Annie & The Masterpeace: Ένα συγκρότημα βγαλμένο από τα 60s και τα 70s

Annie & The Masterpeace: Ένα συγκρότημα βγαλμένο από τα 60s και τα 70s

PenΤο νεοσύστατο συγκρότημα «Annie & The Masterpeace» από την Αθήνα μας συστήνεται μέσα από μια συνέντευξη που θα αγγίξει πολλές μουσικές χορδές και θα μας ταξιδέψει στην δεκαετία των 60s και των 70s. Το συγκρότημα έχει ήδη κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο των συναυλιών και όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει.

Διαθέτοντας ατέρμονο μεράκι και δημιουργικότητα, αυτά τα νέα παιδιά, κάνουν διασκευές σε ελληνικά και ξένα εμβληματικά μουσικά κομμάτια που έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη μας. Οι εμφανίσεις τους έχουν επιρροές από ποικίλα συγκροτήματα, δίχως να χάνουν, όμως, το προσωπικό τους στυλ. Γεμάτοι με άσβεστο καλλιτεχνικό πάθος προχωρούν προς την παραγωγή δικών τους κομματιών ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους «αριστούργημα» και το Nancy’s Blog δεν θα μπορούσε να μην προβάλει κάτι τόσο ξεχωριστό!

Πως δημιουργήθηκε το συγκρότημα;

«Η αφορμή για το ξεκίνημα των Annie & The Masterpeace ήταν απλά το άκουσμα ενός παλιού πικάπ. Εκείνο το απόγευμα που άκουσα για πρώτη φορά τον ήχο ενός δίσκου, ήταν σαν να ήξερα αυτόματα ότι θέλω να δημιουργήσω έναν ήχο σαν αυτόν, ένα ύφος μιας εποχής κρυμμένης σε βυνίλια και παλιές φωτογραφίες.»

Τι σας ενέπνευσε να ξεκινήσετε να παίζετε μουσική;

«Μόλις λοιπόν κατάλαβα ότι ο δρόμος ήταν αυτός, το μόνο που έμενε ήταν να βρω άτομα με τα οποία θα μοιραζόμουν κοινές ιδέες και όνειρα. Έτσι ήρθαμε ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει αυτή η ιδέα πραγματικότητα, να δημιουργηθεί μια μπάντα που στη σκηνή θα έμοιαζε σαν να έχει «ξεπηδήσει» από τη δεκαετία του 60… Σαν ένα ταξίδι στο χρόνο ας πούμε!»

Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο είδος μουσικής;

«Στην αρχή η επιλογή του είδους μουσικής ήταν λίγο διαφορετική. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι θα άγγιζε την όλη ατμόσφαιρα της εποχής του 60 και του 70, καθώς εγώ προσωπικά λατρεύω αυτήν την εποχή. Όλη η soul/funk, rock, hippie σκηνή της εποχής έχει περάσει κάτω από τις επιλογές μας, αλλά ακόμα και τώρα βρισκόμαστε σε μία συνεχή αναζήτηση για να βρούμε απόλυτα αυτό που μας εκφράζει, καθώς και το πώς θα φέρουμε το τότε στο σήμερα!»

Στηρίζουν τα νέα άτομα αυτή σας την επιλογή;

«Το είδος που αντιπροσωπεύει η μπάντα μας θα έλεγα πως είναι πιο οικείο σε ανθρώπους που το έζησαν και το βίωσαν εκείνες τις δεκαετίες, αλλά δεν παύει να μας ξαφνιάζει το πώς οι νέοι άνθρωποι ανταποκρίνονται και γίνονται γρήγορα ένα με την εκφραστικότητα, το στυλ και την ζωντάνια της εποχής!»

Υπάρχει κάποιο άλλο συγκρότημα ή μουσικός που σας εμπνέει ή που θα θέλατε να συνεργαστείτε;

«Εμείς πολύ θα θέλαμε (γέλια), αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία με κάποιους από αυτούς, για να κλείσουμε τη συνεργασία μας! Φυσικά δεν μιλάμε για άλλους καλλιτέχνες από τους Doors, Jefferson Airplane, Beatles, Animals. Να μην ξεχνάμε βέβαια και την καταπληκτική ελληνική σκηνή μας, όπως οι Poll, οι Νοστράδαμος, οι Charms και άλλοι.»

Ετοιμάζετε και δικά σας κομμάτια ή θα παραμείνετε στις διασκευές;

«Το συγκρότημά μας προς το παρόν ερμηνεύει διασκευές, καθώς κάποια τέτοια κομμάτια τα θεωρούμε διαχρονικά και λατρεύουμε να τα αναβιώνουμε. Μέσα μας φυσικά, δεν παύει να υπάρχει το ανεξέλεγκτο συναίσθημα της δημιουργίας και αυτό δεν μας επαναπαύει, καθώς ήδη έχουμε πάρει την απόφαση να ετοιμάσουμε δικό μας υλικό!»

