Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022

Πως μπορούμε να μειώσουμε την «ένταση» των ζωηρών παιδιών;

PenΚάθε παιδί είναι διαφορετικό. Υπάρχουν ήσυχα παιδιά, αλλά και ζωηρά. Τα ζωηρά παιδιά δεν είναι τίποτε άλλο παρά παιδιά με περίσσεια ενέργεια που κάνουν πιο έντονη και αισθητή την παρουσία τους. Αυτό το επιτυγχάνουν, μέσω του θορυβώδους παιχνιδιού και των σκανταλιών τους. Εφαρμόζοντας τα παρακάτω μπορούμε να μειώσουμε την έντασή τους! 

 Εκτόνωση.

Ο παιδικός σταθμός είναι το ιδανικό μέρος στο οποίο το παιδί μπορεί να απασχοληθεί δημιουργικά. Εκεί μπορεί να αποκομίσει γνώσεις, να κάνει διάφορες δραστηριότητες και να εκτονώσει την ενέργειά του. Εάν δεν πηγαίνει ακόμη παιδικό σταθμό, ή αν είναι περίοδος όπου είναι κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, η παιδική χαρά επίσης είναι ένα ιδανικό μέρος για να εκτονωθεί ένα ζωηρό παιδί.

 Περάστε χρόνο με το παιδί σας.

Θα πρέπει να καθιερώσετε μια ώρα την ημέρα για εσάς και το παιδί σας. Μια ωραία ιδέα είναι να διαβάζετε κάποιο βιβλίο, ή να φτιάχνετε μαζί κάποιο παζλ. Με αυτό τον τρόπο το κρατάτε απασχολημένο και περνάτε δημιουργικό χρόνο μαζί. Θα είναι η δική σας ώρα. Συν τοις άλλοις ενισχύεται και το δέσιμο μεταξύ σας.

 Σταθερό πρόγραμμα!

Τα παιδιά είναι καλό να έχουν σταθερό πρόγραμμα. Σταθερό πρόγραμμα στον ύπνο, στο φαγητό και σε πολλά ακόμη. Όταν αποκλίνουμε από το πρόγραμμα τους δημιουργείται ένα αίσθημα ανασφάλειας και αποσυντονίζονται. Φυσικά υπάρχουν και μέρες όπου θα ξεφύγετε, όπως για παράδειγμα στις διακοπές, ή σε γενέθλια.

Κάντε δουλειές μαζί του…

Εάν το μικρό ζιζάνιό σας βαριέται μπορείτε να το αφήσετε να συμμετέχει στις δουλειές του σπιτιού και να σας βοηθήσει πχ: στο μαγείρεμα, στην τακτοποίηση του σπιτιού. Θα νιώσει πολύτιμος βοηθός σας και θα νικήσει την πλήξη του.

Όρια και κανόνες!

Θα πρέπει να είστε σταθεροί στα όρια και τους κανόνες που θέτετε στα παιδιά. Το «όχι» θα πρέπει να είναι «όχι» και ό,τι απαγορεύεται να απαγορεύεται πάντα. Επίσης, θα πρέπει να τηρείται η ίδια στάση και από τους δυο γονείς.

 Σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμούμε να αλλάξουμε τον χαρακτήρα τους. Στόχος μας είναι να τα κρατάμε απασχολημένα με δημιουργικό τρόπο, έτσι ώστε να εκτονώνουν την ενέργειά τους και όχι να τα καταπιέσουμε.

Απολαύστε την ζωντάνιά τους και μην ξεχνάτε ότι δεν θα είναι για πάντα παιδιά!

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog @nancysblogspot

Περί Λίτσα Μπράχου

Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …

Η δασκάλα στον παιδικό σταθμό, είναι κάτι σαν «μαμά»

Αυτό το επάγγελμα για να το κάνεις πρώτα πρέπει να βρεις και να αγαπήσεις την …