Δευτέρα , 29 Μαΐου 2023
Μετά την γέννηση των παιδιών μας, αφήσαμε τον εαυτό μας και ξεχάσαμε ότι είμαστε γυναίκες

Μετά την γέννηση των παιδιών μας, αφήσαμε τον εαυτό μας και ξεχάσαμε ότι είμαστε γυναίκες

Pen Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα φλέγον θέμα που εμένα προσωπικά με έχει επηρεάσει και πιστεύω πολλές μανούλες- γυναίκες. Αφιερωμένο σε όλες εμάς τις μανούλες που ξεχνάμε ότι εκτός από μανούλες είμαστε και γυναίκες. Ξέρω ότι σε κάποιες μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά εγώ προσωπικά, όπως και πολλές άλλες γυναίκες, μετά την γέννηση των παιδιών μας, αφήσαμε τον εαυτό μας και ξεχάσαμε ότι είμαστε γυναίκες!

Μπορεί να φταίει η καθημερινή μας ρουτίνα που πολλές φορές δεν έχουμε χρόνο ούτε για τον εαυτό μας. Θα σας μιλήσω, όμως, για εμένα προσωπικά.

Έφτασα σε ένα σημείο να μην έχω χρόνο για τίποτα.

Το να κάνω μπάνιο μόνη μου χωρίς κάποιο παιδί, να με κυνηγάει και να φωνάζει «μαμά» είναι πλέον πολυτέλεια. Ξέρω πως υπάρχουν μαμάδες που αφήνουν τον εαυτό τους και παίρνουν κιλά. Ενώ άλλες μπορεί να κάνουν και μήνες, όπως εγώ, για να πάνε στο κομμωτήριο.

Μάλλον αλλάζουν οι προτεραιότητές μου και σταματάω να δίνω σημασία στην Σοφία και κοιτάζω την μαμά.

Απλά υπάρχουν φορές που δεν έχω χρόνο και πρέπει να έχω μαζί μου και τα παιδιά, ώστε να κάνω κάτι απλό, όπως ένα κούρεμα. Αλλά δεν σας κρύβω, όταν έχω τον χρόνο νιώθω τόσο κουρασμένη που απλά προτιμώ να χαλαρώσω από το να περιποιηθώ τον εαυτό μου. Έχω αφήσει πολλές φορές τον εαυτό μου και όταν με βλέπω στον καθρέφτη δεν με αναγνωρίζω. Ξέρω πως δεν είμαι η μόνη που το νιώθω αυτό και πολλές φορές με βλέπω και αναρωτιέμαι «που είμαι εγώ;»

Έχω κρυφτεί πίσω από παιδιά και ρουτίνα και έχω χάσει εμένα!

Δεν λέω πως είμαστε όλες έτσι και ξέρω πώς υπάρχουν πολλές μαμάδες που διαθέτουν χρόνο και για τις ίδιες και για τον εαυτό τους! Νομίζω ότι βολεύτηκα στην ρουτίνα μου και απλά παρέμεινα στάσιμη με την δικαιολογία πως έχω τα παιδιά. Να σας πω την αλήθεια άλλαξε το σώμα μου και η εμφάνισή μου.

Δεν είμαι εκείνο το ανέμελο κοριτσάκι που ήμουν. Απλά κάποιες φορές δεν μου αρέσει αυτό που έγινα και κρύβομαι πίσω από το είμαι μαμά.

Φοβήθηκα ότι μπορεί να μην αρέσω στους άλλους και τελικά δεν άρεσα εγώ σε εμένα!

Όταν άρχισα να βλέπω πιο ψύχραιμα τα πράγματα, είδα μια μαμά που έχει 4 καταπληκτικά παιδιά. Σταμάτησα να στεναχωριέμαι και απλά άρχισα να κάνω πράγματα για την Σοφία. Ένα μπάνιο μόνη έστω και αργά το βράδυ, λίγο κραγιόν πριν βγω έξω και ναι πάω και στο κομμωτήριο.

Η μαμά Σοφία και η γυναίκα Σοφία είναι δύο διαφορετικά πράγματα, αλλά πάλι είμαι εγώ!

Έμαθα να τα ξεχωρίζω και να αγαπώ και τους δύο ρόλους μου εξίσου. Πλέον, όλο αυτό άρχισε να φαίνεται και στους γύρω μου και ρωτάνε, τι έχω κάνει και άλλαξα… Απλά με αγάπησα και κάνω πράγματα για μένα. Μια μικρή συμβουλή από μια πολύτεκνη μαμά.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας.

Κάντε το πρώτα για εσάς και μετά για τους γύρω σας. Αν δεν μπορέσετε να τα ξεχωρίσετε, θα ξυπνήσετε ένα πρωί και θα έχετε κουραστεί σωματικά και ψυχικά από όλο αυτό! Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι μια ολόκληρη δουλειά από μόνη της. Κάντε κάτι για εσάς… σαν αμοιβή.

Είπαμε είμαστε μαμάδες αλλά πάνω από όλα γυναίκες!

 

Σύνταξη: Σοφία Σταθαρού

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Σοφία Σταθαρού

Με λένε Σοφία.. Δεν είμαι συγγραφέας, είμαι απλά ένα Αερικό, που προσπαθεί να βρει την θέση του στον κόσμο... Μέσα από τα κείμενά μου θα διαβάσεις την ψυχή και την καρδιά μου. Θέλω όταν διαβάζεις τα κείμενα μου, να χάνεσαι μέσα σε αυτά.

Δείτε Επίσης

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …

Η δασκάλα στον παιδικό σταθμό, είναι κάτι σαν «μαμά»

Αυτό το επάγγελμα για να το κάνεις πρώτα πρέπει να βρεις και να αγαπήσεις την …