Συνέντευξη ραπερ- wide wolf

Ο Wide Wolf από την Πάτρα σε ρυθμούς Hip Hop στο Λονδίνο.

Pen Πρόκειται για τον Ηλία Τσαμπά, έναν ράπερ που αυτή την φορά επιστρέφει ως «Wide Wolf.» Σε αυτήν την συνέντευξη θα μας μιλήσει για την ζωή του, το Hip Hop, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

Δείτε παρακάτω το νέο του βιντεοκλίπ με τίτλο “ Ιn my city” γυρισμένο στην Αγγλία:

Ας γνωρίσουμε τον Ηλία…

Ηλία με ποιον τρόπο μπήκε το Hip Hop στην ζωή σου; Πως ήταν η πρώτη επαφή; Ξεκίνησες μόνος σου ή ήσουν μέλος σε κάποια ομάδα (crew);

«Το Ηip Ηop στην ζωή μου μπήκε μέσα σε ένα πρωί, όταν ο κολλητός μου (Σάκης Πεφάνης)  μου έβαλε κομμάτια του Tupac , στην πρώτη Γυμνασίου. Μου εξήγησε την ιστορία του και μου κίνησε αρκετά το ενδιαφέρον. Τότε, φτιάξαμε τους Α2Ν (άρχοντες του νοτιοδυτικού ) που υπήρχαν 4 άτομα . Περιλαμβάνονταν από τον Βαπτιστή (beat maker ),  το Αλάνι (mc ) , το Πειρακτήρι (mc) και εμένα ως Ανήθικο. Αργότερα, μπήκε  στην ομάδα και ο Χρήστος ( c.noiz) και ξεκίνησαν όλα κάπως έτσι. Έτσι, κάναμε πολύ αισθητή την παρουσία μας στην σκηνή με τον επιθετικό στίχο μας ,τον ερωτικό στίχο μας  και την παρουσία μας παντού!»

Μίλησε μας για την μεγαλύτερη σου επιρροή στον χώρο αυτό και για ότι  σε εμπνέει στο για να γράφεις κομμάτια.

«Η μεγαλύτερή μου επιρροή ήταν αυτά που ζούσα μέσα στην έντονη εφηβεία μου. Στην συνέχεια οι πρώτοι μου έρωτες και οι εμπειρίες μου σε διάφορα που έβλεπα και αντιμετώπιζα. Αυτά με εμπνέουν και στο να γράφω και το βασικότερο όταν σκέφτομαι το πού μπορώ να φτάσω. Μου αρέσουν τα δύσκολα, γιατί όταν τα καταφέρνω μου δίνουν ζωή..!»

Γνωρίζουμε ότι είσαι από τους πρώτους, ίσως πιο γνωστούς ράπερ στην Πάτρα. Με ποιους έχεις συνεργαστεί και πώς σε ωφέλησαν αυτές οι συνεργασίες;

«Έχω συνεργαστεί μόνο με τοπικά συγκροτήματα (Dpa) και τον πολύ καλό μου φίλο Hungry Mic. Ηχογραφούσα και όταν έρχομαι Πάτρα ηχογραφώ ξανά, στον καλύτερο της πόλης τον Τίμο (Studio Fuditsa). Το τελευταίο Crew που συμμετείχα πριν ξεκινήσω σόλο καριέρα με το οποίο και κάναμε μπαμ στην Πάτρα ήταν το «Grecos Fuegos 76.» Φυσικά, με έναν ακόμη  φίλο μου τον Διονύση ( Αγυιόπαιδο). Γενικά οι γνωστοί ράπερ τότε , την παλιά εποχή δεν ανοιγόντουσαν μαζί μας. Δεν γνωρίζω τον λόγο ,ίσως επειδή ήμασταν από Πάτρα η οποία δεν είχε βγάλει κανέναν ράπερ καθώς, η σκηνή της ήταν πολύ ελλιπής. Τώρα βέβαια έχουν αλλάξει τα πράγματα.»

Θέλεις να περνάς μηνύματα μέσα από τα κομμάτια σου ή απλά το θεωρείς ένα χόμπι στο οποίο μπορείς να ξεσπάς όταν είσαι προβληματισμένος;

«Φυσικά και θέλω να περνάω μηνύματα, να μοιράζομαι εμπειρίες και να κάνω τον κόσμο να σκέφτεται ο καθένας την δική του ιστορία όταν με ακούει.»

«Τι θεωρείς ότι πρέπει να αλλάξει ώστε να αναδειχθεί σωστά το Hip Hop στην Ελλάδα; Όπως, για παράδειγμα στο εξωτερικό. Έχει προοπτικές να εξελιχθεί σε ένα καλό επίπεδο ή θα παραμένει στάσιμο;»

«Ήδη το επίπεδο είναι πολύ καλό. Αν σταματούσε η τόση αντιγραφή από το εξωτερικό και υπήρχε πιο καλός στίχος ίσως να αποκτούσαμε πιο δυνατή ταυτότητα. Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ δύσκολη για να καταλάβουν κάτι μέσα από αυτήν στο εξωτερικό, αλλά αυτό που εισπράττω είναι ότι τους αρέσει πολύ ακουστικά ,οπότε πρέπει να το εκμεταλλευτούμε!»