Ποια είναι, για εσάς, τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν καλό μουσικό;

«Ένας καλός μουσικός, για εμάς, ξεκινάει πάντα από έναν καλό άνθρωπο. Μας αρέσει να βασιζόμαστε σε μία πάνω από όλα αγαπημένη και δεμένη παρέα και μετά έρχονται όλα τα άλλα. Εννοείται πως οι μουσικοί της μπάντας είναι εξαιρετικοί σε αυτό που κάνουν αλλά νιώθω πως δεν θα ταίριαζαν απόλυτα, αν δεν ήταν πρώτα όμορφοι άνθρωποι εσωτερικά.»

Ποια ήταν τα συναισθήματά σας στο πρώτο live της καριέρας σας;

«Προφανώς και στην πρώτη μας εμφάνιση δεν θα μπορούσε να λείψει από την παρέα μας το άγχος αλλά και συναισθήματα ενθουσιασμού καθώς και πληρότητας όταν σιγουρευτήκαμε ότι ο κόσμος περνούσε καλά με αυτό που άκουγε και είχαμε καταφέρει να παρουσιάσουμε στη σκηνή μια παράσταση η οποία είχε ξεκινήσει ως μόνο μια ιδέα.»

Πως αντιμετωπίζετε το άγχος πριν από κάθε εμφάνιση;

«Το καλό με όλα τα παιδιά του συγκροτήματος είναι ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το άγχος κάθε εμφάνισής μας με πολύ χιούμορ και καλή διάθεση, αυτοσαρκασμό και πολλή τρέλα!»

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σας έχει δώσει κάποιος συνάδελφος μουσικός;

«Η αλήθεια είναι ότι η πιο ιδιαίτερη συμβουλή που έχω ακούσει από φίλο και πολύ καλό μουσικό είναι ότι «το είδος μουσικής που εκπροσωπείς να συμβαδίζει με την ιδεολογία και τον τρόπο ζωής σου.» Όντως πιστεύω ότι μόνο έτσι ένας καλλιτέχνης μπορεί να παραμείνει αληθινός και πάνω από όλα αυθεντικός!»

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

«Αυτό που κυνηγάμε σαν μπάντα περισσότερο είναι να κάνουμε όσες περισσότερες live εμφανίσεις μπορούμε, μέσα από τις οποίες καταφέρνουμε να ερχόμαστε σε επαφή με το κοινό, να μεταδίδουμε αυτό που αγαπάμε και φυσικά να γνωρίζουμε και να μας γνωρίσει περισσότερος κόσμος! Από τα μελλοντικά μας σχέδια δεν μπορεί να λείψει και η δημιουργία προσωπικού μας υλικού! Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα από κοντά στις επόμενες εμφανίσεις μας! Μέχρι τότε…Peace & Love!»

 

Το Nancy’s Blog και εγώ προσωπικά σας ευχαριστούμε για αυτή την συνέντευξη. Σας ευχόμαστε να πετύχετε όλους σας τους στόχους με την δημιουργία του προσωπικού σας υλικού αλλά και τις επερχόμενες live εμφανίσεις σας. Ελπίζουμε η επόμενη συνάντηση μας να είναι σε μια από αυτές.

Ακολουθήστε τους Annie & The Masterpeace: 

https://www.facebook.com/AnnieAndTheMasterpeace/

https://www.instagram.com/annie_themasterpeace/

 

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γκούτης

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Κωνσταντίνος Γκούτης

Με λένε Κωνσταντίνο και σπουδάζω φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Λατρεύω τις ταινίες, τις σειρές και τα βιβλία. Απολαμβάνω τις πολύωρες συζητήσεις και αναζητώ συνεχώς γνώση για νέα πράγματα.Τις υπόλοιπες πτυχές του εαυτού μου μπορείτε να τις ανακαλύψετε μόνοι σας διαβάζοντας ένα άρθρο μου.

Δείτε Επίσης

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Ποια είναι η Πατρινή διαιτήτρια ποδοσφαίρου που έλαβε μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων διαιτητών της UEFA; (Συνέντευξη)

Η Ελένη Αβραμοπούλου είναι 26 ετών και ασχολείται για περισσότερα από 6 χρόνια με ένα …

Π. Καναβού για υπόθεση Πάτρας: «Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση» [Συνέντευξη]

Η κα Παρασκευή Καναβού είναι 22 ετών και σπουδάζει Ρωσική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό …

Ελένη Κρεματσιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς.» [Συνέντευξη]

Ελένη Κρεμαστιώτη: «Μία φορά φονιάς, για πάντα φονιάς» [Συνέντευξη]

Το Μάιο του 2019, η 24χρόνη Ερατώ Μανωλακέλλη δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, την …

Puck Redflix: Ο πεπειραμένος μουσικός καλλιτέχνης του Youtube αποκλειστικά στο Nancy’s Blog

Ο Puck Redflix, κατά κόσμο Σταμάτης Βαλλίνδρας, δραστηριοποιείται στο χώρο του YouTube εδώ και 10 …

Verified by ExactMetrics