Τα προβλήματα του ζευγαριού μπαίνουν σε καραντίνα;

Τα προβλήματα του ζευγαριού μπαίνουν σε καραντίνα;

PenΔεδομένης της κατάστασης που ζούμε λόγω κορωνοϊού, αυτό που με πανικόβαλε στην αρχή ήταν το πώς θα απασχολήσω τα παιδιά τόσες μέρες στο σπίτι; Πως να τους εξηγήσεις τι σημαίνει καραντίνα; Τους λες την αλήθεια, όσο πιο ανώδυνα γίνεται για τα μικρά τους αυτάκια. Για εμάς, όμως, τους ενήλικες, πόσο εύκολο είναι να διαχειριστούμε την πολυήμερη παραμονή μας σε ένα σπίτι;

Τι θα πει, μπαίνουμε σε καραντίνα, πέραν από τον εγκλεισμό;

Άραγε, τα προβλήματα τώρα με την καραντίνα μεγεθύνονται ή έρχεται η ώρα να τα δεις κατάματα και να τα αντιμετωπίσεις, αντί να τα «σπρώξεις κάτω από το χαλάκι του σαλονιού

  • Νομίζω ότι είναι ώρα για το δεύτερο!

Όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται, τίποτα διαφορετικό δεν συμβαίνει τώρα που είσαι στο σπίτι. Το φαγητό θα μαγειρευτεί, τα πιάτα και τα ρούχα θα πλυθούν, τα παιχνίδια θα γεμίσουν τον τόπο, το σίδερο θα σε κοιτάει με ανυπομονησία, οπότε μη φρικάρεις ότι κάτι θα αλλάξει. Το αντίθετο! Έχεις πιο πολλές ώρες για τις δουλειές του σπιτιού και έχεις περισσότερο χρόνο να αφιερώσεις στο αγαπημένο σου φαγητό. Επίσης, έχεις ελεύθερο χρόνο να παίξεις με τα παιδιά σου, αντί να διαβάσεις ένα παραμύθι ίσα ίσα για καληνύχτα.

Όταν, όμως, έρθει το βράδυ και μείνεις μόνη ή με το άλλο σου μισό, μήπως τότε είναι που αρχίζει το πραγματικό πρόβλημα;

Αν είσαι στην κατηγορία των ανθρώπων που περίμεναν αυτή την καραντίνα για να πλησιάσουν τον άνθρωπό τους, μπράβο σου, είσαι σε πολύ καλό δρόμο! Όσα ήθελες να μοιραστείς, τώρα είναι η ευκαιρία να το κάνεις.

Υπάρχουν, όμως, και άνθρωποι που δυσκολεύονται ακόμη και μετά από τόσες μέρες να «συμβιώσουν» με τον άνθρωπο που εκείνοι διάλεξαν.

Είτε γιατί η τριβή της καθημερινότητας έκλεβε όλο το χρόνο τους και το μόνο που αναζητούσαν ήταν λίγη ξεκούραση είτε γιατί αρνιόντουσαν πεισματικά να δουν την αλήθεια.

Τελικά, όσα ελαττώματα έχει ο σύντροφός σου και μέχρι πρότινος τα προσπερνούσες, τώρα έρχονται και σου χτυπάνε την πόρτα κάθε λίγο και λιγάκι και δεν μπορείς να τα αγνοήσεις με την ίδια επιτυχία.

Τι σκέφτεσαι να κάνεις;

  • Σκέφτεσαι, «προβλήματα είναι, θα περάσουν» ή μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιους γενναίους διαλόγους για όσα σε ενοχλούν;

Μάλλον είναι ώρα να κάνεις το δεύτερο!

Πριν πας για ύπνο, πάρε λίγο χρόνο μόνος σου, χαρτί, στυλό και γράψε αυτά που σε ενοχλούν. Θα σου χρειαστούν όταν θα θες να τα απαριθμήσεις και επίσης, θα σε βοηθήσει να τα βγάλεις από μέσα σου.

Τα προβλήματα, δυστυχώς, δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Αν τα προσπέρναγες, ήρθε η ώρα να τα αντιμετωπίσεις, να τα συζητήσεις, να βρεις λύσεις (εάν υπάρχουν) και να πάρεις κάποιες αποφάσεις που σίγουρα θα σε ανταμείψουν όταν επιστρέψεις ξανά στην εργασία σου και στην κανονική ροή της καθημερινότητας σου.

Μην ξεχνάς ότι, αυτή η καραντίνα ήρθε για να σώσεις όσους αγαπάς, ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες, φίλους, συνεργάτες, αλλά κυρίως ήρθε για να προσπαθήσεις να σώσεις ένα κομμάτι του εαυτού σου που δεύτερο δεν έχεις.

 

Σύνταξη: Ελεάνα Βέρδη

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Ελεάνα Βέρδη

Δείτε Επίσης

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Verified by ExactMetrics