Τρίτη , 9 Αυγούστου 2022
Η υπομονή είναι αρετή, αλλά ξέρεις τον λόγο;

Η υπομονή είναι αρετή, αλλά ξέρεις τον λόγο;

Pen Πόσες φορές έχεις ακούσει πως η υπομονή είναι αρετή, αλλά θέλησες να τα τινάξεις όλα στον αέρα και απλά, να ΜΗΝ κάνεις υπομονή; Εμείς πάντως πολλές. Ωστόσο, οι ειδικοί μας ενημερώνουν πως είναι καλό να ακούσουμε τη λαϊκή σοφία, γιατί η υπομονή πέρα από αρετή είναι και υγεία.

Υπάρχουν ειδικότερα 6 λόγοι για τους οποίους είναι καλό να ακολουθήσουμε τον δρόμο της υπομονής. Ποιοι είναι αυτοί;

Κάνει καλό στην καρδιά μας

Ο καθηγητής ψυχολογίας Christopher Lootens από το Πανεπιστήμιο High Point στη Βόρεια Καρολίνα, όπως σημειώνεται στο Reader’s digest, εξηγεί πως οι άνθρωποι με χαμηλά επίπεδα υπομονής, έχουν υψηλά επίπεδα εχθρότητας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η υπομονή προστατεύει την καρδιά μας.

Χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό μας

Ο Lootens εξηγεί πως η ανυπομονησία μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή, λεκτική εχθρότητα, αυξημένη μυϊκή τάση, και προτείνει τεχνικές χαλάρωσης όπως: “βαθιές αναπνοές, χαλάρωση των μυών και προβολή ευχάριστων εικόνων”.

Καθησυχάζει τη σκέψη μας

Όταν είμαστε προικισμένοι με υπομονή μπορούμε να καθησυχάσουμε τη σκέψη μας, προσθέτει ο καθηγητής. Για παράδειγμα, όταν βρισκόμαστε σε μία ουρά για να εξυπηρετηθούμε, έχοντας υπομονή, γινόμαστε πιο ρεαλιστές.

Σημειώνει πως αξίζει να λέμε στον εαυτό μας το εξής: “Θα ήθελα πολύ να εξυπηρετηθώ άμεσα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα ρεαλιστικό. Είναι μια χαρά, αν πρέπει να περιμένω 5 λεπτά”.

Καλλιεργεί την ενσυναίσθησή μας

Η υπομονή βοηθάει στη δημιουργία της ενσυναίσθησης, σημειώνει η Kimberly Hershenson, η οποία ειδικεύεται στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία. Έχοντας υπομονή, αντέχουμε τους άλλους και μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τα συναισθήματά τους, όπως και να έχουμε ανοχή σε αυτά.

Γνωρίζουμε τι μας ενοχλεί

Όταν έχουμε υπομονή, βρισκόμαστε σε ευνοϊκότερη θέση διότι μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μας ενοχλεί και να το επεξεργαστούμε. Με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζουμε τα σημάδια του στρες και από τι προκαλούνται.

Μαθαίνουμε να ηρεμούμε

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Michigan οι άνθρωποι που έχουν υπομονή μπορούν να εφαρμόσουν τις δεξιότητές τους και να αντιμετωπίζουν τις εναλλαγές στη συναισθηματική τους κατάσταση που μπορεί να βιώνουν. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν πώς να ηρεμούν τον εαυτό τους. Υπάρχει μεγαλύτερη γαλήνη από την εσωτερική ηρεμία;

 

Πηγή: pathfinder.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …