Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
«Tι θα πει ο κόσμος;» Τελικά, μάθαμε τι είπε;

«Tι θα πει ο κόσμος;» Τελικά, μάθαμε τι είπε;

Pen

«Tι θα πει ο κόσμος;» Αλήθεια, πόσες φορές έχεις πει ή ακούσει αυτή τη φράση; Πόσες φορές άραγε, έχει «τρυπώσει» σαν απρόσκλητος επισκέπτης στο μυαλό σου, όλες εκείνες τις φορές, που σκεφτόσουν να πάρεις μία απόφαση για κάτι, αλλά τελικά έβαλες φρένο στον εαυτό σου, υπό το φόβο μη τυχόν και πει κάτι ο κόσμος;

Σε ποιόν κόσμο αναφέρεσαι και γιατί σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η γνώμη του;

Για ποιον κόσμο καταπιέζεις τα θέλω σου; Ποιος έχει το δικαίωμα να κρίνει, την οποιαδήποτε επιλογή σου, από τη στιγμή, που δε βλάπτεις κανέναν;

Αλήθεια, ποιος είναι αυτός ο κόσμος, που «τρέμεις» μη τυχόν και πει κάτι;

Είναι η οικογένειά σου; Αν δεν κάνω λάθος, η οικογένεια δεν κρίνει και δε «δικάζει!» Αντιθέτως, στηρίζει τις επιλογές μας, ακόμα και αν δε συμφωνεί με αυτές. Η οικογένεια φροντίζει και αγαπάει!

Είναι οι φίλοι σου; Γιατί αν αναφέρεσαι σε αυτούς, τότε μάλλον κάνεις παρέα με λάθος άτομα! Οι φίλοι μας, είναι η οικογένεια, που έχουμε επιλέξει να έχουμε στη ζωή μας και οι αληθινοί φίλοι, είναι δίπλα μας με τις σωστές και τις λάθος επιλογές μας!

Στους γνωστούς-άγνωστους; Είναι απλά, περαστικοί από η ζωή μας. Είναι άνθρωποι, με τους οποίους έχουμε ανταλλάξει στην καλύτερη περίπτωση δέκα κουβέντες και αυτό από μόνο του αρκεί, ώστε να μη μας ενδιαφέρει η γνώμη τους. Γιατί πολύ απλά, δε μας ξέρουν και δεν έχουν το δικαίωμα να κρίνουν την οποιαδήποτε επιλογή μας!

Όταν «τρυπώσει» ξανά στο μυαλό σου αυτή η φράση, όταν θελήσεις να πεις εσύ σε κάποιον αυτή τη φράση, είτε στο παιδί σου, είτε σε κάποιο φίλο σου, είτε στον εαυτό σου, σκέψου γιατί πρέπει να σε ενδιαφέρει το τι θα πει ο οποιοσδήποτε;

Εσύ είσαι υπεύθυνος των επιλογών σου και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει αυτές τις επιλογές, από τη στιγμή, που δεν κάνεις κάτι εις βάρος κάποιου!

Και ξέρεις γιατί;

Γιατί αυτός ο κόσμος, που τόσο πολύ σε νοιάζει το τι θα πει, πάντα θα έχει να λέει!

Κανένας απ’ όλους αυτούς, δεν έχει φορέσει τα παπούτσια σου. Δεν έχει ιδέα πόσο έχεις ματώσει, πατώντας τα αγκάθια, που έχεις συναντήσει στο δρόμο σου. Δεν έχει ιδέα, πόσα εμπόδια έχεις περάσει και πόσες δυσκολίες έχεις αντέξει.

Μόνο εσύ ξέρεις γιατί κάνεις τις επιλογές που κάνεις και μόνο εσύ έχεις το δικαίωμα να αξιολογήσεις τις επιλογές σου, όποιες και αν είναι αυτές. Αρκεί, όπως ανέφερα, οι δικές σου επιλογές να μη βλάψουν κάποιον!

Όσο ζεις με τη σκέψη το τι θα πει ο ένας και ο άλλος, δε θα καταφέρεις να ζήσεις «ελεύθερος!» Πάντα, θα ζεις στη σκιά καταπιεσμένων συναισθημάτων και κάτω από ένα βουνό επιθυμιών, που ποτέ δεν έκανες κάτι για να τις εκπληρώσεις!

Αξίζει, να «χάσεις» τη ζωή σου, απλά και μόνο για να μην έχει να λέει ο κόσμος;

 

 

Πηγή φωτογραφιών: Pinterest

 

Σύνταξη και Επιμέλεια: Άννυ Μιρζαχανιάν

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Άννυ Μιρζαχανιάν

Ονομάζομαι Άννυ Μιρζαχανιάν και είμαι εργαζόμενη μανούλα ενός πρίγκιπα! Λατρεύω τη γραφή και έχω σαν πηγή έμπνευσης την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου που συναντώ. Μάχομαι για την εξάλειψη της κακοποίησης κάθε είδους.

Δείτε Επίσης

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Verified by ExactMetrics