Τρέξτε στις εκκλησίες προτού τις ξανακλείσουν!

Χριστιανοί, πηγαίνετε στις εκκλησίες προτού τις ξανακλείσουν!

PenΤο Πάσχα του 2020 βρήκε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς εκτός εκκλησίας. Δεν μπορέσαμε συναμαρτωλοί αδερφοί μου να πάμε στην περιφορά του Επιταφίου ούτε να ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη και να λάβουμε το Άγιο Φως. Ολόκληρη Μεγάλη Εβδομάδα πέρασε και δεν ακούσαμε τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα και ύστερα χαρμόσυνα, γιατί ο Χριστός αδελφοί μου, Αληθώς Ανέστη.

Μας είπαν να κάνουμε τα σπίτια μας εκκλησίες

Ναι, όσοι μπορέσαμε, συντονιστήκαμε στις τηλεοράσεις και στο YouTube όπου μεταδίδονταν ζωντανά οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο Χριστός Σταυρώθηκε ενώπιον άδειων καθισμάτων. Ο Επιτάφιος περιφέρθηκε εντός των ναών, χωρίς την παρουσία των πιστών. Σταύρωση, πριν τη Σταύρωση έζησε ο Χριστός μας το περασμένο Πάσχα αδελφοί μου.

Το Πάσχα του 2020 ο Χριστός σταυρώθηκε από όλους εμάς τους δήθεν πιστούς

Κάναμε υπακοή στο κράτος, γιατί η Θεία Κοινωνία «μπορεί να μεταδώσει τον ιό», έφτασαν να πουν οι άθεοι Χριστέ μου

Μα τι βλασφημία να φθάνουν κάποιοι ελάχιστοι ιερείς να κοινωνούν με κουταλάκια μιας χρήσεως. Τι αποστασία του κλήρου να επιτρέπει να μένουν οι Ορθόδοξοι μακριά από την Θεία Κοινωνία. Πόσοι ιερείς βγήκαν μπροστά να πουν στους απίστους ότι όταν πας στο Άγιο Δισκοπότηρο δεν κοινωνάς ψωμί και κρασί, αλλά το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που πολλοί πιστοί, ανά τα χρόνια, αξιώθηκαν να νιώσουν την γεύση του Σώματος και του Αίματος Του στο στόμα τους.

Βλέπετε αυτοί οι εκλεκτοί του Κυρίου δεν πήγαν να μεταλάβουν ανεξομολόγητοι, ούτε είχαν κατά νου να μπουν πρώτοι στη σειρά να κοινωνήσουν για να μην κολλήσουν όποια αρρώστια έχουν οι υπόλοιποι πιστοί. Δεν πήγαν να μεταλάβουν για να βγάλουν «χρυσό δοντάκι», αλλά πήγαν να λάβουν τον Χριστό μέσα τους. Θείο Δώρο είναι η μεταλαβιά αδερφοί μου κι εμείς την απορρίπτουμε έως και την βλασφημούμε.

Πού θα βγει αυτή η αποστασία; Πόσο άλλο θα μας υπομένει ο Χριστός;

Κάποια στιγμή άνοιξαν τις εκκλησίες -τελευταίες οι εκκλησίες. Χτύπησαν οι καμπάνες και θα περίμενε κανείς ότι κανένας Ορθόδοξος χριστιανός δεν θα γυρνούσε ξανά πλευρό την Κυριακή -την ώρα της Θείας Λειτουργίας- τις 3 φορές που χτυπούν οι καμπάνες και καλούν τους πιστούς να έρθουν στους ναούς -στο σπίτι του Θεού.

Ναι, ο ναός είναι ο Οίκος που άφησε ο Κύριος σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς για να συμπροσεύχονται, να συμμετέχουν στα Άγια Μυστήρια της εκκλησίας, όπως είναι η βάπτιση, η εξομολόγηση, η Θεία Κοινωνία, ο γάμος και τόσα άλλα, χωρίς τα οποία οι Ορθόδοξοι δεν μπορούν να ζήσουν εν Χριστώ.

Για να λάβει κανείς το Άγιο Πνεύμα θα πρέπει να βαπτιστεί. Για να ζει μετά του Θεού θα πρέπει να εξομολογείται κι αν το επιτρέπει ο πνευματικός του, να κοινωνάει το Σώμα και το Αίμα του Ιησού Χριστού τακτικά. Να επιζητά την πιο τέλεια ένωση με τον Τριαδικό Θεό και να ομολογεί την πίστη του σε Αυτόν. Οι Άγιοι Πατέρες της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας λένε πως έξω από την εκκλησία δεν υπάρχει η σωτήρια των ψυχών μας.

