυνατά, αλλά για εκείνη ήταν ένα λάθος που δεν μπορεί να το συγχωρήσει στον εαυτό της.

Ντράπηκα σήμερα πολύ… 

(Αυτή ήταν η αρχή του email)

Ντράπηκα με τον εαυτό μου!

Έχω την δυνατότητα να μεγαλώσω όπως εγώ θέλω τα παιδιά μου. Να τους περάσω τα μηνύματα που εγώ θέλω και να διαμορφώσω σε ένα βαθμό τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά τους.

Σήμερα, όμως, ντράπηκα πολύ και έσκυψα το κεφάλι…

Έγινα το λάθος παράδειγμα και αυτό που πάντα ήθελα να αποφύγω. Έγινα βίαιη. Σκληρή λέξη, αλλά έγινα. Γιατί ένα χαστούκι εξελίσσεται σε βίαιες συμπεριφορές. Τρόμαξα με τον ίδιο μου τον εαυτό, με σιχάθηκα, απόρησα πως έχασα τον έλεγχο και έφτασα σε αυτό το σημείο. Θα μου πεις «εντάξει δεν έγινε και τίποτα τραγικό», ή θα μου πεις «εγώ ποτέ δεν θα το έκανα αυτό στο παιδί μου!»

Έτσι έλεγα και εγώ μέχρι την στιγμή που ένοιωθα να μιλάω στο κενό, ρωτούσα και με κοίταζε στα μάτια αμίλητο. Ήξερα ότι δοκιμάζει την υπομονή μου. Δεν τα κατάφερα και όπως έφυγε το χέρι μου, έτσι έφυγαν τα δάκρυα από τα μάτια μου.

Μαζί κλαίγαμε και ζητούσαμε ο ένας στον άλλο συγγνώμη!

Συγγνώμη παιδάκι μου, θύμωσα παραπάνω, είμαι κουρασμένη και εσύ δε με ακούς. Σου ζητάω κάτι και δεν ανταποκρινόσουν καν. «Συγγνώμη μαμά, δεν θα το ξανακάνω και εγώ, θα ακούω στο υπόσχομαι. Δεν πειράζει αυτό που έγινε.»

Πειράζει σκεφτόμουν μέσα μου, πειράζει ακόμα περισσότερο και από όσο φαντάζεσαι. Οι τύψεις με χαστουκίζουν συνεχώς…

Όταν ηρέμησα και ήδη παίζαμε παρέα χωρίς τίποτα να μας γυρνάει στο συμβάν, σκεφτόμουν και πάλι πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν δεν ξέραμε ούτε σαν ιδέα τι είναι το χαστούκι, ή τι είναι αυτό πραγματικά που λένε «δώστου και μία στον ποπό για να μάθει…»

Εγώ ακόμα δεν έμαθα. Ντράπηκα, πικράθηκα και προσπάθησα να υποσχεθώ στον εαυτό μου πως ό,τι κι αν έχω, ό,τι κι αν με προβληματίζει στο παιδί μου, θα ψάξω να βρω την υπομονή για όλα.

Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο!

Το Nancy’s Blog ευχαριστεί πολύ τη μητέρα που θέλησε να μοιραστεί μαζί με τις υπόλοιπες μανούλες το προσωπικό της βίωμα μέσα από ένα email.

 

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Κουπ Πατ: Εναλλακτικοί τρόποι χρήσης τους

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας αρκετά κουπ πατ, τα οποία, συνήθως, χρησιμοποιούμε μόνο για να …

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …

Verified by ExactMetrics