Για σένα που κρίνεις τις μαμάδες με περιττά κιλά

Για σένα που κρίνεις τις μαμάδες με περιττά κιλά

PenΣίγουρα η γέννηση ενός παιδιού είναι το ευτυχέστερο γεγονός στη ζωή μιας μαμάς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γυναίκες παρατηρούν αλλαγές στο σώμα τους μετά τη γέννα. Έχουν περιττά κιλά, παραπάνω λίπος σε διάφορα σημεία του σώματός τους, πεσμένο στήθος, ραγάδες κτλ. Κάποιες άλλες δεν θα δουν καμιά αλλαγή στο σώμα τους.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κρίνουν τις μαμάδες με περιττά κιλά.

Κρίνουν με βάση ό,τι βλέπουν στα περιοδικά.

Διάσημες μαμάδες με τέλειo, γραμμωμένo σώμα  που ποζάρουν με τα μαγιό τους για τα περιοδικά λέγοντας πόσο γρήγορα έχασαν τα κιλά της εγκυμοσύνης (τα ελάχιστα που πήραν βέβαια γιατί καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ακολουθούσαν πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής).

Κρίνουν γιατί δεν ξέρουν.

Μια μαμά με περιττά κιλά μπορεί να μην έχει χρόνο να φτιάξει για την ίδια κάτι ελαφρύ για να φάει. Μπορεί να είναι τόσο κουρασμένη για να κάνει κάτι τέτοιο και να τρώει ό,τι βρει μπροστά της ή να τρώει έτοιμο φαγητό. Μπορεί να μην έχει χρόνο να γυμναστεί με κάποιο τρόπο για να επανέλθει το σώμα της μετά τη χαλάρωση. Μπορεί να θηλάζει και να της έχει ανοίξει η όρεξη. Μπορεί να έχει παραμελήσει τον εαυτό της προσπαθώντας να προσφέρει τα πάντα στην οικογένειά της.

Οι ραγάδες και  η κυτταρίτιδα μπορεί να παρέμειναν στο σώμα της παρότι μπορεί να είχε βάλει ένα σωρό κρέμες. Μπορεί να έχει απορρυθμιστεί ο θυρεοειδής της και να έχει αλλάξει ο μεταβολισμός της ή και να ακολουθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή. Πολύ απλά, μπορεί να νιώθει καλά με τα παραπάνω κιλά που πήρε και να μην θέλει να επανέλθει στα παλιά της κιλά της.

Μπροστά στο θαύμα που κρατάει στην αγκαλιά της μια μάνα, τα περιττά κιλά δεν έχουν τόσο σημασία. Όταν δε, η μία εγκυμοσύνη διαδέχεται σύντομα τη δεύτερη, το χάσιμο των κιλών και η αποφυγή της χαλάρωσης φαντάζουν πιο δύσκολα.

Μια μαμά θα πάει στην παραλία με το παιδί της για να χαρεί μαζί του τον ήλιο και τη θάλασσα και όχι για να επιδείξει το σώμα της. Για σένα που κρίνεις μια μαμά με περιττά κιλά, αν δεν σου αρέσει το θέαμα πήγαινε παραπέρα.

Το πρόβλημα δεν το έχει η μαμά με τα περιττά κιλά, αλλά εσύ που την κρίνεις και δεν δέχεσαι ότι υπάρχουν και γυναίκες με καμπύλες λίγες ή και περισσότερες.

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Λίτσα Μπράχου

Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Κουπ Πατ: Εναλλακτικοί τρόποι χρήσης τους

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας αρκετά κουπ πατ, τα οποία, συνήθως, χρησιμοποιούμε μόνο για να …

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …

Verified by ExactMetrics