Αλήθεια αδερφοί μου, για ποιον χτυπούν οι καμπάνες;

Σε ποιον άφησε ο Θεός τον Οίκο Του; Αν δεν πάμε εμείς οι Ορθόδοξοι να ανοίξουμε τις εκκλησίες Του, ποιοι θα πάνε; Το έχετε σκεφτεί αυτό;

Μας άρεσε που το Πάσχα του 2020, οι Θείες Λειτουργίες έγιναν κεκλεισμένων των Θυρών με την αστυνομία να συλλαμβάνει όποιον ιερέα δεν έκλεινε την πόρτα του Οίκου Του Θεού στους πιστούς;

Αλήθεια, τι ομολογία θα δώσουν οι ιερείς ενώπιον του Κυρίου;

Όλοι μια μέρα θα φύγουμε από τούτο τον μάταιο κόσμο. Ακόμα κι αν κάποιος δεν δέχεται τίποτα από τα παραπάνω, δεν μπορεί να μην συμφωνήσει στο γεγονός ότι μια μέρα όλοι μας, έστω και μετά από 100 χρόνια ζωής, θα πεθάνουμε ή καλύτερα για εμάς τους Ορθοδόξους θα κοιμηθούμε.

Για πάντα;

Ευτυχώς για εμάς τους Χριστιανούς Ορθοδόξους, όχι – δεν θα κοιμηθούμε για πάντα. Θα περιμένουμε την Ανάστασή μας, όπως προείπε ο Κύριος. Θα περιμένουμε την Δευτέρα Παρουσία Του, τη φοβερά ημέρα της τελικής Κρίσεως. Τότε, όπου οι ψυχές μας θα μπουν στα σώματα και θα καταταχθούν, άλλες στον Παράδεισο και στην αιώνια Βασιλεία του Θεού και άλλες στην κόλαση. Κανείς μας να μην βρεθεί στην κόλαση αδερφοί μου.

Δεν είναι «εδώ η κόλαση εδώ και ο Παράδεισος» που λένε πολλοί -και μάλιστα χριστιανοί!

Αν ζήσεις εδώ εν Χριστώ, τότε θα γευτείς την Ουράνια Βασιλεία του Θεού, εν Παραδείσω. Αν ζήσεις, όμως, 100 χρόνια μή έχοντας στη ζωή σου και στην καρδιά σου τον Χριστό, τότε σε περιμένει η αιώνια κόλαση.

Τι είναι συναμαρτωλοί αδερφοί μου 100 χρόνια (αν ζήσουμε τόσα) μπροστά στην αιωνιότητα;

Γιατί δεν σκεφτόμαστε, τι ψυχή θα παραδώσουμε στον Κύριο; Γιατί παραμένουμε αμετανόητοι; Ο Θεός δεν θα μας Κρίνει για τις αμαρτίες μας, αλλά για την αμετανοησία μας.

Μετανοείτε χριστιανοί, όσο είναι καιρός

Αλήθεια, πόσος είναι ο καιρός μας;

Γνωρίζουμε; Επειδή ακριβώς, δεν γνωρίζουμε εμείς οι κοινοί θνητοί πόσο θα επιτρέψει ο Θεός να ζήσουμε, ας τρέξουμε να βρούμε έναν παπά να εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας και να λάβουμε άφεσιν αμαρτιών.

Ο χριστιανός θα πρέπει να ποθεί να φτάσει στο Άγιο Δισκοπότηρο για να μεταλάβει το Σώμα και το Αίμα Του Χριστού

Τον Ορθόδοξο χριστιανό θα πρέπει να τον νοιάζει να είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή, να παραδώσει τη ψυχή του στον Κύριο καθαρή από τις αμαρτίες. Ουδείς αναμάρτητος αδερφοί μου. Μόνο ο Θεός είναι αναμάρτητος. Ας μετανοήσουμε κι ας επιστρέψουμε στις εκκλησίες.

Θα σας άρεσε να κάνουμε και Χριστούγεννα εκτός εκκλησίας;

Σας φαίνεται παράξενη η ερώτησή μου;

Ήδη το πράγμα φαίνεται που οδηγείται. Δεν χρειάζεται να έχεις διορατικό χάρισμα για να διαπιστώσεις ότι το κράτος εξαντλεί την αυστηρότητά του στους Ορθόδοξους ναούς. Σε μια τεράστια εκκλησία σου λέει, μόνο 50 άτομα θα κάθονται.

  • Στις καφετέριες, πόσοι επιτρέπεται να κάθονται και σε ποιες αποστάσεις;
  • Στα σχολεία, πόσα παιδιά στοιβάζονται σε μια σχολική αίθουσα το ένα δίπλα στο άλλο.

Αδερφοί μου, ξυπνήστε!

Η Ορθοδοξία διώκεται και θα συνεχίσει να διώκεται ανά τους αιώνες, γιατί ο Τριαδικός Θεός, ο μόνος και Αληθινός Θεός τους εμποδίζει τα σχέδια.

Εκκλησιαστείτε όσο προλαβαίνετε, γιατί πάλι Άγιες Μέρες που έρχονται θα μας έχουν εκτός του Οίκου του Θεού.

Ο Θεός να μας συγχωρέσει που τον Σταυρώνουμε καθημερινά λαϊκοί και κληρικοί. Αμήν.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Αθανασία Αβραμοπούλου

Φωτ. εξωφύλλου: agiatriadapatron.blogspot.com

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics