Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Η ζωή σου σου ανήκε

Η ζωή σου είναι η περιουσία σου όλη και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σου πει πως θα την «σπαταλήσεις»

PenΗ ζωή σε πλάθει ανάλογα με το τι σου έφερε στο διάβα σου- τι έζησες.

Ως ενήλικας πρέπει να μάθεις μέσα από τα λάθη σου. Να παραδειγματιστείς από τη μέχρι τώρα ζωή σου και να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Να έχει αξία και σημασία η ζωή σου.

Να τη ζεις!

Να μην την παίρνεις και πολύ στα σοβαρά, αλλά όχι και να την υποτιμάς. Η απερισκεψία κάποιων ανθρώπων τους οδήγησε ακόμα και στον θάνατο. Κανείς δεν έχει δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει. Μία είναι η ζωή και είναι αυτή που ζούμε τώρα, σήμερα. Ούτε χθες, ούτε στο μέλλον.

Το χθες είναι εκεί για να μας θυμίζει πως φτάσαμε στο σήμερα και το μέλλον είναι ο αόριστος χρόνος που θέτει ο καθένας για να μην χάνει το ενδιαφέρον του για τη ζωή.

Το μέλλον δεν στο εξασφαλίζει κανείς, το ίδιο ισχύει και για τα όνειρά σου.

Μπορεί να ζήσεις πολλά χρόνια και να πετύχεις πολλούς ή και όλους τους στόχους σου, μπορεί όμως μια αναπηρία, μια οικονομική αποτυχία, ένας θάνατος να στερήσει όσα ονειρεύτηκες.

Γι’ αυτό εστίασε στο τώρα, σε τούτη τη στιγμή που με διαβάζεις και νιώσε ευγνώμων που υπάρχεις, που αναπνέεις, που έχεις τροφή, νερό στέγη, μια αγκαλιά να κρυφτείς…. Πράγματα που κάποιοι συνάνθρωποι σου τα στερούνται και η ζωή τους δείχνε το άσχημο πρόσωπό της.

Αυτό το πρόσωπο της ζωής δεν θέλει κανείς να το δει. Κι όμως, δεν είναι δύσκολο να στο φανερώσει ανά πάσα ώρα και στιγμή, αρκεί η ίδια να το θελήσει. Γι’ αυτό μην έχεις τίποτα δεδομένο. Γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι. Όλοι γεννηθήκαμε και όλοι θα πεθάνουμε. Κανένας δεν ανήκει σε κάποιον ανώτερο Θεό. Κανένας δεν είναι ανώτερος ή υποδεέστερος του άλλου. Όλοι δικαιούμαστε μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή. Όλοι έχουμε δικαίωμα να τα θέλουμε όλα και να διεκδικούμε τα όνειρά μας.

Και όταν κάτι το θες πολύ, κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει. Κανείς δεν μπορεί να σου ορίσει πώς θα ζήσεις τη ζωή σου, γιατί στον καθένα μας ανηκεί μια ζωή, όχι άλλη.

Η ζωή μας είναι η ιδιοκτησία μας- η περιουσία μας όλη. Κανένας δεν έχει δικαίωμα, λοιπόν, να σου πει πώς θα τη ζήσεις, ούτε η μάνα σου ούτε ο πατέρας σου. Άνοιξε τα φτερά σου και πέτα όσο πιο ψηλά μπορείς, μα το μυαλό σου να είναι πάντα προσγειωμένο στη γη.

Ζήσε το σήμερα γιατί το αύριο δεν ξέρεις αν θα έρθει, αλλά να μην ξεχνάς ότι ενδέχεται και να έρθει!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …