Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Πώς θα μπορέσουμε να πετύχουμε πιο αρμονική σχέση με τους άντρες.

Πώς μπορούμε να έχουμε μια πιο αρμονική σχέση με τους άντρες;

Pen Ένα από τα πράγματα που όλες οι γυναίκες επιθυμούν είναι να έχουν μια αρμονική σχέση με τους άντρες. Αυτό βέβαια έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι και πολύ απλό. Τουναντίον είναι από τα πιο πολύπλοκα και σύνθετα θέματα, που καλούμαστε να χειριστούμε στη ζωή μας.

Εάν, όμως, καταλάβουμε πώς λειτουργούν οι άντρες, τότε θα μπορέσουμε να βρούμε τρόπους να τους αντιμετωπίζουμε, χωρίς να μας εκνευρίζουν.

Συνήθως οι άντρες, ειδικά οι λίγο πιο μεγάλοι, τα περιμένουν όλα έτοιμα από τις συντρόφους τους και δεν βοηθούν στο σπίτι. Ή ακόμα χειρότερα, αν αναλάβουν κάτι, το υλοποιούν με τον δικό τους ρυθμό. Μπορεί επίσης να καθυστερήσουν τόσο πολύ, ώστε και πάλι η γυναίκα να καταλήξει να το κάνει κι αυτό. Ενδεχομένως, αφού έχει προηγηθεί ένας καυγάς.

Τι μπορεί λοιπόν να κάνει μια γυναίκα ώστε ο σύντροφός της να τη βοηθάει στο σπίτι;

Ε, να το ζητήσει! Και για να μην υπάρξει ένταση, να του πει μέχρι πότε πρέπει να είναι έτοιμο. Αν αυτό γίνει αρκετές φορές, τότε ο άντρας που έχει μάθει να μην κάνει τίποτα, θα συνηθίσει να συνεισφέρει. Εάν πάλι, παρά το ότι είναι ξεκάθαρη σε αυτό που ζητάει και στο πότε πρέπει να γίνει, εκείνος αργεί χαρακτηριστικά, η μόνη της επιλογή για να αποφευχθεί η ένταση είναι να χαλαρώσει και να τον αφήσει να πάρει τον χρόνο του.

Κάτι άλλο που δημιουργεί τριβές σε ένα ζευγάρι είναι ότι οι άντρες δεν είναι πολύ ομιλητικοί και δεν μοιράζονται πράγματα· σε αντίθεση με τις γυναίκες που συνήθως θέλουν να τα μοιράζονται όλα.

Οι γυναίκες ας έχουν στο μυαλό τους ότι το πιθανότερο είναι ότι δεν συμβαίνει κάτι άσχημο στον σύντροφό τους, απλώς θέλει την ησυχία του, οπότε ας παραμείνουν ήρεμες.

Πολλές γυναίκες γκρινιάζουν, επειδή θεωρούν ότι οι σύντροφοί τους δεν τις καταλαβαίνουν και δεν κατανοούν τι τους συμβαίνει. Όταν λοιπόν τις ρωτάει ο σύντροφός τους τι έχουν, η απάντηση είναι “τίποτα”. Και όταν εκείνος δεν επιμείνει και ασχοληθεί με κάτι άλλο, τότε τον κατηγορούν ότι είναι αδιάφορος. Επιπλέον, επειδή δεν μπορούν να βρουν μόνοι τους, τι θα τις έκανε να νιώσουν καλύτερα… δεν ικανοποιούνται όταν εκείνοι το κάνουν, αφού πρώτα τους το ζητήσουν. Η αλήθεια είναι, ότι κανείς δεν έχει μαντικές ικανότητες, άρα οι γυναίκες ας μην περιμένουν από τους άντρες να καταλάβουν από μόνοι τους τι θέλουν τη δεδομένη στιγμή από αυτούς και να λένε τι τους συμβαίνει. Ιδανικά, να υποδεικνύουν τι θα τις έκανε να νιώθουν ότι τις συμπαραστέκονται.

Και φυσικά το ότι δεν το σκέφτηκαν δεν σημαίνει ότι το κάνουν με το ζόρι ή ότι δεν τις νοιάζονται. Τα πράγματα είναι πιο απλά συνήθως.

Όταν ένα ζευγάρι αποκτά παιδί συμβαίνει οι γυναίκες- μαμάδες να αφιερώνονται αποκλειστικά σε αυτό. Οι άντρες νιώθουν παραμελημένοι και πολλές φορές φέρονται ανταγωνιστικά απέναντι στα παιδιά. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, θα είναι χρήσιμο εάν οι γυναίκες κάνουν μια κουβέντα για το πώς νιώθουν και πώς έχει αλλάξει η ζωή τους. Εάν ζητήσουν τη συμβολή του συντρόφου τους, μπορεί να εκπλαγούν από το πόσο μπορούν να τις στηρίξουν.

Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν είναι απόλυτα ούτε ισχύουν σε όλες τις σχέσεις. Είναι αυτά, όμως, που σε μελέτες αναφέρονται περισσότερο ως λόγοι καυγάδων, εντάσεων και δυσαρεσκειών, οπότε είναι χρήσιμο να τα γνωρίζουμε.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια : Βίκυ Κάουλα

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Βίκυ Κάουλα

Είμαι η Βίκυ Κάουλα και μου αρέσει να κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα. Έχω σπουδάσει στη Νομική Αθηνών και εργάζομαι σε επιχειρήσεις στο χώρο του θεάματος από φοιτήτρια ακόμη. Λατρεύω τα βιβλία, το θέατρο, τον κινηματογράφο, αλλά και τον αθλητισμό. Η αγάπη μου για τους ανθρώπους με έκανε να εκπαιδευτώ στη Συστημική Συμβουλευτική, στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και στο Life & Business Coaching, τομείς στους οποίους επίσης δραστηριοποιούμαι.

Δείτε Επίσης

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Φίλε άνδρα, ποτέ μην υποτιμήσεις τη δύναμη μιας γυναίκας!

Γυναίκα, μια λέξη, μια ιστορία και ένα μεγάλο αίνιγμα. Κρίμα σε όποιον άνδρα πιστεύει ότι …

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Καθημερινά, πολλοί αποκαλούν τον εαυτό τους μάγκα, χωρίς να υποστηρίζουν τον τίτλο αυτό, εμπράκτως. Πολλοί …