 Τι σου έμαθε αυτός ο διαφορετικός τρόπος έκφρασης;

«Μου έμαθε να μπορώ να νιώθω ελεύθερος. Ακόμα, μου έμαθε να λέω τα πράγματα με το όνομα τους , να γράφω ποίηση και να αξιολογώ προβληματισμούς πιο εύκολα και γρήγορα.»

Αν κάποια στιγμή σταματούσε να υπάρχει το Hip Hop στην ζωή σου, ποιον άλλον τρόπο έκφρασης θα χρησιμοποιούσες;

«Δεν μπορώ να σκεφτώ την ζωή μου χωρίς μουσική. Οπότε δεν θα μπορούσα να σκεφτώ το πως θα μπορούσα να διαχειριστώ έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης, γιατί μόνο η μουσική μου με εκφράζει!

Αυτή την στιγμή που ζεις στην Αγγλία ,πως αποφάσισες να συνεχίσεις το Hip Hop, αλλά και να το εξελίξεις; Θεωρείς το επάγγελμα σου μπορείς να το διαχειριστείς καλύτερα στο εξωτερικό;

«Πάντα έγραφα και πάντα έβγαζα υλικό. Στην Αγγλία, απλά μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω κάτι πιο επαγγελματικό. Υπάρχουν μεγαλύτερες προοπτικές εκεί και περισσότερα χρήματα που μπορώ να δώσω για την μουσική μου. Δεν είναι το επάγγελμα μου, δεν ζω από αυτό, τουλάχιστον ακόμα. Έμαθα να το διαχειρίζομαι καλύτερα διότι πλέον, έχω δίπλα μου άτομα που με στηρίζουν στην πραγματικότητα και θέλουν να είναι δίπλα μου σε αυτό.. Είναι ίσως η πιο δύσκολη σόλο στιγμή μου, ξεκινώντας από το μηδέν μόνος αλλά πίσω μου έχω μια πολύ δυνατή ομάδα για να υλοποιήσω το όνειρό μου.»

Με τι άλλο έχεις ασχοληθεί στην ζωή σου εκτός από το Hip Hop;

«Έπαιζα από μικρός ποδόσφαιρο και έχω φτάσει μέχρι ΄Β Εθνική. Υπήρξα στην θέση του τερματοφύλακα.»

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου μελλοντικά; Έχεις κάνει κάποια σχέδια;

«Μελλοντικά φαντάζομαι την ζωή μου όμορφη σε ένα στούντιο συγκεκριμένα στο σπίτι μου, για να είμαι πιο άνετος. Επίσης, μέχρι το καλοκαίρι ετοιμάζω άλλες 3 δουλείες στις οποίες αναμένονται να γυριστούν και τα βιντεοκλίπ για τα νέα κομμάτια αλλά ίσως έρθουν κι άλλα.»

Που μπορούμε να ακούσουμε την μουσική σου, αλλά και να επικοινωνήσουμε μαζί σου;

«Μπορεί ο οποιοσδήποτε να επικοινωνήσει μαζί μου και να ακούσει την μουσική μου στα παρακάτω:

Facebook Page: Ιlias Tsampas
YouTube channel: Widewolf Official
και στο παλιό μου κανάλι A2nOfficialPage
Instagram: ilias_wide
»

 Ακούστε ακόμα ένα νέο τραγούδι του «Wide Wolf»:

Το Nancy’s Blog ευχαριστεί θερμά τον Ηλία για την συνέντευξή του. Μέσα από αυτήν καταλάβαμε ότι όλα στην ζωή είναι συναισθήματα και του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ό,τι κάνει!!!

 

Συνέντευξη & Σύνταξη: Μαριάννα Οικονόμου

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Μαριάννα Οικονόμου

Οι ονειροπόλοι ποτέ δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους. Η παιδικότητα είναι τόσο σπάνια που δεν προδίδεται, αλλά ούτε σε εγκαταλείπει. Μεταδίδεται με γρήγορους ρυθμούς για να θυμίζει σε όλους την μικρή αθωότητα που κρύβουν μέσα τους. Αν είχα μια ευχή σε όλη την διάρκεια της ζωής μου, θα επέλεγα όλοι να ξαναγινόντουσαν μια μέρα παιδιά.

Δείτε Επίσης

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Η Ελένη Αβραμοπούλου είναι 26 ετών και ασχολείται για περισσότερα από 6 χρόνια με ένα …

Π. Καναβού για υπόθεση Πάτρας: «Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση» [Συνέντευξη]

Η κα Παρασκευή Καναβού είναι 22 ετών και σπουδάζει Ρωσική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό …

Ελένη Κρεματσιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς.» [Συνέντευξη]

Ελένη Κρεμαστιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς» [Συνέντευξη]

Το Μάιο του 2019, η 24χρόνη Ερατώ Μανωλακέλλη δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, την …

Puck Redflix: Ο πεπειραμένος μουσικός καλλιτέχνης του Youtube αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Ο Puck Redflix, κατά κόσμο Σταμάτης Βαλλίνδρας, δραστηριοποιείται στο χώρο του YouTube εδώ και 10 …

Verified by ExactMetrics