Μάθε πώς να διακρίνεις τους κακοθελητές από τους καλοθελητές

Μάθε πώς να διακρίνεις τους κακοθελητές από τους καλοθελητές

PenΣτον διάβα της ζωής σου θα συναντήσεις αρκετούς καλοθελητές, αλλά και πολλούς κακοθελητές που θα σε επηρεάσουν είτε θετικά είτε αρνητικά. Και οι δυο κατηγορίες χαρακτήρων έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς. Θέλουν κάτι από εσένα ή για εσένα! Ωστόσο, διαφέρουν άρδην ως προς τις προθέσεις που έχουν απέναντί σου.

Οι καλοθελητές είναι αυτοί που νοιάζονται πραγματικά για το καλό σου.

Είναι εκείνοι που χαίρονται με τη χαρά σου και λυπούνται με τη λύπη σου, αλλά κάνουν το παν για να σε ξαναδούν χαρούμενο. Είναι αυτοί που σε βοηθούν να προοδεύεις και ό,τι καλό κάνουν για σένα το κάνουν με την καρδιά τους. Δεν ζητούν ποτέ αντάλλαγμα, γιατί σε βλέπουν σαν κομμάτι του εαυτού τους. Και ποιός άραγε θέλει το κακό του εαυτού του;

Οι κακοθελητές είναι οι λεγόμενοι τοξικοί άνθρωποι που χαίρονται με τη λύπη σου και λυπούνται με τη χαρά σου.

Είναι εκείνοι που θα σε δουν στο χείλος του γκρεμού και θα σε σπρώξουν πισώπλατα να πέσεις πιο γρήγορα. Είναι αυτοί που θρέφονται από την κακία, την οποία την βγάζουν όπως η κόμπρα το δηλητήριο- χτυπούν και φεύγουν. Το κακό είναι ότι θα ξανάρθουν να τσεκάρουν αν το δηλητήριο που έσταξαν σε σκότωσε ή απλώς σε επηρέασε. Θα συνεχίσουν να στάζουν το δηλητήριό τους, μέχρι να εξοντωθείς ή να τους καταλάβεις και να σωθείς.

Για να αναγνωρίσεις τους κακοθελητές είναι σημαντικό να αποστασιοποιηθείς από αυτούς

Κι εδώ θα σκεφτείς: «ναι αλλά πώς θα καταλάβω ότι ο τάδε που μου το παίζει φίλος είναι το φίδι της ζωής μου ώστε να αποστασιοποιηθώ;» Η απάντηση είναι απλή! Κόψε μαχαίρι την παροχή πληροφορίων για  ό,τι κάνεις ή συμβαίνει στη ζωή σου και παρατήρησε τις αντιδράσεις.

Ο φίλος-φίδι, ζει μέσα από τις πληροφορίες που του δίνεις για τη ζωή σου. Διαφορετικά δεν έχει νόημα για εκείνον να βρίσκεται στην καθημερινότητά σου, αφού ο σκοπός της παρουσίας του είναι να σου κάνει κακό. Μόλις σταματήσει να έχει πρόσβαση στη ζωή σου, παύει να έχει ενδιαφέρον το να βρίσκεται στην καθημερινότητά σου και απομακρύνεται για να βρει το επόμενο θύμα του.

Μην λυπηθείς όταν διαπιστώσεις ποιοί είναι οι κακοθελητές της ζωής σου!

Μόνο να τους ευγνωμονείς που απομακρύνθηκαν, γιατί πλέον μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου χωρίς επιπλέον τοξίνες. Μπορείς επιτέλους να εκτιμήσεις τους καλοθελητές και να τους αφιερώσεις περισσότερο και ουσιαστικότερο χρόνο.

Δεν χρειάζεται να ανοίγεις τα «χαρτιά» της ζωής σου σε όποιον πίνεις ένα καφέ….

Υπάρχουν οι φίλοι του καφέ, που βγαίνεις μαζί τους για να έχεις μια συντροφιά στον καφέ σου και υπάρχουν και οι φίλοι που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Είναι οι φίλοι που μπορεί να μην συναντάς συχνά, αλλά μπορείς να τους εμπιστευτείς το πρόβλημά σου, να ζητήσεις τη συμβουλή τους, να γευτείς μαζί τους τη χαρά σου ή ακόμα και να ζητήσεις τη βοήθειά τους.

 Εξασκήσου στο να διακρίνεις τους καλοθελητές από τους κακοθελητές. Μην δίνεις την ίδια αξία σε όλους. Κράτησε αποστάσεις ασφαλείας και έχε τα μάτια σου και τα αφτιά σου ανοιχτά. 

«Μην νομίζεις ότι αυτός που σε «χτυπάει» στην πλάτη, θέλει και το καλό σου» 

Κλείνω με μια φράση που μου έλεγε από μικρό παιδί η γιαγιά μου και που μεγαλώνοντας κατάλαβα το νόημά της. Κοινώς, όποιος μας χαμογελάει και μας χαϊδεύει την πλάτη δεν σημαίνει ότι θέλει απαραίτητα το καλό μας.

Ποια η γνώμη σου για τους κακοθελητές; Εσύ, έχεις συναντήσει τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου; Πώς αντέδρασες όταν τους κατάλαβες; Μπορείς να αφήσεις το σχόλιό σου είτε κάτω από το άρθρο είτε στο Facebook!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics