Ειμαι και εγώ σαν εσένα.

Ένα κείμενο αφιερωμένο σε εσένα, τον δυνατό άνθρωπο

Pen

Υπάρχουν άνθρωποι που στην βροχή λένε «ας χορέψω» και υπάρχουν άλλοι, που στην λιακάδα ψάχνουν την σκιά, ίσως γιατί δεν έχουν μάθει να εκτιμούν το ελαφρύ μούδιασμα στο δέρμα τους.

Αυτό που σου θυμίζει πως είσαι ζωντανός, πως έχεις τις αισθήσεις σου και οφείλεις να διεκδικήσεις όσα δικαιωματικά αξίζεις.

Αν δεν τα καταφέρεις, δεν πειράζει. Θα έχεις προσπαθήσει και αυτό αρκεί! Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο σε σένα, που στην μπόρα θα πετάξεις την ομπρέλα σου και θα γίνεις ένας δεύτερος Σινάτρα.

Θα γίνεις ο πρωταγωνιστής της δικής σου ταινίας, που δεν είναι άλλη από τη ζωή σου. Και το σίγουρο είναι πως η δύναμή σου, θα βάζει χρώμα στις γκρίζες μέρες και θα παραμερίζει την βροχή.

Όταν τολμήσεις να τζογάρεις και χάσεις το παιχνίδι με τη ζωή, δεν θα το βάλεις κάτω, θα μισογελάσεις και θα στοιχηματίσεις πως θα βγεις νικητής τελικά. Και αν εκείνη από πείσμα επιμείνει, το ίδιο ακριβώς θα κάνεις και εσύ, κοιτώντας την με ευθύτητα μέσα στα μάτια, ίσως και να την προκαλέσεις λέγοντας: ” Αυτό μπορείς μόνο;”

Είσαι αυτός που μέσα στην κούρασή του και την ταλαιπωρία, θέτει στόχους που κάθε μέρα πλησιάζει και ας του φαίνονται βουνό. Η θέλησή σου είναι μεγαλύτερη από τα εμπόδια που συνταντάς στον διάβα σου.

Και ας πονάς, θα περπατήσεις πάνω σε καρφιά προκειμένου αύριο, να μπορείς να κοιτάξεις τον εαυτό σου με υπερηφάνεια και καμαρωτός να πεις: «Τα κατάφερα.»

Όταν πονάς, πονάς πολύ, ακριβώς γιατί τόσο προσπαθείς. Μα πονάς για λίγο. Όλο και κάτι γύρω σου θα σου αποδείξει την σημασία της ύπαρξης και τότε θα πέσεις ξανά με τα μούτρα σε όσα πιστεύεις και αγαπάς.

Όλα τα άλλα θα ξεχαστούν, θα μπουν στο συρτάρι με τις κακές αναμνήσεις.

Να ξέρεις πως σε βλέπω στο τρένο, καθώς τρέχεις  να το προλάβεις, είσαι φίλος μου, συνάδελφός μου. Σε συναντώ στο πάρκο με το σκυλί σου, σε έχω δει να ταΐζεις τα αδέσποτα, ίσως και σε κάποια διαδήλωση για τα δικαιώματα των ζώων.

Είσαι αυτός που ξεχωρίζει, ο χαμογελαστός άνθρωπος με το κοστούμι, η κοπέλα με τα μπλε μαλλιά, η γυναίκα με την κυρτή πλάτη, ο νεαρός φοιτητής με το σακίδιο στην πλάτη, η νοσοκόμα που χαμογελά γλυκά αψηφώντας τον θάνατο που αντικρίζει καθημερινά.

Είσαι αυτός που προσπαθεί. Και σε αγαπώ. Γιατί είμαι και εγώ σαν εσένα.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Τζαμάνου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Αλεξάνδρα Τζαμάνου

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Τζαμάνου και ζω στην Αθήνα. Έχω τελειώσει τεχνολογία τροφίμων, μα το πάθος μου είναι το διάβασμα, η συγγραφή, η ομορφιά και οι τέχνες. Για αυτό και πλέον, σπουδάζω αυτό που αγαπώ, λογοτεχνική μετάφραση και επιμέλεια κειμένων. Η γραφή είναι για μένα βασικό «καύσιμο» για την καθημερινότητα μου. Το να μιλώ και να εκφράζομαι γραπτώς ήταν ανέκαθεν για μένα ανάγκη. Στο Nancy’s Blog και το News4U, θα μοιραστώ μαζί σου τις ανησυχίες και τις σκέψεις μου. Καλή σας ανάγνωση!

Δείτε Επίσης

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Verified by ExactMetrics