Από όλα τα συγγνώμη που άκουσα, τον πιο μεγάλο κρότο το έκανε αυτό στον εαυτό μου!

PenΓεννήθηκα για να ευχαριστώ τους άλλους. Να τους κάνω τη ζωή πιο όμορφη, λέγοντας τους σε όλα «ναι», για να μην τους στεναχωρήσω και να μην τους στερήσω το χαμόγελο από τα χείλη τους. Παρ’ όλο που με μείωναν, με απαξίωναν, με κατηγορούσαν.

Έβαλα σκοπό πορείας μου, πως οι ζωές των άλλων αξίζουν πιο πολύ από τη δική μου

Κι αν, μέσα σε όλα όσα βίωνα, τολμούσα να εκφραστώ ύστερα χαστούκιζα τον εαυτό μου που μίλησα, γιατί οι ενοχές μου έπνιγαν τον λαιμό μου. Είτε γιατί θα με πουν κακιά, εγωίστρια, ή παράλογη και υπερτιμημένη. Έτσι έμαθα να συμβιβάζομαι, να «καταπίνω», να κάνω πως δε βλέπω, να επιτρέπω να με κοροϊδεύουν. Να παραβιάζουν τον χώρο μου, το σπίτι μου, τα παιδιά μου, τη ζωή μου.

Τότε ήταν που όλα άρχισαν γύρω μου να γυρίζουν

«Πνιγόμουν», δεν είχα ανάσα, έβαζα κιλά. Πήγα στο νοσοκομείο, έκανα εξετάσεις… απειλούταν η ζωή μου και δεν είχα που να κρατηθώ.

Δεν ήταν κανείς τους εκεί για να με πιάσει…

Τότε ήταν μόνο που ένιωσα να ακούω τη φωνή τους να λέει: «Α, την κακομοίρα, πώς κατάντησε έτσι. Είναι αδύναμη, ανίκανη, ανάξια, θύμα. Δεν αγάπησε ποτέ τον εαυτό της.» Και τότε άκουσα την πιο βροντερή φωνή να με ταρακουνάει.

Εαυτέ μου, συγγνώμη που δεν:

  • σε υπολόγισα,

  • σε άκουσα,

  • σε είδα,

  • σιώπησα και

  • σε εγκατέλειψα

Δεν σε εγκατέλειψαν οι άλλοι, εγώ σε εγκατέλειψα και σου ζητώ συγγνώμη! Συγγνώμη που έβαλα τις ζωές των άλλων πάνω από εμένα, που νόμιζα πως οι ανάγκες σου δεν έχουν αξία μπροστά στην αδυναμία μου να ζήσω τη ζωή που ονειρεύομαι και να πω το «όχι!»

Μόνο εύχομαι εαυτέ μου να μην είναι πολύ αργά…

Να προλάβω να ζήσω. Να προλάβω να σε ευχαριστήσω που ήσουν πάντα δίπλα μου, όταν νόμιζα πως δεν είχα κανέναν! Συγνώμη εαυτέ μου, αλλά τώρα «ξύπνησα!»

Υ. Γ.: Συμπυκνωμένες σκέψεις γυναικών που δουλεύω μαζί, βλέποντας τη ζωή τους να περνάει από μπροστά τους, δίχως να τη ζουν και περιγράφουν την αφύπνισή τους.  Μέθοδος  Θήτα επαναπρογραμμάτισε το υποσυνείδητό σου!

Ζήσε τη ζωή που θέλεις!

 

Σύνταξη: Θεώνη Καράμπαλη, Πιστοποιημένη σύμβουλος της Μεθόδου Θήτα

Like Theoni on Facebook & follow on Instagram

 

Επιμέλεια: Γεωργία Μαυρίδου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Θεώνη Καράμπαλη

Είμαι η Θεώνη Καράμπαλη και είμαι πιστοποιημένη Σύμβουλος της Μεθόδου Θήτα. Από πάντα πίστευα στην δύναμη του ανθρώπου και η ζωή με έφερε κάποια στιγμή αντιμέτωπη με την δική μου μέσω της δύναμης της αγάπης. Από τότε δεσμεύτηκα στον εαυτό μου αυτή μου την γνώση να την κάνω λειτούργημα! Ένα πουλί που κάθεται σε ένα δέντρο ποτέ δε φοβάται πως το κλαδί θα σπάσει, διότι η εμπιστοσύνη του δεν βρίσκεται στο κλαδί, αλλά στα φτερά του. ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics