Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Αρχική / Σχέσεις / Ερωτευόμαστε κάποιον, τον παντρευόμαστε και μετά;

Ερωτευόμαστε κάποιον, τον παντρευόμαστε και μετά;

Pen

Μια γυναίκα δεν μπορεί πάντοτε να φέρεται, όπως θα ήθελε, ειδικά, αν έχει παιδί. Γι’ αυτό, μια λύση είναι να γράφει σε ημερολόγιο ό,τι την πληγώνει, ό,τι την στεναχωρεί αλλά και ό,τι την κάνει να χαίρεται και να χαμογελάει. Αυτό κάνω και εγώ.

Έτσι αντιμετωπίζω τους «δαίμονές» μου. Όταν ηρεμώ, ανατρέχω σε όσα κατέγραψα στο ημερολόγιό μου, τα ξαναδιαβάζω και βλέπω, ότι τελικά δεν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα όσο μου φαινόντουσαν τότε.

Πώς είναι δυνατόν να αγαπάμε ανθρώπους που μας πληγώνουν και μας μειώνουν;

Από μικρή ονειρευόμουν τον πρίγκιπα που θα μου μιλάει όμορφα, θα με σκέφτεται όταν δεν θα είμαστε μαζί και θα θέλει να είμαστε ευτυχισμένοι. Αλλά η πραγματικότητα διαφέρει από τα όνειρα και τα παραμύθια που διαβάζαμε.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις καλές και τις άσχημες στιγμές

Ακόμα και εμείς απέναντι στους άλλους. Αλλά έτσι είναι η ζωή και αυτό είναι το «αλατοπίπερο.» Μετά από ένα καβγά για τα άπλυτα πιάτα ή για το «ποιος έφαγε την σοκολάτα μου», έρχεται μια όμορφη αγκαλιά, ένα χάδι, ένα φιλί και μας κάνει να αγαπήσουμε ξανά τον άνθρωπο που μας νευρίασε ή στεναχώρησε.

Η αγάπη είναι το φάρμακο για όλα μας τα προβλήματα!

Ερωτευόμαστε κάποιον, τον παντρευόμαστε και μετά;

Νομίζουμε ότι έχουμε βρει το τέλειο ταίρι, αλλά έρχεται μια στιγμή που νομίζεις ότι όλα «γκρεμίζονται.» Ψάχνεις να βρεις τον εαυτό σου και γιατί τον παραμέλησες.Και σκέφτεσαι: «Τελικά, το τέλειο ταίρι και ο τέλειος γάμος δεν υπάρχει. Ούτε καν στα μυθιστορήματα. Πώς φάνηκα τόσο αφελής;» Κι όμως δεν φάνηκες αφελής.

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα να παντρεύεσαι αυτόν που έχεις ερωτευτεί!

Απλά, ο γάμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Θέλει προσοχή, φροντίδα, κανακέματα. Όσο επενδύεις στον εαυτό σου και στον γάμο σου δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Μεγαλώνοντας αλλάζεις, επομένως μαζί με σένα αλλάζουν και οι ανάγκες σου και κατ’ επέκταση και ο γάμος σου. Όμως, αυτό δεν έχει και την γλύκα του; Η συνεχής εξέλιξη είναι το μεγαλύτερο δώρο στον άνθρωπο.

Όταν έρχεται ένα παιδί αλλάζουν οι ισορροπίες του ζευγαριού

Θα το σκεφτείς λίγο παραπάνω, αν υπάρχουν προβλήματα, να μην διαλύσεις τον γάμο σου. Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή. Τίποτα δεν μας ανήκει. Και μετά σκέφτεσαι, μήπως είναι λάθος που έκανες παιδί. Δεν είναι εύκολο να χωρίσεις τώρα. Τι φταίει το παιδί να ζήσει μια από δω και μια από κει; Αποπροσανατολίζεται.

Γι’ αυτό λένε ότι ο έρωτας είναι «τυφλός!»

Δεν σε αφήνει να δεις αυτό που έρχεται. Είναι σαν να έχεις άμμο στα μάτια και δεν βλέπεις που πηγαίνεις. Αν, όμως, αποστασιοποιηθείς από τα γεγονότα, θα δεις ότι πάντα υπάρχουν λύσεις.

Η λύση είναι να τα βρεις με τον εαυτό σου!

Όταν περάσει ο θυμός, όλα θα είναι λίγο καλύτερα. Εάν αντέχεις να μείνεις, θα έχεις και ευτυχισμένες στιγμές. Αν, όμως, δεν αντέχεις, κάνε το καλύτερο για εσένα και το ή τα παιδιά σου!

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να αγαπάς η ίδια τον εαυτό σου και να τον φροντίζεις. Γιατί με αυτόν έχεις την μεγαλύτερη σχέση της ζωής σου.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Δήμητρα Γραμμένου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Δήμητρα Γραμμένου

Δήμητρα Γραμμένου
Είμαι η Δήμητρα και έχω σπουδάσει μηχανικός υλικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού. Η γραφή για μένα είναι δημιουργία. Μια μορφή τέχνης. Όνειρό μου είναι να γίνω συγγραφέας.

Δείτε Επίσης

Να μάθεις να φεύγεις από τους τοξικούς ανθρώπους!

Μάθε να φεύγεις μακριά από τους τοξικούς ανθρώπους!

Να μάθεις να φεύγεις από τους τοξικούς ανθρώπους! Να μάθεις να απομακρύνεσαι, να φεύγεις μακριά! …

Αγάπη: 10 αλήθειες που ξεχνάμε

Τι είναι η πραγματική αγάπη; 10 αλήθειες που ξεχνάμε

Όλοι αναζητάμε την αγάπη, τον ένα και μοναδικό άνθρωπο που θα μας προσφέρει τη ζεστασιά, …

Προτού ανοίξεις το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή σου, δες αν έχεις κλείσει το προηγούμενο

 Ανοίγουμε πολλά κεφάλαια στη ζωή μας ταυτόχρονα και δεν ξέρουμε προς τα πού να δώσουμε …

Φίλε μου άντρα η γυναίκα σου δεν είναι το υπηρετικό σου προσωπικό!

Φίλε μου άντρα, η γυναίκα σου δεν είναι το υπηρετικό σου προσωπικό!

Οι δουλειές του σπιτιού γίνονται πολλές φορές η αιτία να έρθει σε αντιπαράθεση ένα ζευγάρι, …