Τρίτη , 5 Ιουλίου 2022
Αρχική / Κοινωνικά / Συνεντεύξεις / «Tv Online California» & «FollooU»: Ο ιδρυτής της πρώτης διαδικτυακής τηλεόρασης είναι Έλληνας και καινοτομεί ξανά!
Άγγελος Διαμαντουλάκης: συνέντευξη στο nancysblog.gr

«Tv Online California» & «FollooU»: Ο ιδρυτής της πρώτης διαδικτυακής τηλεόρασης είναι Έλληνας και καινοτομεί ξανά!

PenΟ Άγγελος Διαμαντουλάκης το 2003 έφερε «χρυσό μετάλλιο» στην Ελλάδα, ιδρύοντας την πρώτη διαδικτυακή τηλεόραση παγκοσμίως. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλουμε το γεγονός ότι μπορούμε να βλέπουμε βίντεο στο YouTube και να παρακολουθούμε διαδικτυακές σειρές και εκπομπές.

Συγκεκριμένα, ο Κρητικός σκηνοθέτης- σεναριογράφος, Άγγελος Διαμαντουλάκης έχει αναγνωριστεί από την Αμερικάνικη Wikipedia ως ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που δημιούργησε την διαδικτυακή τηλεόραση το 2003. 

Σήμερα, ο «φύλακας άγγελος» της διαδικτυακής τηλεόρασης μας μιλάει για το νέο του διαδικτυακό κανάλι, το «Tv Online California», αλλά και για το νέο λογισμικό που ετοιμάζει, το «FollooU» με το οποίο θα καινοτομήσει παγκοσμίως για ακόμα μια φορά.   

– Άγγελε πώς είναι να έχεις αναγνωριστεί παγκοσμίως ως ο εφευρέτης της διαδικτυακής τηλεόρασης;

 «Πρόκειται για τη δικαίωση μιας μεγάλης προσπάθειας. Είναι πολύ ευχάριστο να ξέρεις ότι αναγνωρίστηκε η δημιουργία σου σε όλο τον κόσμο.»

 – Ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης ποια είναι τα σχέδιά σου;

 «Το καλοκαίρι θα γυρίσω στην Ελλάδα μια κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Η ζωή μέσα μου». Το επόμενο βήμα είναι να υλοποιηθούν κινηματογραφικά στην Αμερική δύο σενάρια που έχω γράψει, «Το μυστικό του λόφου» και η «Αλλιώτικη δίψα» 

– Αν η ζωή σου γινόταν ταινία, τι τίτλο και τι ύφος θα είχε;

«Σίγουρα θα ήταν ρομαντική και θα είχε ανατροπές. Ο τίτλος της θα ήταν “For A Dream”.»

 – Μίλησέ μας για το νέο project που ετοιμάζεις και ακούει στο όνομα «FollooU»!

«To «FollooU» έγινε στην αρχή γνωστό ως «No More Alone». Πρόκειται για ένα λογισμό με το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα δώσουμε ένα δυνατό κίνητρο στις νεότερες γενιές ν’ ανοίξουν και πάλι την τηλεόραση τους. Η τηλεόραση ως γνωστό έχει χάσει την μάχη με το διαδίκτυο και χρειάζεται  κάτι δυνατό το οποίο θα την «αναστήσει».

– Έχει γίνει γνωστό ότι σύντομα θα ανοίξεις ένα νέο διαδικτυακό κανάλι και αυτή τη φορά στην Καλιφόρνια. Πότε υπολογίζεις να είναι έτοιμο το «Tv Online California» και σε ποιο κοινό θα απευθύνεται;

«Ναι είναι αλήθεια κι αυτή την εποχή εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Θέλουμε να εκπέμψουμε στις αρχές του 2021 και για αρχή μόνο στους Έλληνες που ζουν στην California. Το πρόγραμμα του καναλιού θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.»

– Γιατί επέλεξες το νέο διαδικτυακό σου κανάλι να έχει σαν έδρα το Σαν Φρανσίσκο και να απευθύνεται στους ομογενείς της Καλιφόρνιας;

«Στην California υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων που έχουν ανάγκη από μία δική τους τηλεόραση. Θέλω να τους δώσω ένα «media station», το οποίο να νιώθουν δίπλα τους, να μπορούν να συμμετέχουν και να διαμορφώνουν σύμφωνα με τις ανάγκες- απαιτήσεις τους.»

 Σε στήριξε η ελληνική πολιτεία μετά την παγκόσμια αναγνώρισή σου ως ο «πατέρας της διαδικτυακής τηλεόρασης;»

«Εκτός από την πρόσκληση για συγχαρητήρια που είχα από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη (τότε υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης) δεν δέχτηκα ποτέ κάποιο άλλο ενδιαφέρον από την ελληνική πολιτεία.»

– Τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

«Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι το μέλλον θα είναι πολύ δημιουργικό.»

 

Το Nancy’s Blog κι εγώ προσωπικά σε ευχαριστούμε που δέχτηκες να μας μιλήσεις γα τα νέα σου επαγγελματικά σχέδια. Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε συνεντεύξεις ανθρώπων που κάνουν τους Έλληνες περήφανους.

Ευχόμαστε η Ελληνική πολιτεία κάποια στιγμή να αρχίσει να στηρίζει εμπράκτως τα «μεγάλα μυαλά» αυτού του τόπου και να μην αρκείται σε εφήμερα λόγια και υποσχέσεις. 

 

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Γ. Ν. Χαλκιδικής: Δωρεά Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης αξίας 11.000 ευρώ

Στις 29 Ιουνίου 2021, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης προέβη σε μια σημαντική δωρεά προς το …

525 Tailormade Wheelchairs: Η ελληνική εταιρεία που κατασκευάζει αναπηρικά αμαξίδια στα μέτρα σου [Συνέντευξη]

Φαίδρος Παναγόπουλος: Η 525 φτιάχτηκε για να προσφέρει τη μέγιστη εξατομίκευση στην κατασκευή του αναπηρικού …

Annie & The Masterpeace: Ένα συγκρότημα βγαλμένο από τα 60s και τα 70s

Annie & The Masterpeace: Ένα συγκρότημα βγαλμένο από τα 60s και τα 70s

Το νεοσύστατο συγκρότημα «Annie & The Masterpeace» από την Αθήνα μας συστήνεται μέσα από μια …

Η Πατρινή μαθήτρια που έγινε δεκτή από 4 αμερικανικά πανεπιστήμια, μιλά αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Η Εύα Κουρλέση είναι η 17χρονη μαθήτρια του λυκείου Δεμενίκων στην Πάτρα που κατάφερε να …