Η ζωή σου σου ανήκε

Η ζωή σου είναι η περιουσία σου όλη και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σου πει πως θα την «σπαταλήσεις»

PenΗ ζωή σε πλάθει ανάλογα με το τι σου έφερε στο διάβα σου- τι έζησες.

Ως ενήλικας πρέπει να μάθεις μέσα από τα λάθη σου. Να παραδειγματιστείς από τη μέχρι τώρα ζωή σου και να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Να έχει αξία και σημασία η ζωή σου.

Να τη ζεις!

Να μην την παίρνεις και πολύ στα σοβαρά, αλλά όχι και να την υποτιμάς. Η απερισκεψία κάποιων ανθρώπων τους οδήγησε ακόμα και στον θάνατο. Κανείς δεν έχει δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει. Μία είναι η ζωή και είναι αυτή που ζούμε τώρα, σήμερα. Ούτε χθες, ούτε στο μέλλον.

Το χθες είναι εκεί για να μας θυμίζει πως φτάσαμε στο σήμερα και το μέλλον είναι ο αόριστος χρόνος που θέτει ο καθένας για να μην χάνει το ενδιαφέρον του για τη ζωή.

Το μέλλον δεν στο εξασφαλίζει κανείς, το ίδιο ισχύει και για τα όνειρά σου.

Μπορεί να ζήσεις πολλά χρόνια και να πετύχεις πολλούς ή και όλους τους στόχους σου, μπορεί όμως μια αναπηρία, μια οικονομική αποτυχία, ένας θάνατος να στερήσει όσα ονειρεύτηκες.

Γι’ αυτό εστίασε στο τώρα, σε τούτη τη στιγμή που με διαβάζεις και νιώσε ευγνώμων που υπάρχεις, που αναπνέεις, που έχεις τροφή, νερό στέγη, μια αγκαλιά να κρυφτείς…. Πράγματα που κάποιοι συνάνθρωποι σου τα στερούνται και η ζωή τους δείχνε το άσχημο πρόσωπό της.

Αυτό το πρόσωπο της ζωής δεν θέλει κανείς να το δει. Κι όμως, δεν είναι δύσκολο να στο φανερώσει ανά πάσα ώρα και στιγμή, αρκεί η ίδια να το θελήσει. Γι’ αυτό μην έχεις τίποτα δεδομένο. Γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι. Όλοι γεννηθήκαμε και όλοι θα πεθάνουμε. Κανένας δεν ανήκει σε κάποιον ανώτερο Θεό. Κανένας δεν είναι ανώτερος ή υποδεέστερος του άλλου. Όλοι δικαιούμαστε μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή. Όλοι έχουμε δικαίωμα να τα θέλουμε όλα και να διεκδικούμε τα όνειρά μας.

Και όταν κάτι το θες πολύ, κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει. Κανείς δεν μπορεί να σου ορίσει πώς θα ζήσεις τη ζωή σου, γιατί στον καθένα μας ανηκεί μια ζωή, όχι άλλη.

Η ζωή μας είναι η ιδιοκτησία μας- η περιουσία μας όλη. Κανένας δεν έχει δικαίωμα, λοιπόν, να σου πει πώς θα τη ζήσεις, ούτε η μάνα σου ούτε ο πατέρας σου. Άνοιξε τα φτερά σου και πέτα όσο πιο ψηλά μπορείς, μα το μυαλό σου να είναι πάντα προσγειωμένο στη γη.

Ζήσε το σήμερα γιατί το αύριο δεν ξέρεις αν θα έρθει, αλλά να μην ξεχνάς ότι ενδέχεται και να έρθει!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Verified by ExactMetrics