Τετάρτη , 8 Δεκεμβρίου 2021
Αρχική / Κοινωνικά / Πείτε «μπράβο» στο παιδί σας παρόλο που απέτυχε στις Πανελλήνιες!
Πείτε μπράβο στο παιδί σας παρόλο που απέτυχε στις Πανελλήνιες

Πείτε «μπράβο» στο παιδί σας παρόλο που απέτυχε στις Πανελλήνιες!

PenΠανελλήνιες, μια λέξη με τόσα συναισθήματα. Πίσω από την λέξη Πανελλήνιες κρύβονται δάκρυα, κούραση, άγχος και αβεβαιότητα. Όταν βγουν τα αποτελέσματα κάποιες οικογένειες θα γιορτάσουν με την επιτυχία του παιδιού τους και θα γίνουν τόσο υπερήφανοι. Στις οικογένειες όμως, που το παιδί τους θα αποτύχει, ποια θα είναι η συμπεριφορά τους;

Αγαπητοί γονείς…

Το παιδί σας προσπάθησε!

Προσπάθησε πολύ, έβαλε τα δυνατά του, κουράστηκε και έκανε ό,τι μπορούσε για να επιτύχει. Δεν ήταν στο χέρι του να σας φέρει μια μεγάλη βαθμολογία, ήταν στο χέρι του, όμως, να προσπαθήσει και το έκανε. Σημασία έχει που έδειξε στον εαυτό του ότι σε αυτήν την μάχη των Πανελληνίων ήταν νικητής… Ναι νικητής, γιατί την έβγαλε εις πέρας αξιοπρεπώς!

Το παιδί σας λύγισε πολλές φορές, αλλά δεν τα παράτησε…

Πόσες φορές το είδατε να κλαίει στο δωμάτιό του πάνω από την στοίβα με τα βιβλία; Πόσες φορές πήγατε και του δώσατε κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσει τον αγώνα του; Για όλες εκείνες τις φορές, λοιπόν, ασχέτως αποτελέσματος, το παιδί αυτό δεν ανήκει σε αυτούς που απέτυχαν, αλλά στην λίστα «επιτυχόντων».

Πείτε του ένα δυνατό «μπράβο»!

Πρώτα από όλα, καμαρώστε το παιδί σας που ενηλικιώθηκε και τέλειωσε την μαθητική του ζωή. Σκεφτείτε ότι άλλοι γονείς δεν καταφέρνουν να καμαρώσουν τα παιδιά τους στην ενηλικίωσή τους, γιατί η ζωή και η μοίρα παίζουν άσχημα παιχνίδια…

Χαρείτε που έχει την υγεία του, που χαμογελάει και έδωσε την πρώτη του μάχη, άσχετα από το αποτέλεσμα. Έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Το παιδί σας έχει μια ζωή μπροστά του να δημιουργήσει το μέλλον που έχει ονειρευτεί.

Αγκαλιάστε το παιδί σας σφιχτά, κάντε του ένα συμβολικό δώρο και πείτε του συγχαρητήρια. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον αγώνα που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο αυτούς τους λίγους μήνες!

Τα συναισθήματα του παιδιού σας είναι ανάμεικτα…

Είναι ανάμεικτα, γιατί δεν ξέρει πως να διαχειριστεί την χαρά και την αποτυχία. Νιώθει χαρά που οι Πανελλήνιες τελείωσαν με τα φροντιστήρια, τα διαγωνίσματα και το ατέλειωτο διάβασμα και επιτέλους θα απολαύσει το καλοκαίρι. Την ανακούφιση αυτή, όμως, την σκεπάζει το πέπλο της αποτυχίας. Σκέφτεται τον περίγυρό του και την κλασσική ερώτηση που θα ακούσει πολλές φορές: «Τελικά δεν πέρασες;»

Αγαπητοί γονείς, εκτός από το φιλικό περιβάλλον, το παιδί σας σκέφτεται και εσάς. Νιώθει ότι πλέον δεν είστε υπερήφανοι και ότι θα ντρέπεστε για την αποτυχία του. Εσείς, λοιπόν, πρέπει τώρα να του αποδείξετε το αντίθετο. Να του αποδείξετε έμπρακτα, ότι για εσάς θα είναι πάντα το ίδιο παιδί… Και μην ξεχνάτε, ότι μετά από κάθε μικρή αποτυχία, έρχεται μια μεγάλη επιτυχία!

Ευχηθείτε το παιδί σας να είναι γερό και να ανοίξει τα φτερά του προς μια ευτυχισμένη ζωή!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Κανενός η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα! [QUOTE]

Κανενός η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, γιατί όπως υπάρχει το καλό, υπάρχει και …

Ελλάδα μου, πάλι σε καίνε οι άθλιοι. Ποιοι φθονούν την ομορφιά σου;

Ελλάδα μου, ακόμα ένα καλοκαίρι που σε καίνε οι άθλιοι. Κλαις για τα παιδιά σου …

Θρήνος: Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

Τόλης Βοσκόπουλος: Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό τραγούδι – Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 …

Ενδοοικογενειακή βία: Δε θα σου πω φύγε, θα σου πω σκέψου!

Ενδοοικογενειακή βία: Δε θα σου πω φύγε, θα σου πω σκέψου!

Η ενδοοικογενειακή βία, είναι ένα έντονο φαινόμενο της κοινωνίας μας, που δυστυχώς, δεν είναι λίγες …