Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Πώς να έχετε πάντα αυτοπεποίθηση

Μάθετε τί πρέπει να κάνετε για να έχετε πάντα αυτοπεποίθηση – Είναι κάτι που μαθαίνεται!

Pen Οι περισσότεροι άνθρωποι άλλοι πιο συχνά κι άλλοι ποιο αραιά νιώθουν ανασφάλεια, με αποτέλεσμα να διστάζουν να κάνουν πράγματα που θέλουν και να υλοποιήσουν αποφάσεις τους. Το ζητούμενο είναι να έχουμε πάντα αυτοπεποίθηση. Και όσο κι αν φαντάζει δύσκολο, η αυτοπεποίηθηση είναι κάτι που μαθαίνεται.

Κάτι που μπορεί να βοηθήσει να έχουμε αυτοπεποίθηση είναι να γνωρίζουμε τον εαυτό μας και να ξέρουμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματά μας.

Δεν χρειάζεται λογοκρισία και άγχος όταν εντοπίζουμε αδυναμίες μας. Μόνο γνωρίζοντάς τες θα μπορέσουμε εάν αποφασίσουμε ότι το θέλουμε να τις πολεμήσουμε ή να τις αποδεχτούμε. Όταν καταγράψουμε τα θετικά και τα αρνητικά μας στοιχεία, καλό είναι να αρχίσουμε να εστιάζουμε τα προτερήματά μας. Επίσης, άν μπορούμε να μετριάσουμε τα ελαττώματά μας. Συχνά να κάνετε επαναξιολόγηση. Έτσι θα έχετε εικόνα για το αν καταφέρατε να εξαλείψετε κάποιο από τα αδύναμα χαρακτηριστικά σας. Σίγουρα αυτό θα είναι κάτι που θα σας γεμίσει με περηφάνια και θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή σας.

Θα βοηθήσει πολύ και αν καταγράψετε κάποιες επιτυχίες που είχατε στη ζωή σας. Όλοι έχουν καταφέρει κάποια πράγματα που θεωρούν σημαντικά. Το να τα θυμόμαστε κάπου κάπου σίγουρα είναι τονωτική ένεση.

Το να πετυχαίνουμε πράγματα που βάζουμε στόχους είναι κάτι το οποίο επίσης θα μας κάνει να έχουμε αυτοπεποίθηση.

Για να πετυχαίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους από τους στόχους μας και να τονωθεί η αυτοπεποίθησή μας οι στόχοι που θέτουμε πρέπει να είναι πραγματοποιήσιμοι και ρεαλιστικοί.  Το δε χρονικό περιθώριο που θα έχουμε θέσει στον εαυτό μας αρκετό για να επιτευχθούν. Και σε αυτήν την περίπτωση η ανασκόπηση σε τακτά χρονικά διαστήματα θα βοηθήσει στην τόνωση της αυτοπεποίθησής μας.

Πάντα θα πρέπει να βρίσκουμε χρόνο να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν, να προσέχουμε την εμφάνισή μας, να βλέπουμε φίλους μας και να περνάμε όμορφες στιγμές, να γνωρίζουμε νέο κόσμο.

Η συναναστροφή με άτομα που έχουν θετική προσέγγιση στη ζωή, που είναι καλοπροαίρετοι απέναντί σας και σας στηρίζουν είναι επίσης ένας από τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στο να έχουμε αυτοπεποίθηση. Όταν βρισκόμαστε με άτομα που μας εξυψώνουν και βλέπουν τα θετικά μας στοιχεία, σίγουρα νιώθουμε καλύτερα, από όταν βρισκόμαστε με ανθρώπους που συνεχώς γκρινιάζουν σχεδόν για τα πάντα.

Βασικό επίσης είναι να εκτιμάμε όσα έχουμε και να νιώθουμε ευτυχείς και να μην επιθυμούμε συνεχώς κάτι άλλο. Χαιρόμαστε για την υγεία μας, για τη δουλειά μας, για τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας, για τις μικρές όμορφες στιγμές που περνάμε.

Έτσι, κάνοντας θετική αποτίμηση και έχοντας θετική θεώρηση νιώθουμε πιο καλά με τον εαυτό μας και έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια : Βίκυ Κάουλα

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Βίκυ Κάουλα

Είμαι η Βίκυ Κάουλα και μου αρέσει να κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα. Έχω σπουδάσει στη Νομική Αθηνών και εργάζομαι σε επιχειρήσεις στο χώρο του θεάματος από φοιτήτρια ακόμη. Λατρεύω τα βιβλία, το θέατρο, τον κινηματογράφο, αλλά και τον αθλητισμό. Η αγάπη μου για τους ανθρώπους με έκανε να εκπαιδευτώ στη Συστημική Συμβουλευτική, στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και στο Life & Business Coaching, τομείς στους οποίους επίσης δραστηριοποιούμαι.

Δείτε Επίσης

10 φράσεις γεμάτες αισιοδοξία που θα σου φτιάξουν τη μέρα

10 φράσεις γεμάτες αισιοδοξία που θα σου φτιάξουν τη μέρα

Μα καλά είναι όλα τόσο ρόδινα; Που είναι αυτή η φωτεινή πλευρά της ζωής για …

Οι 16 λέξεις που φέρνουν χαρά και διώχνουν το άγχος!

Οι 16 λέξεις που φέρνουν χαρά και διώχνουν το άγχος!

Σύμφωνα με τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό [NLP] οι λέξεις επηρεάζουν τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά. Ποιες …

Θετική ψυχολογία: Γίνεται και καλύτερα!

Θετική ψυχολογία: Γίνεται και καλύτερα!

Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι- ίσως και περισσότερο από όσο θα θέλαμε- με τα αρνητικά συναισθήματα, όπως …

ΕΚΠΑ και Αιγινήτειο: Γραμμές βοήθειας μέσω τηλεφώνου και Skype για ψυχοκοινωνική υποστήριξη

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική στο …