Παρασκευή , 29 Μαΐου 2020
Αρχική / Μαμά&Παιδί / Φαγητό και παιδιά: 5 λάθος φράσεις σχετικές με το φαγητό που λες στο παιδί
Φαγητό και παιδιά: 5 λάθος φράσεις σχετικές με το φαγητό που λες στο παιδί

Φαγητό και παιδιά: 5 λάθος φράσεις σχετικές με το φαγητό που λες στο παιδί

Pen Αν ανήκεις στο club «δεν θα σηκωθείς από το τραπέζι αν δεν φας όλο σου το φαγητό» ή άλλων παρόμοιων φράσεων που σου έλεγαν οι γονείς σου, ώρα να αναθεωρήσεις τις μέχρι τώρα τακτικές που εφαρμόζεις στο παιδί, με τις οποίες μεγάλωσες κι εσύ.

Φαγητό και παιδιά: Οι λάθος φράσεις που χρησιμοποιείς

1. Μην φας τώρα! Θα σου κοπεί η όρεξη!

Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση σνακ είναι μία υγιεινή διατροφική συνήθεια, αρκεί να επιλέγεται το σωστό. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και το παιδί δεν πεινάει τόσο πολύ μεταξύ των κύριων γευμάτων του. Προσπάθησε να μην αφήνεις το παιδί να μένει νηστικό για πάνω από 4 ώρες, είτε πρόκειται για σνακ είτε για γεύμα.

2. Φάε όλο το φαγητό σου

Είναι εντάξει να αφήσει λίγο στο πιάτο του. Το σώμα μας γνωρίζει πάντα πότε πρέπει να σταματήσουμε. Στην περίπτωση που βγείτε με το παιδί έξω για φαγητό, ζήτησε μικρότερη μερίδα για εκείνο.

3. Μην φας πριν την γυμναστική γιατί θα πάθεις κράμπα

Σίγουρα δεν συστήνεται να φάει το παιδί και να πάει αμέσως για τρέξιμο ή σε κάποια άλλη φυσική δραστηριότητα. Ωστόσο, ένα μικρό σνακ μισή με μία ώρα πριν την γυμανστική του δίνει ενέργεια και έχει καλύτερη επίδοση.

4. Φάε γρήγορα!

Η συνήθεια να τρως γρήγορα λόγω δουλειάς ή άγχους είναι κάτι που δεν πρέπει να περάσεις και στο παιδί. Χρειάζονται 20 λεπτά για τον εγκέφαλο για να φτάσει το μήνυμα ότι έχεις χορτάσει. Αν μάθει να τρώει πιο γρήγορα αυξάνεις τον κίνδυνο το παιδί να γίνει υπέρβαρο ή παχύσαρκο αφού έτσι θα τρώει περισσότερο φαγητό στην περίοδο των 20 λεπτών.

5. Κάνε [αυτό] και εγώ θα σου πάρω να φας [αυτό]

Το φαγητό δεν αποτελεί επιβράβευση. Το σωστό μήνυμα για το παιδί είναι ότι, «το φαγητό σου δίνει όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζεται το σώμα σου για να μεγαλώσει σωστά ώστε να μπορείς να τρέχεις, να παίζεις και να είσαι καλός μαθητής». Είναι καλό να επιβραβεύουμε τα παιδιά για αυτά που καταφέρνουν αλλά σίγουρα όχι με φαγητό. Μία βόλτα κάπου που του αρέσει ή μία ταινία στο σινεμά είναι προτιμότερα.

 

Πηγή: shape.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Μάθε το παιδί σου να αγκαλιάζει τα παιδιά με ιδιαιτερότητες

Παιδιά με ιδιαιτερότητες: Μάθε το παιδί σου να αγκαλιάζει τα παιδιά αυτά!

Πως μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, από τη στιγμή που ως γονείς δεν …