
Τώρα που ξεκίνησαν τα σχολεία, όλες οι μαμάδες ψάχνουμε ευφάνταστους τρόπους για να δώσουμε υγιεινά σνακ στο παιδί μας. Μια ιδέα γλυκιά, αλλά με θρεπτικά στοιχεία είναι τα τρουφάκια καρότου. Παρακάτω σας δίνω δύο συνταγές. Μία χωρίς σοκολάτα και μία με σοκολάτα!
1η συνταγή για τα τρουφάκια καρότου
Τι χρειαζόμαστε:
-
500 γρ. καρότα
-
250 γρ. ζάχαρη
-
ξύσμα 1 λεμονιού
-
2 φακελάκια ινδοκάρυδο
-
2 βανίλιες
-
1 φλιτζανάκι λικέρ
Εκτέλεση:
1) Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη.
2) Τα τριμμένα καρότα, την ζάχαρη και το ξύσμα τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
3) Τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
4) Στη συνέχεια ρίχνουμε το ένα φακελάκι ινδοκάρυδο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
5) Το μίγμα είναι σφιχτό.
6) Βουτώντας τα δάκτυλά μας μέσα στο λικέρ πλάθουμε μικρές μπαλίτσες από το μίγμα και μετά την κάθε μπαλίτσα την ρίχνουμε μέσα στο ινδοκάρυδο (στο 2o φακελάκι) και στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε χαρτάκια.
2η συνταγή για τρουφάκια καρότου
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα μιράντα ή πτι μπερ
-
4 καρότα
-
3 κ. σ. βούτυρο
-
200 γρ. κουβερτούρα
-
3 κ. σ. ζάχαρη
-
Τρίμα καρύδας
Εκτέλεση:
-
Βάζουμε τα μπισκότα και το τρίμα καρύδας στο μπλέντερ, μέχρι να θρυμματιστούν τα μπισκότα.
-
Τρίβουμε στο τρίφτη τα καρότα.
-
Βάζουμε τα καρότα σε αντικολλητικό τηγάνι, τα αφήνουμε 5 λεπτά να ψηθούν, να μαλακώσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
Λιώνουμε τη κουβερτούρα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μπεν μαρί.
-
Όταν λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε καλά.
-
Προσθέτουμε τα τρία τέταρτα περίπου των θρυμματισμένων μπισκότων και της καρύδας στο μπολ και ανακατεύουμε. Στόχος είναι να γίνει ένα εύπλαστο μείγμα ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό!
-
Βάζουμε σε ένα πιάτο ό,τι έμεινε από τα μπισκότα και την καρύδα.
-
Πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλίτσες από το μείγμα σοκολάτας – καρότων και τις περνάμε στο πιάτο που έχουμε βάλει τα θρύμματα μπισκότων και καρύδας, έτσι ώστε οι μπαλίτσες να γεμίσουν απέξω θρύμματα.
-
Τοποθετούμε τις “χιονισμένες” μπαλίτσες σε μια πιατέλα και βάζουμε στη μέση κάθε μπαλίτσας από μια οδοντογλυφίδα.
-
Τοποθετούμε τη πιατέλα στη κατάψυξη για τρία τέταρτα μέχρι να πήξουν.
Είναι τόσο εύκολες συνταγές που απλά δεν μπορείς να μην τις κάνεις κάθε μέρα!
Περιμένω τις εντυπώσεις σας!
Καλή επιτυχία!
Δείτε εδώ επιπλέον προτάσεις για παιδικά σνακ!
Σύνταξη & επιμέλεια: Δήμητρα Γραμμένου